ارز مجازی راه دور زدن تحریم نیست

وزیر ارتباطات:

ارز مجازی راه دور زدن تحریم نیست

یک‌شنبه, ژولیه 14, 2019 - 16:42 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر ارتباطات با بیان این که ارز مجازی راه دور زدن تحریم نیست گفت: البته تولید بیت کوین برای کشور هم می تواند فرصت باشد و هم می تواند تهدید.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، محمدجواد آذری جهرمی، وزیرارتباطات ، درباره تولید ارز مرز های دیجیتال و اینکه آیا بیت کوین می تواند در دور زدن تحریم کمک کننده باشد گفت: در معاملات کلان و در نیازهای اساسی کشور ارزهای دیجیتال نمی توانند نقشی را ایفا کنند و نمی تواند ابزاری برای دور زدن تحریم ها باشد.

وی ادامه داد: چون مبدا و مقصد باید یک تراکنش مالی داشته باشند و در صورت های مالی آنها ثبت می شود و آنهایی که به واسطه تحریم های یک جانبه دولت آمریکا، فشار را بر ایران گذاشته اند و با هر کسی که با آنها کار کند به آنها فشار می آورند،کانال نقل و انتقال پول ندارند.

وی ادامه : طبیعتاً در بسیاری از موارد در بانک های تحریم شده استفاده می شده است. مانند بسیاری از شرکت های چینی که از بانک های کنلون استفاده می کردند. بعد که کنلون تحریم شده است و همچنان این شرایط ادامه دارد و ممکن است آنها ارتباطشان را قطع کرده باشند و هیچ استنادی به کانال بانکی ندارند.

جهرمی بیان کرد: در معاملات کلان، ارزهای جهان روا موثر نیستند. شاید در معاملات خرد و نقل و انتقالات شخصی موثر باشند.منفظی برای تبادلات کوچک است.

وی در پاسخ به اینکه آیا نظارتی وجود دارد افزود: زمانی که لاکچین می آید ، نظارت را به هم می ریزد و دیگر هیچ بانک مرکزی بر ارزهای جهان روا نظارت نمی کند. مکانیزم ضد پول شویی که در دنیا وجود دارد،در کشور ما هم دستورالعملی در مجموعه مبارزه با پولشویی دارد. این دستورالعمل قابل اعمال نیست چرا که نظارتی ندارد.

جهرمی اظهار داشت: اینکه کسی کلاه برداری کند و دزدی کند به راحتی می تواند پول را منتقل کند، کانال های تبادل مالی که قابل پایش هستند می تواند کور کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا برای شبکه برق کشور استخراج بیت کوین مضر است؟گفت: تولید بیت کوین برای کشور هم می تواند فرصت باشد و هم می تواند تهدید. جنس عملیات استخراج ارزهای دیجیتال جنس صادرات مجازی برق است. موضوع این است که قیمت برق نسبت به کشورهای منطقه و دنیا قیمتش پایین است. چرا که منابع گازی داریم و از منابع استخراج و برق به مردم می دهیم. در حال حاضر قیمت برق صادرات 9سنت برای هر کیلو وات ساعت است. بنابراین کسی نباید با این برق ارزان برای استخراج بیت کوین و صادرات استفاده کند. در صورتی که برق مصرفی مردم کمتر از نیم سنت است. حالا اگر کسی بخواهد در مرز ایران شبکه ای تاسیس و برق را بیرون ببرد و این کار بدون هماهنگی وزارت نیرو باشد. طبیعی است که وزارت نیرو با این قضیه مخالفت می کند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو موظف است دارایی کشور را صیانت کند، برقی که از آب های پشت سد یا گازی که جز منابع عمومی کشور است تولید می شود،اگر توسط عده ای با هزینه کمتر از نیم سنت،صرف تولید بیت کوین شود، دیگر وزارت نیرو باید نظارت کند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه تولید بیت کوین زمانی به عنوان فرصت تلقی می شود که از آن برای برق صادراتی استفاده کنیم گفت: درکمتر از نیم ساعت در روز درپیک شبکه برق هستیم، حدود 72 هزار مگابات ظرفیت تولید نیروگاه های کشور است. ما در نیم ساعت به عدد ماکسیمم شبکه برق می رسیم که مجبوریم خاموشی در کشور تجربه کنیم. بعضی جاها خاموش می شوند که امسال خداروشکر نداشتیم. ما برای این 72هزارمگابات سرمایه گذاری زیادی کرده ایم و نیروگاه ایجاد کرده ایم.

وی ادامه داد: منطق اقتصادی برق می گوید که درآمد زمانی ماکسیمم هست که مساحت زیر نمودارمصرف برق ماکسیمم شود. در کمترین زمان مصرف میزان مصرف برق 25 مگابات باشد، در پیک این میزان 60هزار مگابات باشد. این عددی بین این دو را در نظر بگیرید. ما حدود نیم ساعت در پیک هستیم. ما بقی در حدود 40هزار مگابات مصرف برق هستیم. یعنی عدد 20هزارتا خالی است که می توانیم این میزان را صادر




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.