5 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی پس از برجام در فرابورس جذب شد

مدیرعامل فرابورس:

5 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی پس از برجام در فرابورس جذب شد

دوشنبه, ژانویه 16, 2017 - 13:31 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل فرابورس می گوید، سرمایه گذاران خارجی پس از اجرای برجام، حدود پنج هزار میلیارد ریال سرمایه وارد فرابورس کردند که نیمی از آن به بازار بدهی و نیم دیگر به بازار سهام اختصاص داشت.

به گزارش دیوان اقتصاد ،امیر هامونی در گفت وگو با ایرنا درباره میزان جذب سرمایه گذاری خارجی پس از برجام، افزود: پیش از برجام، سرمایه گذاران خارجی حضور چشمگیری در فرابورس نداشتند، اما با اجرای برجام، سرمایه گذاران خارجی وارد بازار بدهی و سهام کنترلی بخش شرکت ها شدند.

وی یادآور شد: سرمایه گذاران خارجی بیشتر برای خرید سهام شرکت هایی اقدام کردند که بتوانند مدیریت آنها را دست بگیرند، زیرا در گذشته، با این شرکت ها همکاری هایی داشته اند.

هامونی با بیان این که در ماه های گذشته سرمایه گذارانی از آسیا و اروپا وارد فرابورس شده اند، بیان داشت: گزارش ها نشان می دهد بیشتر سرمایه گذاران خارجی فرابورس، متعلق به آلمان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و شرق آسیا بوده اند.

مدیرعامل فرابورس گفت: شاید میزان سرمایه گذاری خارجی در فرابورس، چشمگیر نباشد، اما باید توجه داشت برای جذب سرمایه گذاری بیشتر باید زیرساخت های لازم در بخش بانکی، فناوری اطلاعات و صورت های مالی و داده های شرکت ها به طور مرتب و شفاف منتشر شود.

راهکار فرابورس برای کفایت سرمایه کارگزاری‌ها

هامونی با بیان اینکه کارگزاری‌ها می‌توانند در صورت تغییر ماهیت از سهامی خاص به سهامی عام اقدام به عرضه سهام در بازار SME فرابورس کنند، گفت: امکان ورود شرکت‌های تعاونی استانی سهام عدالت در این بازار می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت فرابورس در گفت‌وگو با فارس؛ گفت: شرکت‌های کوچک و متوسط در بازار فرابورس در حالی می‌توانند با حداقل سرمایه یکصد میلیون تومانی وارد این بازار نوین شوند که ریسک و بازده این شرکت‌ها از طریق صورت‌های مالی که ارایه می‌دهند، قابل اندازه‌گیری خواهد بود.

امیر هامونی افزود: سارمان بورس کف سرمایه برای شرکت‌های کارگزاری را در حالی مبلغ 500 میلیون تومان تعیین کرده که دست‌یابی به آن رقم نیازمند تامین مالی است، یکی از ابزارها برای این منظور ورود به بازار معاملات شرکت های کوچک و متوسط (SME) پس از سهامی عام شدن با هدف  تامین مالی و در نهایت بزرگ شدن این شرکت‌ها است.

به باور این مقام مسئول با توجه به کارکرد بازار معاملات شرکت‌های کوچک و متوسط  امکان ورود شرکت‌های تعاونی استانی سهام عدالت در این بازار می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.