تابلوی برق سبز در بورس انرژی رونمایی می‌شود

تابلوی برق سبز در بورس انرژی رونمایی می‌شود

آئین رونمایی از تابلوی برق سبز در بورس انرژی با هدف ایجاد بازار عرضه و تقاضای مستقیم، مردمی‌سازی اقتصاد تجدیدپذیر و ایجاد فضای رقابتی تبادل برق تجدیدپذیر، امروز (یکشنبه، اول خرداد) برگزار می‌شود.

به گزارش دیوان اقتصاد، آئین رونمایی از «تابلوی برق سبز در بورس انرژی» با حضور «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو، «سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد، «محمود کمانی» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا)، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل بورس انرژی ایران امروز در سالن همایش‌های تالار بورس برگزار می‌شود.

سید مهدی حسینی مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا گفت: وزارت نیرو در راستای توسعه بازار برق، دستورالعمل «توسعه مبادلات برق در بورس انرژی» را ابلاغ کرد که این امر موجب توسعه سرمایه‌گذاری پروژه‌های جدید انرژی تجدیدپذیر در کشور می‌شود.

او درباره مزایای ایجاد تابلوی سبز در بورس انرژی، افزود: تابلوی برق سبز در بورس انرژی با هدف ایجاد فضای عرضه و تقاضای مستقیم، مردمی‌سازی اقتصاد تجدیدپذیر و ایجاد بستر رقابتی تبادل برق تجدیدپذیر ایجاد شده است.

حسینی گفت: مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و آیین‌نامه اجرایی آن و در راستای توسعه صنایع دانش‌بنیان مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه بازار و تولید برق پاک در محل مصرف، همه واحدهای صنعتی باقدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات، موظف هستند معادل یک درصد از برق موردنیاز سالیانه خود را در سال جاری از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کند و این میزان سالانه یک درصد افزایش خواهد یافت و در پایان سال پنجم حداقل به ۵پنج درصد می‌رسد.

او درباره سه راهکار تأمین برق صنایع مشمول قانون فوق از منابع تجدیدپذیر، خاطرنشان‌کرد: روش نخست؛ احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط صنایع خواهد بود، روش دوم؛ خرید برق (مشتقه، فیزیکی و یا گواهی‌های تجدیدپذیر (REC)) از تولیدکنندگان برق که ذیل تابلوی برق سبز به عرضه برق سبز مبادرت می‌ورزند، است. خریدوفروش دوجانبه برق نیز در بورس انرژی ذیل همین تابلو میسر خواهد بود.

این مسوول بیان‌داشت: روش آخر نیز پرداخت تعرفه برق تمام شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر در قبوض برق مصرفی صنایع خواهد بود که این موضوع از ابتدای سال ۱۴۰۲ توسط شرکت توانیر اجرایی شده است.

او، الزام صنایع برای تأمین بخشی از برق مصرفی خود به‌واسطه انرژی‌های تجدیدپذیر را پشتیبان توسعه و تعمیق تابلوی دوم برق در بورس (تابلوی برق سبز) دانست و افزود: ایجاد تابلوی برق سبز می‌تواند ظرفیتی حدود چهار هزار مگاوات و حجم مبادلات به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان ذیل همین تابلو در پنج سال آتی ایجاد کند.

به گفته حسینی، علاوه بر صنایع کشور، استخراج‌کنندگان رمزارز، ساختمان‌های دستگاه‌های اجرایی و سایر مشترکان برق نیز می‌توانند نسبت به خرید برق تجدیدپذیر در بورس اقدام کنند.

مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز مالی ساتبا اضافه‌کرد: تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند پس از تایید ساتبا نسبت به عرضه برق تولیدی خود به‌صورت فیزیکی و یا مشتبه در تابلوی برق سبز اقدام کنند.

او اضافه‌کرد: علاوه بر فروش فیزیکی، ساتبا به‌عنوان ناشر گواهی برق تجدیدپذیر (REC) در ابتدای هرسال سقف انتشارات گواهی را مشخص و اعلام می‌کند و این گواهی‌ها را با تعیین اولویت، صادر و به متقاضیان جهت فروش در بورس تحویل می‌دهد.

حسینی گفت: یکی از مواردی که در راستای توسعه تابلوی برق سبز توسط ساتبا انجام شده، قراردادهای جدیدی به نام «قرارداد تابلوی سبز» است که سازوکار آن مبتنی بر فروش 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.