جزییات دریافت الحاقیه بیمه بدنه خودرو

جزییات دریافت الحاقیه بیمه بدنه خودرو

شرکت های بیمه در روزهای اخیر پیامکی برای دارندگان بیمه نامه بدنه خودرو ارسال کرده و از آنها خواسته اند تا نسبت به صدور الحاقیه بیمه نامه خود با توجه به افزایش قیمت خودرو و بالا اقدام کنند.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، بیمه مرکزی روز ۱۶ تیرماه با صدور اطلاعیه ای به دارندگان بیمه نامه بدنه خودرو پیشنهاد داد تا با توجه به افزایش قیمت خودرو سرمایه مورد بیمه خود را افزایش دهند. براساس ماده ۱۰ قانون بیمه در صورتی که مالی به کمتر از قیمت واقعی خود بیمه شده باشد، بیمه گر در زمان بروز خسارت متناسب با مبلغ بیمه نامه مسئول پرداخت خسارت خواهد بود.

براین اساس تمامی شرکت های بیمه از شبکه فروش خود خواسته اند تا در صورتی که افزایش قیمت خودرو تا حدود ۵۰ درصد باشد، با رضایت تلفنی نسبت به صدور الحاقیه اقدام کنند و در صورتی که افزایش قیمت ها بیش از ۵۰ درصد باشد، بعد از بازدید حضوری و براساس الزامات بیمه گری، الحاقیه بیمه بدنه را صادر کنند.

اگر مشتری بیمه نامه بدنه خود را از شعبات بیمه ای خریداری کرده باشد می تواند با مراجعه به شعبه همان شرکت بیمه نسبت به صدور الحاقیه اقدام کند، اما اگر بیمه نامه بدنه خود را از یکی از نمایندگی های خریداری کرده باشد، یا باید به همان نمایندگی یا به یکی از شعب همان شرکت بیمه مراجعه کند.

احمد صفرزاده؛ معاون فنی بیمه البرز در این رابطه به ایبِنا گفت: با توجه به نوسانات نرخ ارز، قیمت خودروهای خارجی و وارداتی در ماه های گذشته بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و به همین دلیل بیمه مرکزی و شرکت های بیمه از خریداران بیمه نامه بدنه خودرو خواسته اند تا سرمایه بیمه نامه خود را به حد واقعی خود برسانند.

وی اظهار داشت: به طور معمول نوسان قیمت خودرو بین ۵ تا ۱۰ درصد باشد، در بیمه نامه ها پیش بینی می شود اما نوسان اخیر قیمت خودرو بعضا تا ۱۰۰ درصد بوده است؛ اگر ماده ۱۰ به درستی اعمال نشود شرکت های بیمه، مبنای محاسبات اکچوئری شرکت های بیمه دچار مشکل می شود.

ماده ۱۰ در زمان بروز خسارت بسیار اهمیت خواهد یافت. فرض کنید شخصی خودروی خود را که ۱۰۰ میلیون ریال ارزش دارد، به مبلغ ۵۰ میلیون ریال بیمه می کند و خسارتی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال رخ می دهد. با این حال در زمان وقوع خسارت شرکت بیمه تنها نیمی از خسارت واقع شده را پرداخت می کند زیرا خودرو به نیمی از قیمت واقعی خود بیمه شده است.

برای توضیح این مثال فرمولی وجود دارد که شرکت های بیمه برای تمامی اموالی که بیمه می شوند، از آن تبعیت می کنند.

خسارت پرداختی = مبلغ خسارت واقع شده ضربدر سرمایه بیمه شده تقسیم بر سرمایه واقعی

درباره خودروی فرض شده بالا نیز با استفاده از این فرمول رقم خسارت پرداختی بیمه تعیین می شود:

 ۵ میلیون ریال = (۱۰۰میلیون سرمایه واقعی / ۵۰ میلیون سرمایه بیمه شده) * ۱۰ میلیون ریال خسارت




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.