اختصاصی/ بانک صادرات چطور بزرگترین بانک بورسی می‌شود؟

اختصاصی/ بانک صادرات چطور بزرگترین بانک بورسی می‌شود؟

در آخرین روزهای آبان‌ماه 1403 بانک صادرات موفق شد موافقت بانک مرکزی را برای افزایش سرمایه 263 درصدی از محل تجدید ارزیابی مازاد دارایی‌ها جلب کند.
 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیوان اقتصاد، با افزایش سرمایه 263 درصدی بانک صادرات، سرمایه این بانک به بیش از 783 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و این مورد به زودی بانک را تبدیل به بزرگترین بانک بورسی کشور خواهد کرد.

بنا به اطلاعات اعلام شده توسط بانک صادرات ایران، سرمایه ثبتی این بانک با طی شدن مرحله دیگر برای اخذ مجوز و موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، از محدوده 215 هزار و 353 میلیارد ریال با 263 درصد افزایش به بیش از 783 هزار و 353 میلیارد ریال خواهد رسید که این رشد بسیار مهم و قابل توجهی است.

 این گزارش می‌افزاید، بانک صادرات ایران با انجام نخستین مرحله از افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام و آورده نقدی سهامداران پس 22 سال، مرحله دوم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مازاد دارایی‌های خود را دنبال می‌کند و با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و برگزاری مجمع ویژه افزایش سرمایه، بانک صادرات ایران به بزرگترین بانک بورسی کشور تبدیل خواهد شد. این رشد نمود قدرتمندتر شدن بانک صادرات ایران در حمایت از اقتصاد با تخصیص بهینه منابع و اصلاح ساختارهای مالی خواهد بود.

در ادامه اصلاح ساختار مالی بانک صادرات ایران با ایجاد شدن منابع مازاد ناشی از تجدید ارزیابی و آزاد کردن آن از محل فروش اموال مازاد، سود انباشته بانک به تناسب افزایش و راه را برای افزایش سرمایه‌های بعدی فراهم می‌کند که قطعا تأثیر مناسبی در بهبود کفایت سرمایه بانک خواهد داشت.

اما این رشد چگونه رقم خورد؟
با بررسی اقدامات بانک صادرات ایران تنها در سال 1403 می‌توان تا حد زیادی پی به دلایل رشد این بانک برد. رشد یک ساله نماد «وبصادر» تا جایی پیش رفت که وابستگی این بانک به درآمد ناشی از تسهیلات کم‌شده و بر سهم درآمدهای پایدار از محل کارمزد ارائه خدمات به مشتریان افزوده شده است. این اتفاق بیانگر یک راهبرد موثر برای بانکی است که تلاش دارد مدل جدیدی از بانکداری را در سال‌های پیش‌رو تجربه کند.

*درآمد ناخالص این بانک از محل کارمزدها از مبلغ 30 هزار و 788 میلیارد و 635 میلیون ریال در پایان شهریور سال گذشته با رشد 97 درصدی به رقم 60 هزار و 503 میلیارد و 881 میلیون ریال در پایان مهر امسال رسیده که نسبت به مهر سال 1403 نشان از رشد 62 درصدی دارد. بر همین اساس، خالص درآمد بانک از محل کارمزدها در 7 ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 78 درصد جهش کرد و منجر به این شد که بیش از 53 هزار و 959 میلیارد و 307 میلیون ریال به درآمدهای وبصادر افزوده شود.

*درآمد عملیاتی بانک صادرات ایران در بازه زمانی پایان مهر سال 1402 تا پایان مهر 1403 رشدی 36 درصدی را تجربه کرده و به رقم 552 هزار و 157 میلیارد و 112 میلیون ریال رسیده است. این در شرایطی است که هزینه عملیاتی «وبصادر» رشدی 70 درصدی داشته که دلیل اصلی آن اجرای سیاست ضدتورمی بانک مرکزی بوده که باعث شده تا هزینه تمام شده پول در شبکه بانکی افزایش یابد که البته در میان‌مدت نرخ تورم را در روند نزولی قرار داده است.

*در بخش سرمایه ثبت شده بانک صادرات ایران با 215 هزار و 353 میلیارد و 972 میلیون ریالی در هفت‌ماهه نخست سال جاری موفق شد تا همچنان بر مدار تراز مثبت عملیاتی حرکت کند به نحوی که تراز 25 درصدی را در دخل و خرج ثبت کرده است.

*دربخش درآمدهای ناشی از تسهیلات اعطایی بانک صادرات ایران در عملکرد هفت ماهه ابتدای سال جاری از محل تسهیلات اعطایی 44 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرد. همچنین مجموع سود اعطا شده به سپرده‌های سرمایه‌گذاری در این مدت به 40 هزار میلیارد تومان رسید و در این هفت ماه تراز مثبت بانک به 4228 میلیارد تومان رسید. مجموع درآمدهای بانک صادرات ایران از محل تسهیلات اعطایی، اوراق بدهی، سرمایه‌گذاری‌ها و کارمزدها در هفت‌ماه اول سال جاری به بیش از 55 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به شش ماهه منتهی به پایان شهریورماه، بیش از 16 درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بانک صادرات ایران در مهرماه سال جاری 6927 میلیارد تومان درآمد از محل تسهیلات اعطایی کسب و 6477 میلیارد تومان بابت پرداخت سود سپرده‌ها پرداخت کرد که به این ترتیب تراز مثبت عملیاتی بانک در مهرماه به بیش از 450 هزار میلیارد تومان رسید.

در پایان گفتنی است، بانک صادرات ایرانبرای سال 1403 در نظر دارد تا با افزایش سودآوری و بهبود نسبت کفایت سرمایه، سهم خود از بازار پول را افزایش داده و با تغییر در ترکیب منابع سپرده‌ها، قیمت تمام‌شده پول را کاهش دهد. از دیگر برنامه‌های بانک می‌توان به تلاش برای کاهش سهم مطالبات غیرجاری و افزایش کیفیت خدمات و تنوع محصولات، به ویژه در حوزه بانکداری دیجیتال، اشاره کرد که ثمره آن بهبود سطح خدمات به مشتریان و تضمین روند سودآوری بانک برای سهامداران خواهد بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.