نایب رئیس شورای هماهنگی استان قم سندیکای بیمهگران ایران:محمود لاچینانی نایب رئیس شورای هماهنگی استان قم و رئیس شعبه بیمه سینا این استان، در گفتگوی تلویزیونی با شبکه استانی قم به اهمیت موضوع بیمه به ویژه بیمههای اجباری شخص ثالث و بیمه آتشسوزی آپارتمانها و مجتمعهای مسکونی و جایگاه آنها در کشور و این استان پرداخت.
تهیه پوشش بیمه آتشسوزی الزامی و بر عهده مدیر ساختمان است
تهیه پوشش بیمه آتشسوزی الزامی و بر عهده مدیر ساختمان است
به گزارش دیوان اقتصاد، محمود لاچینانی در این گفتگو به بیان تفاوت میان بیمههای پایه، تامین اجتماعی یا خدمات درمانی و بیمههای بازرگانی پرداخت و عنوان نمود: بیمههای پایه بیشتر در حوزه درمان ارائه میشوند اما بیمههای بازرگانی بیمههایی هستند که در اثر امضای قرارداد بین طرفین یک ریسک یا پوشش تقبل، تعهد و پرداخت میگردد.
لاچینانی خاطرنشان کرد: یکی از انواع بیمههای بازرگانی بیمه شخص ثالث است که جامعه با آن آشنایی بیشتری دارد. متاسفانه در حال حاضر از حدود ۱۳ میلیون موتور سیکلت در سطح کشور ۱۱ میلیون دستگاه فاقد بیمهنامه اجباری شخص ثالث هستند. حتی با وجود تکلیف دولت و توقف و عدم شارژ کارت سوخت خودروهای فاقد بیمهنامه شخص ثالث، هنوز خیلی از وسایل نقلیه در کشور از پوشش بیمه برخوردار نیستند.
این در حالی است که دیه انسان در سال ۱۴۰۳ به رقمی معادل با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان میرسد و شاهد معضلات ناشی از آن در سطح جامعه هستیم که لزوم توجه جدی در این زمینه را میطلبد.
این کارشناس بیمه در ادامه افزود: یکی دیگر از رشتههایی که وضعیت مشابه با بیمه شخص ثالث دارد رشته بیمه آتش سوزی است. مطابق با ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمانها، تهیه بیمهنامه آتشسوری آپارتمانها و مجتمعهای مسکونی، الزامی و بر عهده مدیر ساختمان میباشد و چنانچه خسارتی در ساختمانهای مسکونی اتفاق افتد، اولین شخصی که باید پاسخگو باشد مدیر ساختمان است.
وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر در استان قم به صورت میانگین و مطابق با آمار، روزانه ۸ مورد آتشسوزی ساختمان به سازمان آتش نشانی اعلام میشود که تهیه بیمهنامه و پوشش خسارات ناشی از این قبیل حوادث با رقمی اندک قابل پوشش و جبران خواهد بود.
گفتنی است، مطابق با ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمانها (الحاقی ۱۳۷۶/۰۳/۱۱)، مدیر یا مدیران مکلفند تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل آتشسوزی بیمه نمایند. سهم هریک از مالکان به تناسب سطح زیربنای اختصاصی آنها به وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از شرکاء اخذ و به بیمهگر پرداخت خواهد شد. در صورت عدم اقدام و بروز آتشسوزی مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده میباشند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد