تلاش برای توسعه صادرات محصولات باغی با تکیه بر توانمندی‌های تعاونی‌ها

تلاش برای توسعه صادرات محصولات باغی با تکیه بر توانمندی‌های تعاونی‌ها

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران گفت: 60 درصد سبد محصولات کشاورزی صادراتی را محصولات باغی تشکیل می دهد.

به گزارش دیوان اقتصاد از اتاق تعاون ایران، ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران با بیان این مطلب گفت: سال گذشته تولید محصولات کشاورزی به ۱۲۵ میلیون تن رسید که از این میزان بیش از ۲۵ میلیون تن محصولات باغی بوده است.

وی ادامه داد: در بسیاری از محصولات باغی، ایران جزء ۵ تولید کننده بزرگ دنیا محسوب می شود به عنوان نمونه، ۹۸ درصد زعفران و تقریبا ۱۰۰ درصد زرشک دنیا، در ایران تولید می شود همچنین ما سومین تولیدکننده بزرگ خرما در دنیا و سومین تولیدکننده  انار دنیا پس از هند و چین و جزء سه تولیدکننده بزرگ پسته در جهان می باشیم.

قاسمی با اشاره به برگزاری جشنواره های انار، زرشک و پسته در هفته های اخیر بیان داشت: محصولات انار، زرشک و پسته  نیز جزء همین محصولات باغی هستند که به همت اتاق های تعاون خراسان جنوبی جشنواره زرشک و اتاق تعاون شهرستان ساوه جشنواره انار و جشنواره پسته دامغان و رفسنجان برگزار شدند.

وی با اشاره به توانمندی های اتاق های تعاون اذعان داشت: برگزاری این جشنواره ها هم یک فعالیت تولیدی، صادراتی اقتصادی را رقم می زند و هم  در راستای رسالت اجتماعی اتاق تعاون را در شناساندن این ظرفیت ها می باشد.

قاسمی با اشاره به میزان صادرات انار خاطرنشان کرد: درحالیکه ایران سومین تولیدکننده انار دنیا محسوب می شود اما سهم صادراتی این محصول ۱۰ میلیون دلار بوده است که ضرورت توجه ویژه و ساماندهی و ساختار سازی مناسب در این خصوص را نشان می دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: درصدد برنامه ریزی مناسب برای سال ۱۴۰۳ هستیم که محصولات شاخص هر استان را با توجه به تجربیات به دست آمده حاصل از برگزاری جشنواره متفاوت انار در ساوه، زرشک در خراسان جنوبی، پرتغال در جیرفت و پسته در دامغان و رفسنجان را در سطح ملی و بین المللی بالا برده و ضمن شناسایی چالش های تولید و صادرات، حضور موفق تری در سطح بین المللی در بازارهای جهانی داشته باشیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.