واکنش متناقض بازار بورس، نفت و طلا به پایان جنگ تجاری

واکنش متناقض بازار بورس، نفت و طلا به پایان جنگ تجاری

شنبه, دسامبر 14, 2019 - 13:43 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

کاخ سفید درحالی برای پایان دادن به جنگ تجاری ۱۷ ماهه با چین با این کشور به توافق اولیه رسیده که بازارهای بورس و طلا واکنش‌های متناقضی به این اتفاق نشان دادند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، بر پایه توافق حاصل شده میان دو کشور، در فاز نخست که بنا بر ادعای رویترز به امضاء دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا رسیده، تعرفه واردات آن دسته از کالاهای چینی که به بالای ۵۰ درصد افزایش یافته بود، معلق می‌شود و همزمان دستور افزایش تعرفه کالاهای چینی که قرار بود از روز یکشنبه اجرایی شود، لغو می‌شود.
در همین حال، ترامپ با انتشار توییتی از نزدیک بودن توافق تجاری با چین خبر داد. این توافق با امضاء طرف چینی نهایی خواهد شد. البته آنگونه که ترامپ در توییت خود مدعی شده، چین پیش از این موافقت شفاهی خود را اعلام کرده است.
در واکنش به اعلام این خبر شاخص داوجونز، متوسط موزون بهای سهام ۳۰ شرکت صنعتی برتر آمریکا، در معاملات بورس نیویورک ۱۳۵ واحد رشد کرد و قیمت جهانی نفت نیز سیر صعودی به خود گرفت. بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت در مبادلات بازارهای جهانی ۵۹ سنت افزایش یافت و به آستانه ۶۰ دلار رسید.
این بالاترین نرخ جهانی نفت از ماه سپتامبر گذشته تاکنون محسوب می‌شود اما در بازار جهانی طلا بر خلاف انتظار برخی داد و ستدکنندگان نه تنها افت محسوس قیمت رخ نداد بلکه بهای جهانی هر اونس طلا بیش از ۱ دلار افزایش یافت و به هزار و ۴۷۰ دلار و ۵۰ سنت رسید.
تحلیل‌گران بازار جهانی طلا معتقدند که رفتار متفاوت این بازار در واکنش به توافق تجاری چین و آمریکا به این دلیل است که انتشار این خبر پیش تر اثر خود را بر بازار طلا گذاشته بود. اشاره آنها به خبر رییس جمهوری آمریکاست که اوایل ماه اکتبر گذشته منتشر شد و از حصول توافق تجاری با چین حکایت داشت.

در آن مقطع قیمت جهانی طلا از حدود هزار و ۵۱۰ دلار تا نزدیکی هزار و ۴۶۰ دلار کاهش یافت. بنابراین این بار واکنش بازار جهانی طلا تا انتشار جزئیات توافق تجاری چین و آمریکا به تعویق خواهد افتاد. جنگ تجاری میان چین و آمریکا از حدود یکسال و نیم پیش و با اعتراض دونالد ترامپ به کسری تجاری۴۳۰ میلیارد دلاری ایالات متحده در قبال واردات کالاهای چینی آغاز شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.