رشد ۵۵ درصدی صادرات ریلی

رئیس کمیته ترانزیت راه آهن خبر داد:

رشد ۵۵ درصدی صادرات ریلی

یک‌شنبه, فوریه 19, 2017 - 11:07 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیر کمیته ترانزیت راه آهن از تخفیف ۱۵ تا ۳۰ درصدی ترانزیت بین المللی خبر داد و گفت: در ۱۰ماهه امسال صادرات از طریق حمل و نقل ریلی، رشد ۵۵ درصدی داشته است.

به گزارش دیوان اقتصاد،حسین عاشوری در گفتگو با مهر، افزود: ترانزیت کالا همراه با درآمد ارزی است و یکی از روش‌های تامین منابع ارزی برای کشورها محسوب می‌شود بر همین اساس افزایش ترانزیت کالا، مزیتی اقتصادی به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: با افزایش حجم ترانزیت کالا در کشور، میزان اشتغال در نقاط مرزی و همچنین کسب و کار داخلی رشد می‌کند زیرا باید پایانه‌های مرزی را گسترش دهیم و برای جابه جایی کالاهای ترانزیتی هم توسعه ناوگان داشته باشیم که این موضوع مستلزم فعال شدن تولیدکنندگان داخلی است.

عاشوری بیان کرد: علاوه بر افزایش درآمد در ترانزیت بین المللی، رشد صادرات هم مطرح است زیرا در نقاط مرزی امکان ترانزیت، صادرات و واردات کالا وجود دارد.

به گفته این عضو هیأت مدیره راه آهن، حجم صادرات در ۱۰ ماهه گذشته نسبت به مشابه سال ۹۴، رشد ۵۵ درصدی داشته است و انواع کالاها به کشورهای مختلف صادر شده است.

وی، اظهار داشت: شرکت راه آهن به دلیل رکود اقتصادی منطقه، تعرفه ترانزیت بین المللی را در چند سال گذشته افزایش نداده و تخفیفاتی را هم در این زمینه اعمال کرده است زیرا قیمت کالاهای ترانزیتی و مواد اولیه در چند سال گذشته کاهش داشته است.

این مقام مسئول اضافه کرد: تخفیفات اعمال شده برای ترانزیت پنبه و کود ازبکستان ۳۰ درصد، کود و گوگرد ترکمنستان ۳۰ درصد، مازوت ترکمنستان ۳۱ درصد و ... است؛ به عبارت دیگر  تخفیفات اعمال شده درصدی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد است.

عاشوری  اضافه کرد: تخفیفات مذکور مربوط به ترانزیت کالا از شمال به جنوب و از آسیای میانه به ایران است و اگر این کالاها از پاکستان به ایران و بعد آسیای میانه ترانزیت شود  به میزان تخفیفات ۵ درصد اضافه می‌شود.

وی به سیاست راه آهن برای افزایش ترانزیت کالا از پاکستان اشاره کرد و گفت: راه آهن تلاش دارد که کریدور آسیای میانه به پاکستان را فعالتر کند و همین موضوع در سال های اخیر موجب شده که شاهد رشد ۲۰ برابری ترانزیت کالا ار ترکمنستان به میرجاوه باشیم و رقمی حدود ۲۶ هزار تن کالا حمل شده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.