بازدهی اونس نقره از طلا پیشی گرفت

بازدهی اونس نقره از طلا پیشی گرفت

خرید شمش و ساچمه نقره برای سرمایه‌گذاری، و مصنوعات آن برای استفاده زینتی طی ماه‌های گذشته رواج زیادی پیدا کرده است. بررسی مسیر قیمت این فلز که حالا طرفداران زیادی هم دارد، نشان از رشد 93درصدی نقره طی یک سال گذشته و همزمان با رشد چشمگیر قیمت طلا دارد.

به گزارش دیوان اقتصاد از تجارت نیوز، از آنجا که قیمت طلا طی ماه‌های اخیر با شتاب زیادی رشد کرده و از دسترس بسیاری از مردم خارج شده، نقره در برخی موارد جای طلا را گرفته است. هر دو دیدگاه سرمایه‌گذاری و مصرفی اکنون یک چشم خود را به نقره دوخته و تغییرات قیمتی آن را دنبال می‌کنند.

*بازدهی اونس نقره از طلا پیشی گرفت
نگاهی به مسیر تاریخی قیمت نقره نشان می‌دهد که هر بار قیمت طلا یک روند صعودی را آغاز کرده، نقره نیز با یک گپ زمانی کوتاه‌مدت به دنبال آن حرکت کرده و بالا رفته است. بر همین اساس با شروع روند رشد بی‌سابقه قیمت طلای جهانی از بهمن‌ماه سال گذشته، قیمت اونس نقره نیز رشد کرده است.

اونس طلای جهانی از قیمت دو هزار و 25 دلار در آخرین روزهای بهمن ماه سال گذشته تا کنون، بیش از 37 درصد افزایش داشته است. اونس نقره نیز حرکت صعودی خود را با فاصله زمانی کوتاهی، از روزهای آغازین اسفندماه شروع کرده و از قیمت 22.5 دلار تا کنون رشد 53 درصدی را ثبت کرده و در مسیر افزایشی حتی از اونس طلا نیز پیشی گرفته است.

*بازدهی نقره در بازار داخلی تورم را پشت سر گذاشت
در بازار داخلی هم نقره 999 توانسته است بازدهی خوبی نصیب خریداران خود کند. در حالی که قیمت هر گرم نقره در یازدهم آبان‌ماه سال گذشته 38 هزار و 70 تومان بوده، اکنون روی مرز 75 هزار تومان حرکت می‌کند که حاکی از بازدهی 93 درصدی نقره 999 در طول یک سال گذشته است.

این در حالی است که متوسط تورم سالانه کمتر از 40 درصد بوده است. بر همین اساس، سرمایه‌گذاری در نقره نیز توانسته تورم سالانه را پوشش دهد.

*قیمت نقره از ابتدای امسال 53 درصد بالا رفت
قیمت نقره از ابتدای امسال نیز هم‌مسیر با قیمت طلای جهانی صعودی بوده است. هر گرم نقره 999 در ابتدای سال 49 هزار و 60 تومان بوده است و حالا روی قیمت 75 هزار تومان بازی می‌کند. بر این اساس، قیمت نقره 999 از ابتدای امسال و در یک بازه هشت ماهه موفق شده است بازدهی 53 درصدی را به ثبت برساند که همین رقم نیز از تورم سالانه بالاتر بوده است.

به این ترتیب مشخص می‌شود که دلیل جذابیت نقره و جایگزینی آن به جای طلا در سبد سرمایه‌گذاری برخی از افراد چیست. باید توجه داشت که سرمایه‌گذاری در نقره اصولا با نقدینگی کمتری انجام می‌شود و بازدهی آن در برخی بازه‌های زمانی حتی از طلا هم بیشتر بوده است. به‌ویژه اگر این سرمایه‌‌گذاری به صورت مصنوعات تزئینی انجام نشود.

در همین راستا همچنین باید به روش‌های سرمایه‌گذاری در نقره نیز اشاره داشت. به گفته کارشناسان اقتصادی معتقدند فارکس بهترین روش سرمایه‌گذاری در نقره است، چرا که قابلیت نقدشوندگی آن بسیار بالاست.

همچنین خرید و فروش قراردادهای آتی نقره در بورس کالای ایران نیز راهکار دیگری برای سرمایه‌گذاری در بازار این فلز پرطرفدار است. نقره همچنین به صورت ساچمه و شمش نیز در دسترس و قابل خرید و سرمایه‌گذاری است و در انواع و اوزان مختلفی از جمله شمش‌های یک اونسی، 50 گرمی، یک کیلویی سوئیسیریال ترکیه‌ای و مانند آن موجود است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.