نوسانات بورس بررسی شد

نوسانات بورس بررسی شد

دوشنبه, ژوئن 19, 2017 - 10:56 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل فرابورس ایران از ورود اقتصاد هنر به بازار سرمایه برای نخستین بار خبر داد و گفت: صنایع جدیدی به آرامی در حال ورود به بازار سرمایه هستند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبنا، امیر هامونی ، بازار سرمایه را وابسته به رکن شفافیت اعلام کرد و افزود: همیشه این تعارض وجود دارد که ما نقدشوندگی را فدای شفافیت یا شفافیت را فدای نقدشوندگی می‌کنیم که این بحث در سال‌های اخیر مطرح شده است.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: در حوزه پتروشیمی‌ها در سال ۹۲ توقف طولانی مدت داشته‌ایم و امسال شاهد توقف نمادهای بانکی هستیم. ‌‌
وی ادامه داد: در برخی از صنایع شاهد این بودیم که نهادهای سیاست‌گذار که در سود شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس موثر بودند، سیاستی را اتخاذ می‌کنند که سبب ابهام در صورت‌های مالی شرکت‌ها می‌شود، ‌ مثل صنعت بانکی که شامل مکانیزم‌های متفاوتی بود، بانک مرکزی بخشنامه‌ای ابلاغ کرد که به بین‌المللی شدن بانک‌ها کمک کرده اما در شرایط فعلی ابهاماتی را ایجاد کرده است.
وی افزود: در بازار سرمایه شاهد رابطه مالکان بازار با بنگاه‌ها هستیم و هنگامی که بحث مالکیت بنگاه یا بانک‌ها پیش می‌آید باید بدانیم سهم و ارزش واقعی بنگاه یا بانک جدا از نوع قرارداد بانک با مشتریانش است و این وضعیت باید در صورت‌های مالی برای مشتریان شفاف باشد.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: یکی از برنامه‌هایی که سازمان بورس برای حل این موضوع در نظر گرفته این است که دستورالعمل افشای اطلاعات شرکت‌های پذیرفته شده را مطرح کرده است.
هامونی به اصطلاح بلوک زنی در بازار اشاره کرد و گفت: طبق دستوالعمل‌های بازار، بلوک زنی از بازار اصلی جدا شده و به کار خود می‌پردازد پس تداخل معاملات خارج از بورس با معاملات داخلی بورس پیش نمی‌آید و شاخص بازار به درستی قابل اعتماد است.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: بازار سرمایه آینده متعلق به شرکت‌های دانش بینان و صنایع کوچک و متوسط در کنار صنایع بزرگ کنونی خواهد بود و شاهد طلوع صنایع جدید در کنار صنایع قدیم خواهیم بود.
هامونی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان بورس اجازه می‌دهد سودهای تخیلی پیش‌بینی اما محقق نشود؟ افزود: در دنیا شرکت‌ها سودهای خود را پیش بینی و اعلام نمی‌کنند و از ارائه اطلاعات گمراه کننده آنها جلوگیری و این موضوع توسط تحلیلگران بازار انجام می‌شود.
وی ادامه داد: سایت «تدان» که در سازمان بورس راه اندازی شده و تحت نظارت کدال است شرکت ها اطلاعات واقعی و محقق شده خود را در کدال ارائه می‌کنند و شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و تحلیل‌گران بازار و شرکت‌های پردازشگر اطلاعات مالی که مجوز دارند موظند تحلیل و اطلاعات درست را به بازار و سرمایه گذار ارایه کنند.
هامونی با اشاره به اینکه این موارد در دستورالعمل‌های سازمان بورس دیده شده است، اضافه کرد: با جمع بندی نظرات مردم و کانون کارگزاران دستورالعمل افشا، دستورالعمل پذیرش و دستورالعمل معاملات با رویکرد بهبود فرآیند توقف و بازگشایی نمادها قطعاً می‌تواند صورت گیرد و اصلاح شود.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: فصل ششم قانون بازار سوءاستفاده‌کنندگان از اطلاعات نهانی و معاملات متکی بر اطلاعات نهانی را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است.
هامونی با بیان اینکه این مورد را پیگیری می کنیم ادامه داد: در ماه گذشته با دو تخلف در این زمینه برخورد شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۸۵ در حد ۲ تا ۳ میلیون تومان تخلف شد که شدیداً با عوامل مربوطه برخورد شد، گفت: از سال ۸۵ تا کنون حتی یک مورد پیش نیامده که همکاران در سازمان بورس و فرابورس و سایر بورس ها بخواهند سوء استفاده کند.
هامونی با بیان اینکه نسبت به ۱۰ تا ۱۴ سال گذشته دائم روند بهبود را داشته ایم، افزود: اگر اصل ۴۴ اجرا نمی‌شد و شرکت ها وارد بازار بورس نمی شدند اکنون با یک بازار ۲۰ هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم؛ در حالی‌که اکنون بازار ما حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
وی افزود: اواخر پارسال نرخ بازار بدهی حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد بود اکنون این رقم حدود ۴ تا ۵ درصد کاهش یافت و حدود ۲۰ درصد است. نرخ سود بانکی در بازار بین بانکی اگر اصلاح و مدیریت نشود بازار بدهی ما اصلاح نخواهد شد.
هامونی گفت: بحث نماد کنتورسازی در حال پیگیری در دادگاه است و منتظر رای دادگاه هستیم و پیش از آن نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه صنایع جدید به آرامی در حال ورود به بازار است، افزود: تاکنون اکثر شرکت‌ها با تجهیزات و ماشین آلات سنگین بورسی حضور دارند اما چند وقتی شاهد درخواست صنایع جدید برای ورود به بازار هستیم.
هامونی با بیان اینکه ۲۶۰ شرکت دانش بنیان در این هفته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخواست دادند تا وارد بازار شوند، اضافه کرد: با این فرآیندی که سالی ۲۰ شرکت را ارزیابی اولیه و وارد بازار می کنیم اگر بخواهیم این ۲۶۰ شرکت را وارد بازار کنیم ۱۳ سال طول خواهد کشید تا این شرکتها وارد بازار شوند بنابراین باید برنامه مدونی برای ورود شرکت ها و صنایع جدید تدوین کنیم.
وی ادامه داد: ۱۵۰ شرکت کوچک و متوسط به سازمان صنایع کوچک درخواست دادند تا وارد بازار شوند.
هامونی با بیان اینکه باید زمینه را فراهم کنیم تا بازار بزرگ شود، گفت: بازار آینده سرمایه متعلق به شرکت های دانش بینان و صنایع کوچک و متوسط در کنار صنایع بزرگ کنونی خواهد بود و شاهد طلوع صنایع جدید در کنار صنایع قدیم خواهیم بود.
وی افزود: صنایع قدیم برای ماندن در صنعت و رقابت باید خود را دانش بینان کنند در غیر این صورت محکوم به شکست خواهند بود.
مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه درحال برنامه ریزی برای بازار اولیه این صنایع هستیم، گفت: اکنون بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برای تامین مالی این شرکت ها در نظر گرفته شده است.
هامونی همچنین با اشاره به اینکه برای نخستین بار شاهد ورود اقتصاد هنر به بازار سرمایه هستیم، افزود: از هفته آینده شاهد پذیره نویسی هلدینگ سرمایه گذاری هنر خواهیم بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.