بیمه معلم IFRS را برای اولین بار در صنعت بیمه اجرا میکند

بیمه معلم IFRS را برای اولین بار در صنعت بیمه اجرا میکند

یک‌شنبه, دسامبر 2, 2018 - 11:20 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

محمدرضا سمیعی نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم در آستانه روز بیمه از  تدوین راهکارهای عملیاتی برای عبور از تحریم ها خبر داد.

 

به گزارش دیوان اقتصاد ، یکی از نقاط قوت شرکت بیمه معلم  ترکیب سهامداری این شرکت بیمه ای و تعامل مطلوب سهامداران با یکدیگر است که در نهایت به تکمیل پازل سیاستگذاری در این شرکت بیمه ای انجامیده است.

بی تردید حضور شرکت ملی کشتیرانی با سهم ۳۷ درصدی در بیمه معلم، به عنوان یک سهامدار از مزیتهای نسبی این شرکت بیمه ای محسوب می شود چرا که دسترسی بیمه معلم به پوشش بیمه ای ناوگان کشتیرانی را بیش از سایر شرکتهای بیمه فراهم آورده و از سویی این پرتفوی منحصر بفرد با فرایند مدیریت و ارزیابی ریسک، بهره گیری از کارشناسان فنی و ارزیابان خسارت متخصص، کشتیرانی جمهوری اسلامی را نیز به بهره گیری از خدمات مطلوب منتفع کرده است.

 با توجه به ورود ایران به دوره جدیدی از تحریم ها و نقش شرکتهای بیمه در گذار از این برهه حساس همچنین تشریح عملکرد بیمه معلم در حوزه پوشش بیمه ای ناوگان کشتیرانی، نحوه ارزیابی ریسک و بهره گیری از جدیدترین استانداردها درگزارشگری مالی این شرکت بیمه ای گفتگویی با  نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم به انجام رسانده ایم.

 محمدرضا سمیعی، نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم ضمن تشریح عملکرد این شرکت در حوزه پوشش بیمه ای کشتیرانی گفت: شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از سهامداران بیمه معلم تعامل دو سویه  با سایر سهامداران از جمله صندوق ذخیره فرهنگیان را همواره در دستور کار قرار داده که نتیجه این تعاملات منتج به اتخاذ سیاستهای متناسب با استراتژی و راهبردهای سازمانی در شرکت بیمه معلم شده است.

 نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم با اشاره به مهمترین همکاری های بیمه معلم با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به بیمه بدنه کشتی و کانتینر اشاره کرد و گفت: شرکتهای بیمه معمولا در حوزه  shippingتخصص کافی ندارند در این راستا تلاش کردیم در بیمه معلم از افراد صاحب تخصص مانند کاپیتان های کشتی، افراد حرفه ای در ارزیابی خسارت و متخصصان فنی استفاده کنیم در این راستا عمده خسارات وارده و ادعاها علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و بیمه معلم به دلیل بهره گیری از خبرگان منتج به موفقیت شده است.

 محمدرضا سمیعی در ادامه گفت: بیمه معلم به عنوان شرکت بیمه ای که در حوزه پوشش بیمه بدنه کشتی های اقیانوس پیما در حال فعالیت است؛ به دلیل سهم ۳۷ درصدی شرکت ملی کشتیرانی و دو سیت (دو صندلی) هیات مدیره توانسته این پوشش بیمه ای را تخصصی تر و حرفه ای تر به انجام رساند.

 

 *8تشکیل کمیته ریسک در بیمه معلم

 

نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم در ادامه در خصوص عملکرد این شرکت بیمه ای در زمینه ضرورت ارزیابی و مدیریت ریسک  بخصوص در پوشش بیمه ای کشتی ها گفت: بیش از یکسال است که  در بیمه ها و بانک ها ضرورت ایجاد کمیته ریسک مطرح است در این راستا یکسال پیش دستورالعمل ایجاد کمیته ریسک در هیات مدیره بیمه معلم مطرح شد که با تشکیل این کمیته بنده به عنوان رئیس کمیته ریسک انتخاب شدم.

 وی افزود: در کنار کمیته ریسک یک کمیته کارشناسی و فرعی نیز در بیمه معلم متشکل از متخصصان حوزه های فنی، مالی، بیمه ای و خسارت تشکیل شده و از ظرفیتهای دفتر خسارت بیمه معلم در کشتیرانی هم بهره گیری شده است.

 محمدرضا سمیعی در تشریح عملکرد این کمیته گفت: تمام فعالیتهای سرمایه گذاری و بیمه گری شرکت پیش از اجرا در کمیته فرعی به شور کارشناسان گذاشته می شود سپس نظرات نهائی به کمیته ریسک ارجاع می گردد که در نهایت خروجی ان به هیات مدیره هدایت می شود تا  تصمیم نهائی اتحاذ شود.

 مشاور مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی با بیان اینکه ایجاد این کمیته کارشناسی کمک زیادی به اجرای بهینه مقوله مدیریت ریسک در بیمه معلم می کند، متذکر شد: با پیشنهادات کمیته کارشناسی بعضا راهکار و محصولات نوین مطابق  با نیاز سنجی بازار پیشنهاد می شود که اخیرا نیز یک محصول جدید در این کمیته برای اخذ مجوز به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.

 

 **صورتهای مالی بیمه معلم بر مبنای IFRS تهیه می شود

 

نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم با اشاره به دیگر عملکرد کمیته ریسک در بیمه معلم از تهیه صورتهای مالی بیمه معلم بر مبنای IFRS خبر داد و گفت : با اجرای این فرایند بیمه معلم اولین شرکت بیمه ای خواهد بود که صورتهای مالی اش  بر مبنای این  استاندارد تهیه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در اسفند ماه این مساله در کمیته ریسک مطرح و به هیات مدیره ابلاغ شد، عنوان داشت: در حال حاضر کمیته کارشناسی در حال سنجش راهکار برای عملیاتی کردن این استاندارد است.

 

 **راهکارهای بیمه معلم برای مقابله با تحریمها

 

مشاور مدیر عامل کشتیرانی در ادامه به اعمال تحریمها و تأثیر آن بر بر مراودات تجاری اشاره و افزود: برخلاف تحریمهای قبلی، تحریم های جدید صرفا مربوط به امریکاست و اتحادیه اروپا و سازمان ملل در آن نقشی ندارند که به دلیل فشار و تهدیدهای امریکا بر شرکتهای اروپایی و بعضا آسیایی، در حال حاضر بسیاری از بیمه گران بین المللی که با ایران پس از برجام وارد تعامل شده بودند یا از ایران خارج شدند یا احتیاط پیشه کردند.

 وی با اشاره به قرارگرفتن بیمه معلم در لیست تحریم ها گفت: البته بیمه معلم از انجا که کمتر مراودات بین  المللی دارد در معرض مستقیم تحریمها قرار ندارد و تنها جایی که ممکن است تا حدودی تحت تأثیر قرار گیرد بیمه بدنه کشتی هاست که در این خصوص نیز راهکارهایی اتخاذ شده است به طوریکه اولا شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سهامدار بیمه معلم در حوزه خسارات بیمه معلم را همراهی می کند و ادعاها ی خسارتی که بر علیه بروکرها حادث می شود، دفتر خسارت کشتیرانی با استفاده از کارشناسان مجرب به بیمه معلم در حل موضوع یاری می رسانند.

 سمیعی در ادامه با اشاره به تلاش بیمه معلم برای اتخاذ راهکارهای عملیاتی در مواجهه با تحریم ها گفت: در اردیبهشت ماه نامه ای به کمیته ریسک ارسال کردم که جلساتی منظم جهت ارایه راهکار برای مواجهه با مشکلات احتمالی تحریم ها تشکیل گردد.

 نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم همچنین از تدوین  نامه ای جهت ارسال به بیمه مرکزی و ذکر چالش های احتمالی بیمه معلم در مواجهه با تحریمها و ضرورت بهره گیری از پیشنهادات نهاد نظارتی خبر داد.

به گفته وی با برنامه ریزی های بیمه معلم و حرکت این شرکت بیمه به سمت تنوع سرمایه گذاری، متنوع سازی ترکیب پرتفوی و تدوین محصولات نوین که سبب پایندگی شرکت می شود، دوران تحریم بدون ایجاد چالش سپری خواهد شد.

 محمدرضا سمیعی نایب رئیس هیات مدیره بیمه معلم در پایان بر ضرورت تدوین و طراحی محصولات نوآورانه برای دهکهای مختلف جامعه را ضروری دانست و عنوان کرد که این راهکار می تواند در افزایش ضریب نفوذ بیمه نقش اثرگذاری ایفا کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.