تولیدکنندگان بدهکار جزو تسهیلات گیرندگان بدهکار محسوب نمی‌شود

دبیر حقوقی کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی:

تولیدکنندگان بدهکار جزو تسهیلات گیرندگان بدهکار محسوب نمی‌شود

نظافتیان با بیان این موضوع که تولیدکنندگان بدهکار جزو تسهیلات گیرندگان بدهکار محسوب نمی‌شود، گفت: اگر بانکی مطابق مصوبات بانک مرکزی مبنی بر این که تولیدکننده بدهکار بدحساب است عمل نمی‌کند، متخلف است.
 

به گزارش دیوان اقتصاد، نظافتیان، دبیر حقوقی کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی به بررسی موضوع امهال بدهی‌های تولید کنندگان گفت: مطالبات بانک‌ها از تولید کنندگان قابلیت امهال دارد منتهی برای تولیدکنندگان تسهیلات بیشتری قائل هستند. زمانی که بحث امهال مطرح می‌شود، به معنای تسهیلات جدید نیست بلکه بررسی و بخشودگی در تسهیلاتی است که قبلا از بانک‌ها دریافت کرده اند.
نظافتیان گفت: این موضوع نیاز به یک سازوکار داشت تا امکان تمدید مهلت و قرارداد برای آن ها داده شود که شورای پول و اعتبار در مصوبات خود دستور العملی را اعلام کرد که به تصویب شورای فقهی بانک مرکزی هم رسید.

او ادامه داد: نسخه جدید این دستور العمل هم شهریور ماه امسال به بانک ها تاکید و ابلاغ شد. البته ابلاغیه رئیس کل بانک مرکزی هنوز به بانک ها اعلام نشده است. منظور تمدید تا شهریور 1400 است.

دبیر حقوقی کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی تصریح کرد: بدهی ها به دو نوع دسته بندی می شوند، برخی بدهی ها به موقغ پرداخت می شود و تا زمانی که معوق نشوند بدهی جاری هستند اما اگر تاخیر بر آن ها خورده شود این بدهی ها مشمول مقررات امهال وام برای تولیدکنندگان می شود.

این مقام مسئول به برخی مسائل شرعی در امهال بدهی های بانکی اشاره کرد و گفت: برخی از تولید کنندگان به موضوع شرعی وجه التزام و حلال و حرام بودن آن معترض هستند که معتقدم این موارد در شورای فقهی بانک مرکزی بررسی می شود.

نظافتیان با بیان این موضوع که تولیدکنندگان بدهکار جزو تسهیلات گیرندگان بدهکار محسوب نمی شود، گفت: اگر بانکی مطابق مصوبات بانک مرکزی مبنی بر این که تولیدکننده بدهکار بدحساب است  عمل نمی کند، متخلف است.

نوده فراهانی،  بیان کرد: بعد از تحریم ها و جنگ اقتصادی، تورم های لجام گسیخته ای اتفاق افتاد و سرمایه در گردش ما با مشکل مواجه شد،  تولیدی ها برای تهیه مواد اولیه از منابع مالی دیگری استفاده می کردند که همین امر منجر به ایجاد معوقات شد.

وی افزود: سال گذشته مصوبه از بانک مرکزی به عنوان امهال بدهی های تولیدکنندگان شد. اما در این میان دیگر وجه التزام کارایی ندارد. فردی که نمی تواند تسهیلات خود را پرداخت کند چطور می تواند وجه التزام خود را بپردازد. واحدهای تولیدی نیاز جدی به سرمایه در گردش دارند.

این تولید کننده تاکید کرد: این مصوبه به بانک ها بیشتر از تولیدکنندگان اجازه برخورد داده است. یعنی الزام آور نیست و این اختیار را به بانک ها داده است تا اگر می توانند بدهی ها را امهال کنند.

نوده فراهانی بیان کرد: معتقدم بانک های کشور چند سال دیرتر از مشکلات تولیدی ها مصوبات جدیدی برای امهال و کمک به تولیدی ها تصویب کردند. اگر بانکی استمهال درخواست می کند دیگر سیستم نمی تواند به این تولیدی وام بدهد و در نهایت چرخهه تولید متوقف می شود.

وی گفت: واحدهای تولیدی به عنوان سربازان جنگ اقتصادی هستند و باید مانند هشت سال دفاع مقدس با آن ها برخورد شود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.