شکل‌گیری اپراتورهای رسمی وی پی ان در کشور

رئیس مرکز ملی فضای مجازی خبر داد:

شکل‌گیری اپراتورهای رسمی وی پی ان در کشور

دوشنبه, نوامبر 11, 2019 - 12:03 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: بحث وی پی ان قانونی از قدیم مطرح بوده و با توجه به این که این اقتصاد بزرگ شده است، امیدواریم با مسئولیت پذیری دادستانی و وزارت ارتباطات شاهد شکل‌گیری اپراتورهای وی پی ان رسمی در کشور باشیم.
 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل ازایرنا، دبیر شورای عالی فضای مجازی در جمع خبرنگاران به اعلام جزئیات فیلترشکن‌های قانونی پرداخت و گفت: ما نیز در مرکز ملی فضای مجازی کشور موافق این مسئله هستیم که با توجه به نیازهایی که در مشاغل گوناگون و بین افراد وجود دارد، سطوح مختلف دسترسی به اینترنت را در نظر بگیریم.
در این رابطه، پیشنهادات لازم به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه داده شده و در حال تهیه آیین نامه و دستورالعمل این کار هستیم.
وی اشاره کرد: ما دوست داشتیم این آیین نامه طی دو یا سه ماه قبل آماده می‌شد اما متاسفانه جلسات کارگروه دیر به دیر تشکیل می‌شود و این مسئله موجب کندی در تصمیم‌گیری می‌شود اما امیدواریم در اسرع وقت به نتیجه برسیم.
فیروزآبادی در خصوص ارائه و فروش وی پی ان قانونی در کشور گفت: این بحث از گذشته در شورای عالی فضای مجازی مطرح بوده اما اجرایی نشده است. امیدواریم با توجه به این که هم اکنون اقتصاد وی پی ان اقتصاد بزرگی شده است با مسئولیت پذیری دادستانی و وزارت ارتباطات، شاهد شکل‌گیری اپراتورهای وی پی ان رسمی در کشور باشیم.
او اشاره کرد: فیلترشکن ها باید طبق مقررات، با نظم مشخص و برای مواردی که نیاز است از طریق این اپراتورها به صورت رسمی واگذار شود و مورد استفاده قرار گیرد. 
وی درباره این که ارائه این فیلترشکن‌ها شرایط خاصی دارد، گفت: بله نیاز به ساز وکار دارد. مثلا سازمان‌هایی هستند که به دلیل برخی مسایل امنیتی نیاز به استفاده از وی پی ان دارند، این موارد هم در کارهای دولتی و بانکی وجود دارد. ضمن اینکه در بعضی حوزه‌ها شاهد تحریم وسیع سایت‌های آمریکایی هستیم. این کشور دسترسی ما به بسیاری از اپلیکیشن‌ها را تحریم کرده و کسب و کارهایی برای دسترسی به این اپلیکیشن‌های تحریم شده، نیاز به استفاده از وی پی ان دارند.
آیین نامه مورد استفاده در این زمینه در حال تهیه در کارگروه تعیین مصادیق است. ما نیز نه به عنوان عضو این کارگروه بلکه در کنارشان حضور داریم و امیدواریم زودتر تنظیم شود تا مسئله ساماندهی وی پی ان در کشور به نتیجه برسد. 
او درباره جرایمی مانند استفاده و فروش وی پی ان نیز افزود: طرحی در حال تدوین در مجلس است که می تواند در این مسئله کمک کننده باشد. متولی تهیه طرح، مرکز پژوهش های مجلس است البته از مرکز ملی هم نظر گرفته شده است. این طرح آماده رفتن به صحن علنی مجلس است.
فیروزآبادی در خصوص این که سیستم عامل بومی به کجا رسیده است، گفت: ما با همراهی وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک توافق و تقسیم کار سه جانبه تهیه کرده‌ایم که انشاءالله طی مراسمی از این توافق نامه رو نمایی خواهیم کرد. 
طرح‌هایی که الان در زمینه سیستم عامل بومی اندروید هم از آن صحبت می‌شود، می‌تواند یک بخشی از این توافق باشد، ولی حرکت اصلی ما به سمت ملی شدن است.
شبکه ملی اطلاعات صرفا شبکه ارتباطی است
ابوالحسن فیروزآبادی در نشست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: وزارت ارتباطات اعلام کرده است که ۸۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات را پیاده سازی کردیم اما آن‌ها صرفا در بخش زیرساخت ارتباطی شبکه را پیاده‌سازی کرده‌اند نه شبکه ملی اطلاعات.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در خصوص ضرورت سند توسعه خدمات دیجیتال افزود: امروز در کنار پارامترهایی مانند قدرت نظامی و اقتصادی که در گذشته به عنوان قدرت ملی مطرح می شدند، اما هم اکنون فضای مجازی و داده ها از پارامترهای اصلی قدرت ملت‌ها به حساب می‌آیند که از پارامترهای گذشته نیز قدرتمندتر ظاهر شده‌اند.
وی گفت: کشوری که در یک لحظه می‌تواند همه اپلیکیشن‌های کشور خاصی را از کار بیاندازد، قدرتمند است. در مقابل کشوری که در هنجار و سیاست‌گذاری فضای مجازی نقشی ندارد و نمی‌تواند صاحب بازیگری در حوزه پیام رسان، جستجوگر و خدمات نو باشد و به کشورهای دیگر و آمریکا وابسته است، نمی‌تواند در دنیا صاحب قدرت باشد.  
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: ما چند نوع خدمت در سند مرکز ملی تعریف کردیم. یکی از آن‌ها ارائه خدمات پایه کاربردی بر بستر شبکه ملی اطلاعات است، شبکه‌ای که این خدمات پایه‌ای را نداشته باشد، صرفا شبکه پایه‌ای ارتباطی است نه شبکه ملی اطلاعات.
وزارت ارتباطات اعلام کرده است که ۸۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات را پیاده سازی کردیم اما آن ها صرفا شبکه را در بخش زیرساخت ارتباطی توسعه داده‌اند نه شبکه ملی اطلاعات را. ما در سند تبیین الزامات به شفافیت گفته‌ایم که خدمات کاربردی پایه‌ای باید ملی باشد. همان خدماتی که مردم چه سخت افزاری چه نرم افزاری به شکل عام مشغول استفاده از آن هستند.
خدماتی مانند سیستم عامل، ایمیل و پیام رسان که هنوز ملی نشده‌اند. مردم ما تقریبا بیش از ۸۰ درصد از پیام رسان خارجی استفاده می‌کنند، کجای این آمار و درصد نشان می‌دهد که ما شبکه ملی اطلاعات داریم.
او اشاره کرد: ما در حال حاضر سیستم عامل یا جستجوگر ملی نداریم، ابدا هم منظورمان نوع دولتی نیست. مشکلات ما این است که یک ضرب می‌خواهیم چیزی مانند گوگل با ۲۵۶ خدمت بسازیم. این نگران کننده است که مردم ما کوچکترین نیازهای اطلاعاتی روزمره شان را در چند اپلیکیشن مانند نقشه و  جستجوگر خارجی رفع می‌کنند. این ها باید در داخل فراهم شود. البته در حال حرکت به این سمت هستیم اما کندی‌هایی نیز وجود دارد.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.