ظرفیت خوبی برای همکاری اقتصادی با آفریقای جنوبی، اوگاندا و نیجر وجود دارد

رئیس اتاق تهران:

ظرفیت خوبی برای همکاری اقتصادی با آفریقای جنوبی، اوگاندا و نیجر وجود دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های مناسبی برای همکاری با کشورهای آفریقای جنوبی، اوگاندا و نیجر وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت های موجود در قاره آفریقا می تواند مبادلات گسترده ای با آنها داشته باشد.

به گزارش دیوان اقتصاد، «مسعود خوانساری» سرپرست هیات عالیرتبه اقتصادی و تجاری ایران در سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به آفریقا در گفت و گو با ایرنا دستاوردهای این سفر را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه آفریقای جنوبی در عرصه فناوری پیشرفت های خوبی کرده است، اظهار کرد: هیات اقتصادی و تجاری ایران در این سفر مذاکراتی با شرکت‌های دانش بنیان انجام داد.
وی افزود: ایران می تواند با آفریقای جنوبی در این عرصه بخصوص در زمینه کودهای زیستی که به جای کودهای شیمیایی مصرف می‌شوند، مبادلات خوبی داشته باشد.
سرپرست هیات عالیرتبه اقتصادی ایران در سفر به آفریقا یادآور شد: مذاکرات خوبی در این زمینه صورت گرفت و قرار شد اقداماتی انجام شود.
خوانساری تولید دارو و تجهیزات پزشکی، مبادله فناوری و صنعت را از دیگر زمینه‌هایی عنوان کرد که ایران می تواند با آفریقای جنوبی همکاری کند.
وی تصریح کرد: زمینه برای صادرات به آفریقای جنوبی و واردات ایران از این کشور فراهم است.

** وجود ظرفیت های همکاری در زمینه کشاورزی و پزشکی با اوگاندا
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران همچنین در مورد مذاکرات هیات اقتصادی و تجاری ایران در اوگاندا به ظرفیت‌های این کشور اشاره کرد و گفت: این کشور در مقایسه با نیجر ثروتمندتر است و در عرصه کشاورزی با توجه به بارندگی و زمین‌های بسیار، بخش خصوصی ایران می‌تواند فعالیت کند.
وی یادآور شد: در این کشور در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی هم ظرفیت خوبی وجود دارد؛ اوگاندا در بخش پزشکی نیازهایی دارد و به همین دلیل نخستین مرکز درمانی ایران و اوگاندا با مشارکت بخش خصوصی ایران راه اندازی شد.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: همچنین ایران می‌تواند یک سری محصولات کشاورزی را از این کشور وارد کند و در زمینه صنایع غذایی و تولید شکلات هم می‌توان در اوگاندا فعالیت داشت.
خوانساری افزود: در عرصه تجهیزات صنعتی نیز زمینه برای کار در اوگاندا فراهم است.

** تمایل نیجر برای همکاری با ایران
رئیس اتاق بازرگانی تهران در مورد کشور نیجر نیز گفت: این کشور که به لحاظ اقتصادی به نسبت ضعیف است و درآمد سالانه پایین‌تری نسبت به دو کشور دیگر (آفریقای جنوبی و اوگاندا) دارد.
سرپرست هیات اعزامی اقتصادی ایران به آفریقا به مسلمان بودن مردم نیجر و تمایل این کشور برای همکاری با ایران تاکید کرد و گفت: حجم تجارت دو کشور اکنون نزدیک به 600 هزار دلار است، ولی با گفت‌وگوها و توافق های انجام شده می‌توان این حجم را افزایش داد.
خوانساری تصریح کرد: زمینه‌های همکاری با این کشور در مقایسه با آفریقای جنوبی و اوگاندا کمتر است، اما می‌‌توانیم همکاری‌های خوبی در زمینه های مختلف داشته باشیم.
وی همکاری در بخش کشاورزی را از جمله زمینه‌هایی برشمرد که می‌توان با نیجر همکاری کرد.
سرپرست هیات اقتصادی و تجاری ایران در سفر وزیر امور خارجه به آفریقا یادآور شد: نیجر در زمینه ارسال تجهیزات و لوازم کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین پرورش شترمرغ ظرفیت خوبی دارد.
خوانساری صادرات خودرو را از دیگر زمینه‌های همکاری عنوان و خاطرنشان کرد: در این کشور خودروها گازسوز هستند که ایران می‌تواند در این زمینه با این کشور همکاری کند.
وی تاکید کرد: در عرصه صادرات صنعتی نیز زمینه‌ خوبی برای همکاری وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: در سفر به نیجر مذاکراتی هم برای احداث ایستگاه‌های تقویت تلفن همراه و صادرات خودرو انجام شد. قطعا در سال‌های آتی شاهد افزایش حجم تجاری بین دو کشور خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه شنبه 29 مهرماه سفر خود به سه کشور آفریقای جنوبی، اوگاندا و نیجر را آغاز کرد.
شرکت در مجمع تجاری ایران در این سه کشور، سیزدهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی به همراه هیات عالیرتبه اقتصادی و تجاری و دیدار با مقامات کشورهای آفریقای جنوبی ، اوگاندا و نیجر از برنامه های وزیر امور خارجه در این سفر بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.