۳ ابهام دستورالعمل استفاده از ارز صادراتی

رئیس کنفدراسیون صادرات :

۳ ابهام دستورالعمل استفاده از ارز صادراتی

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به دستورالعمل 12 بندی به کارگیری ارز صادراتی گفت: این دستورالعمل دارای 3 ابهام است که به نظر می‌رسد در مورد آن بعدا توضیحاتی داده شود.

 

به گزارش دیوان اقتصاد،محمد لاهوتی در گفت‌وگو با فارس در مورد ابهامات دستورالعمل نحوه به کارگیری ارز صادراتی گفت: در بند اول این دستورالعمل 4 روش برای تسویه ارز صادرات ذکر شده که باید معادل 95 درصد ارز صادرات غیرنفتی از این روش تسویه شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: واردات در مقابل صادرات، پرداخت بدهی ارزی صادرکننده، فروش ارز به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز و سپرده‌گذاری ارزی نزد بانک‌ها این چهار روش ذکر شده است.

وی بیان داشت: در بند 2 این دستورالعمل و تبصره شرایط واگذاری ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان به دو بخش عمده و جز تقسیم شده است و شرکت‌های دولتی و وابسته به نهادهای عمومی و غیردولتی و در کل صادرکنندگان عمده مجاز به واگذاری پروانه صادراتی خود به سایر واردکنندگان نیستند.

لاهوتی گفت: ولی بقیه صادرکنندگان امکان واگذاری ارز خود را به واردکنندگان طبق لیست وزارت صمت که متعاقبا اعلام می‌شود، خواهند داشت که پیش‌بینی می‌شود این بند نیاز به توضیحاتی داشته باشد و مشخص کند که صادرکنندگان خرد چگونه می‌توانند پروانه صادراتی خود را به واردکنندگان واگذار کنند و آیا نرخ توافقی خواهد بود یا خیر ؟ تا بدین ترتیب دغدغه و ابهام ‌صادرکنندگان از جهت احیا مجدد پیمان‌سپاری  برطرف شود.

لاهوتی اظهار داشت: ضمنا در تبصره بند 2 این دستورالعمل آمده است که فهرست صادرکنندگان عمده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به نحوی که با احتساب شرکت‌های دولتی و شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی حداقل 80 درصد صادرات کشور را شامل می‌شود.

وی افزود: براین اساس مجموع ارزی که فقط باید مستقیم به بانک ها فروخته شود، معادل 80 درصد صادرات است که در بند (7) دستورالعمل، صادرات عراق و افغانستان را از بخش (پ) بند الف مستثنی و مشخص نیست که این (80) درصد با احتساب صادرات به عراق و افغانستان است و یا بدون آن محاسبه خواهد شد




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.