طرح تشکیل مجمع سهامداران حقیقی در دستور کار مجلس قرار گرفت

طرح تشکیل مجمع سهامداران حقیقی در دستور کار مجلس قرار گرفت

پس از پنج دهه انتظار سهامداران خرد برای نقش آفرینی در تصمیمات کلان بازار سرمایه، طرح تشکیل مجمع سهامداران حقیقی در دستور کار پارلمان قرار گرفت.
 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از بورس‌نیوز، توسعه فعالیت های تجاری موجب هر چه پیچیده‌تر شدن مناسبات تجاری و مالی شده است، بدین منظور موضوع مهم برای استمرار فعالیت‌های بنگاه های اقتصادی یعنی تامین منابع مالی از  جمله دغدغه‌هایی است که با سرمایه گذاری در بورس قابل رفع خواهد بود.
سرمایه گذاری در بورس از سویی موجب تسهیل تامین منابع مالی برای بنگاه های اقتصادی و از سوی دیگر مدیریت معضل بزرگ اقتصادی امروز کشور یعنی بمب نقدینگی است که می تواند مدیریت سیاست‌های کلان اقتصادی کشور، شفافیت عملکرد بنگاه های اقتصادی و در نتیجه شفافیت، نظم و توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور را به همراه داشته باشد.
قاضی زاده هاشمی  اظهار کرد: پس از پنج دهه انتظار سهامداران خرد برای نقش آفرینی در تصمیمات کلان بازار سرمایه، طرح تشکیل مجمع سهامداران حقیقی در دستور کار پارلمان قرار گرفت.
وی افزود:  در چند سال اخیر سهم سهامداران حقیقی از ارزش معاملات به صورت تصاعدی در حال افزایش است، اما هیچ ابزار قانونی برای پیگیری حقوق خود نداشتند
نایب رییس مجلس گفت: در صورت تصویب این طرح سهامداران حقیقی دو نماینده در شورای عالی بورس خواهند داشت و مجمع سهامداران حقیقی می‌تواند تخلفات بازار سرمایه را رصد و به نهاد‌های ذی صلاح گزارش نماید.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: همچنین ساماندهی، نظارت و اعطای مجوز فعالیت در فضای مجازی به این مجمع واگذار می‌شود و طبق این طرح صدور مجوز آموزشگاه‌های بازار سرمایه و تصویب استاندارد‌های آموزشی بر عهده این مجمع خواهد بود.
وی تصریح کرد: این مجمع دارای ۷ عضو هیئت مدیره خواهد بود که به وسیله انتخابات مجازی توسط سهامداران انتخاب می‌شوند.
احسان رضاپور با بیان اینکه جای مجمع سهامداران حقیقی تاکنون در بازر سرمایه خالی بود، اظهار کرد: تاکنون در استراتژی‌ها و سیاست گذاری‌هایی که صورت می‌گرفت و بر روی بازرار سرمایه، وضعیت معاملات و نوسانات آن تاثیر می‌گذاشت و همچنین عواملی که منافع سرمایه گذاران خرد را تامین و یا از بروز خسارت یا تهدید‌هایی که برای آن‌ها دارد جلوگیری می‌کند مشارکت نداشتند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: هر چند اعضای شورای عالی بورس این موارد را مدنظر قرار می‌دادند، اما در مجموع جایگاه عده‌ای مستقل از اشخاص حقیقی و سهامداران خرد خالی بود و این موضوع موجب می‌شد
به طور دقیق و کامل درباره موضوعات حرف هایشان شنیده نشود و از زاویه کامل به مسائل نگاه نشود و در برخی موارد تصمیماتی گرفته شود که شرایط نامناسبی را برای سرمایه گذاران خرد به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایجاد مجمع سهامداران خرد اتفاق بسیار خوبی است گفت: فعالان بازر سرمایه مدت‌ها بود که دنبال ایجاد چنین مجمع‌ای بودند که در مجلس جدید این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
رضاپور درباره اینکه چرا چنین تشکلی در بازار سرمایه تاکنون وجود نداشت، بیان کرد: در سال ۹۸ افراد درگیر بازار سرمایه بیشتر شدند و اهمیت موضوع دوچندان شد و پیگیر‌های افراد پیشکسوت بازار توانست جایگاه این موضوع را در اهالی سیاستگذار تقویت کند و امروز به نقطه‌ای برسیم که شاهد ورود مجلس باشیم.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا باید از بستر‌های آنلاین و تجمیع نظرات کمک گرفت تا یک مجمع قوی تشکیل شود، اما موضوعی که می‌تواندمغفول بماند تایید صلاحیت افرادی است که در این ماجرا دخیل خواهند بود و در رای دادن و نامزد شدن حتما باید پروسه‌های مشخصی در نظر گرفت که افراد واجدالشرایط به نمایندگی از سرمایه گذاران خرد این نقش را برعهده بگیرند.
نقش مثبت مجمع سهامداران حقیقی در آینده بورس
حسین سلیمی نائب اظهار کرد: ایجاد مجمع سهامداران حقیقی و حضور افرادی از این مجمع در شورای عالی بورس اگر بتواند نقطه نظرات بخش حقیقی بورس را به شورای عالی بورس انتقال بدهد موثر و مفید خواهد بود.
عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: با توجه به اینکه حقیقی‌ها بخش زیادی از بازار سرمایه را شامل می‌شوند اگر نماینده‌ای در شورای عالی بورس داشته باشند می‌توانند ایفای نقش کنند و مسائل را به گونه‌ای در شورای عالی بورس مطرح کنند که تصمیم گیری‌ها بهتر و پخته‌تر صورت بگیرد.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه البته تشکیل چنین مجمعی که همه حقیقی‌ها را در بر بگیرد مشکل است، گفت: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی در شورای عالی بورس حضور دارد و بخش حقیقی نیز می‌توانند با اتاق همسو شده و به عنوان نماینده به شورا معرفی شوند.
سلیمی بیان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی کشور است ودارای ۱۹۰ تشکل ثبت شده است، سهامداران حقیقی بورس نیز می‌توانند به عنوان یک تشکل در اتاق بازرگانی ثبت شوند و از این طریق نماینده آن‌ها در شورای عالی بورس حضور پیدا کند.
گفتنی است، در صورت تشکیل این مجمع دارای ۷ عضو هیئت مدیره خواهد بود که به وسیله انتخابات مجازی توسط سهامداران انتخاب می‌شوند.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.