جریمه ۱۲۰ تا ۲۵۰ میلیونی برای تاخیر در ارایه اطلاعات بورس

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد :

جریمه ۱۲۰ تا ۲۵۰ میلیونی برای تاخیر در ارایه اطلاعات بورس

چهارشنبه, نوامبر 23, 2016 - 09:08 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه افشاگران اطلاعات بورسی بدون اغماض به قوه قضائیه معرفی می‌شوند، گفت: همچنین برخی مدیران بورسی که در ارائه اطلاعات تاخیر داشتند، جریمه ۱۲۰ تا ۲۵۰ میلیونی شدند.

به گزارش دیوان اقتصاد، ، شاپور محمدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری که به بازار سرمایه چالش‌ها و راهکارها اختصاص داشت، گفت: چشم انداز بازار سرمایه روشن است و به نظر می‌رسد که سود شرکت‌ها نسبت به گذشته بهتر شده و تامین مالی آنها نیز روند مناسبی پیدا کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه روزانه در بورس هزار تا هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان معامله صورت می‌گیرد که در نوع خود رقم قابل توجهی است، افزود: امروز هم شاخص بورس به ۷۹ هزار و ۳۹۰ واحد رسید که نسبت به ابتدای سال ۹۴ از رشد ۲۷ درصدی برخوردار شده است. همچنین ارزش بازار سرمایه شامل بورس، فرابورس و صندوق ها به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی درباره بسته شدن ۷۱ نماد در بازار سرمایه تصریح کرد: عمده این نمادها به بانک‌ها، خودروسازی و مپنا بر می‌گردد و ما برای اینکه مانع از اطلاعات مبهم و غلط به متقاضیان شویم فعلا آن را بسته نگه داشتیم تا شرایط شفاف سازی مهیا و اطلاعات دقیق ارائه شود.
محمدی افزود: البته یکی دیگر از علت‌های بسته شدن این نمادها به بانک مرکزی مرتبط است چرا که این بانک برای نظارت بر روی بانک‌ها در صدد استانداردسازی رویه‌ها است و ما نیز همزمان تلاش می‌کنیم تا این بسته ماندن بیش از این طول نکشد هر چند کل نمادهایی که بسته شده ۱۰ درصد کل بازار سرمایه را تشکیل نمی‌دهد و بازار را قفل نمی‌کند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ پرسشی درباره علت فعال نبودن برخی نرم افزارها و یا سامانه معاملات گفت: این سامانه به علت ۸ سال تحریم از دسترس خارج شده بود که با همکاری متخصصان فنی کشورمان مشکلات آن را رفع کردیم و تنها ۸ مورد قطعی سامانه داشتیم.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار افزود: قرار است با قراردادی که با یکی از شرکت‌ها می‌بندیم حداکثر ظرف هشت ماه سامانه را کارآمد و به روز رسانی کنیم.
وی درباره افشای اطلاعات شرکت‌ها به صورت غیرقانونی در شبکه‌های مجازی پیش از ارائه آن در بورس گفت: مسلما اگر افشای اطلاعاتی صورت گیرد بدون اغماض متخلفان را به قوه قضائیه معرفی و از آن طریق پیگیری می‌کنیم و در این‌باره از پلیس فتا هم درخواست کمک کرده‌ایم.
محمدی افزود: البته از نوع دیگر افشای اطلاعات مشکلی در تاخیر در ارائه اطلاعات آن هم از سوی مدیران برخی شرکت‌ها در بورس داشتیم که حتی منجر به جریمه ۱۲۰ تا ۲۵۰ میلیونی برخی از این مدیران شد.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که آیا عرضه و فروش اوراق خزانه از جانب دولت آن هم با سود بالا بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و به سایر شرکت‌ها آسیب نمی‌رساند، گفت: مجموع اوراق قرضه ۱۷ هزار میلیارد تومان است که در برابر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بازار سرمایه رقم قابل ملاحظه‌ای نیست و تاثیر منفی نخواهد داشت؛ بنابراین گاهی دولت برای رفع برخی مشکلات مثلا مشکل پرداخت مطالبات گندم‌کاران ناچار به فروش اوراق آن هم در بورس می‌شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این برنامه با بیان اینکه نباید نمادها به صورت طولانی در بورس بسته بماند، گفت: سهامداران نمی‌توانند معطل استانداردسازی رویه بانک‌ها برای افشای اطلاعات بورسی از سوی بانک مرکزی باشند.
پورابراهیمی افزود: شورایعالی بورس خود دستگاهی ناظر است و می‌تواند بسیاری از مشکلات این چنینی را حل کند، بنابراین از آنجا که بورس با سهام مردم سر و کار دارد بهتر است برای مسائل اینچنینی تصمیم مناسبی اتخاذ کند.
وی درباره فروش اوراق خزانه در بورس با سود بالا نیز گفت: بالاخره اوراق خزانه دیگر شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و طبیعی است که وقتی اوراق با سود ۲۱ تا ۲۴ درصدی وجود دارد متقاضیان رغبتی برای خرید دیگر سهام‌ها نمی‌کنند؛ بنابراین فروش اوراق خزانه هم باید به گونه‌ای باشد که بورس را به چالش نکشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: هر اندازه بورس شفافیت بیشتری داشته باشد و با سهام‌داران ارتباط موثری برقرار کند بازار سرمایه نیز فعال تر و کارآمد تر خواهد شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.