مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور با اشاره به تفاهم این بانک با وزارت علوم برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به دانشجویان دکترا غیربورسیه دانشگاههای دولتی عنوان کرد: از ابتدای تیرماه و آغاز این طرح تاکنون حدود ۳۰۰ دانشجو از این تسهیلات برخوردار شده اند.
طرح ضربتی برای پرداخت تسهیلات به دانشجویان دکترا
طرح ضربتی برای پرداخت تسهیلات به دانشجویان دکترا
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، حجت الله مهدیان در نشست خبری عنوان کرد: سال گذشته رتبه بانک در حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط تک رقمی بود و از این حیث جزو ۱۰ بانک اول کشور بودیم. ما بانکی هستیم که عمده مخاطبان ما همین بنگاه های کوچک و متوسط هستند و باید ۷۰ درصد تسهیلات ما به تعاونی ها پرداخت شود.
وی ادامه داد: در سال جاری طی ۴ ماه گذشته تفاهم نامهای با وزارت علوم در ارتباط با ارایه تسهیلات صندوق رفاه دانشجویی منعقد شد که براساس آن قرار است به حدود ۴۰ هزار دانشجوی دکترای غیربورسیه دانشگاههای دولتی تسهیلاتی در قالب قرض الحسنه به میزان ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر سه ماه یک مرتبه پرداخت شود. حداکثر این تسهیلات برای هر دانشجو ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان طی سال های تحصیل است.
مهدیان با بیان اینکه این طرح برای نخستین مرتبه در کشور برگزار می شود، اظهار کرد: بعد از این دوره ۴ ساله، دانشجویان می توانند از ابتدای سال هفتم دریافت تسهیلات بازپرداخت آن را آغاز کنند و طی ۵ سال پرداخت این تسهیلات تقسیط میشود که اقساط آن در حالت حداکثری ۷۰۰ هزار تومان است. از ابتدای تیر ماه این طرح آغاز شده و حداقل ۳۰۰ نفر از دانشجویان این مقطع در کشور از آن برخوردار شده اند.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور با اشاره به طرح ضربتی بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات خاطرنشان کرد: در سنوات اخیر پرداخت تسهیلات ازدواجی که در قالب عقد قرض الحسنه به متقاضیان پرداخت می شود، با کندی مواجه شده بود. در طرح ضربتی بانک مرکزی ۱۱ بانک مکلف هستند که این تسهیلات را پرداخت کنند که سهم بانک ما ۶۵۰۰ فقره به میزان ۶۵ میلیارد تومان خواهد بود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر پرداخت این تسهیلات آغاز شده است که امیدواریم طی آن بتوانیم این صف ۶۵۰۰ نفره متقاضی وام ازدواج را بشکنیم.
مهدیان گفت: تامین و پرداخت تسهیلات برای طرحهای اشتغال پایدار در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت یکی دیگر از طرحهای ماست. امسال بناست ۱.۵ میلیارد دلار برابر ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط ۳ بانک کشاورزی، پست بانک و بانک توسعه تعاون و نیز صندوق کارآفرینی امید و صندوق توسعه سرمایهگذاری کشاورزی برای ایجاد اشتغال پرداخت شود. این طرح احتمالا تا نیمه امسال عملیاتی می شود.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور اضافه کرد: همچنین خرید تضمینی گندم یکی دیگر از ماموریت هایی است که دولت برای نخستین بار آن را تکلیف کرده و قرار است به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان خرید تضمینی گندم داشته باشیم. در این طرح نقش بانک تنها تامین مالی است که شرکت بازرگانی دولتی ایران این خرید را انجام می دهد.
مهدیان بیان کرد: ۹۵ هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که ۱۵ تا ۲۰ درصد آن مشتری بانک توسعه تعاون هستند و از خدمات بانک در حوزه ارز و ریال بهره مند میشوند. امسال این ارتباط جدی تر گرفته شده و بناست چند جلسه با اتحادیه های بزرگ کشور خواهیم داشت.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور تصریح کرد: بزرگترین و مهم ترین و تنها مشکل بانک ما کمبود سرمایه است. طی ۸ سالی که از تاسیس این بانک می گذرد، ما تنها ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه داشتهایم که در مجموع با سرمایه اولیه ۹۰۰ میلیارد تومان می شود. در قانون اساسی اقتصاد ملی سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی را داراست که سهم تعاونی ها ۲۵ درصد است که این رقم محقق نشده و الان سهم تعاونیها در کشور بین ۵ تا ۶ درصد است.
وی بیان کرد: سرمایه اعتبار بانک است و وضعیت بانک را در مقابل ناملایمات نشان می دهد. این مساله بسیاری از شاخص های ما را متاثر می کند و در مذاکرات با بانک های خارجی دچار مشکل می شویم. نسبت کفایت سرمایه بانک توسعه تعاون حدود ۵ است که نرم جهانی ۱۲ و نرم ایران بین ۸ تا ۱۲ است.
مهدیان اضافه کرد: بخش خدمات، صنعت و معدن و کشاورزی بیشتر از سایرین خدمات بانک را دریافت کرده اند. تعاونی ها در بخش های خدماتی ورود زیادی داشته است.
وی با بیان اینکه با وزارت کار تعاملات خوبی داریم، خاطرنشان کرد: با سه معاونت تعاون، اشتغال و اقتصادی وزارت ارتباط خوبی وجود دارد و بانک توسعه تعاون به عنوان بانک عامل بسیاری از از این طرح ها فعالیت کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد