اقدام های دولت یازدهم در تعامل سازنده با جهان قابل تحسین است

عضواتاق ایران:

اقدام های دولت یازدهم در تعامل سازنده با جهان قابل تحسین است

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تحسین برانگیز برشمردن اقدام های دولت یازدهم در تعامل سازنده با جهان، تصریح کرد: این مسیر روشن و موفقیت آمیز باید همچنان تداوم یابد.

به گزارش دیوان اقتصاد، «پروا سلطانی» در گفت ‌وگو با ایرنا با اشاره به در پیش بودن مراسم تحلیف رئیس جمهوری، یادآوری کرد: رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی، نفر نخست دولت و برخوردار از بیشترین اختیارات است، اما در دو سه سال اخیر شاهد افزایش دخالت ها در بخش اجرا بودیم که با روح قانون اساسی در تعارض بود.
این عضو اتاق ایران ابراز امیدواری کرد در دولت دوازدهم شاهد اجرای کامل قوانین به دور از هرگونه دخالت از سوی رئیس جمهوری باشیم.
وی با اشاره به سه مورد از وعده‌های دولت یازدهم در احیای اخلاق، ثبات و آرامش در بازار و تعامل سازنده با جهان، افزود: امروز و با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شاهدیم درهای کشور به روی تجار و شرکت‌های تولیدی و خریداران خارجی باز شده و حصر و گوشه نشینی گذشته ایران در جهان شکسته شد.
این فعال بخش خصوصی با تاکید بر اینکه این مسیر باید همچنان ادامه داشته باشد، یادآوری کرد: شاهد شکل گیری توافق ها و تفاهم نامه‌های زیادی بین ایران و سایر کشورها بودیم که برخی از آنها اجرایی شده، اما بخشی دیگر از فعالان اقتصادی منتظر فضای سیاسی و اقتصادی دولت دوازدهم هستند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: در زمینه ایجاد فضای امن سرمایه گذاری، اما هنوز راه زیادی داریم.
سلطانی تصریح کرد: ایجاد فضای امن سرمایه‌گذاری در عین حال مستلزم فضای امن سیاسی، ثبات اقتصادی، کاهش بروکراسی اداری و حذف فرآیندهای غیرضروری است و سفارتخانه های ایران در سایر کشورها باید از حیث ایجاد ارتباطات اقتصادی فعال شوند.
عضو انجمن بانوان بازرگان بیان داشت: با وجود آنکه دولت یازدهم در ایجاد ثبات و آرامش در بازار اقدامات خوبی انجام داد، اما به عنوان نمونه کنترل تورم منجر به بروز رکود در اقتصاد شد؛ رکودی که باید مدیریت می‌شد و بخش اعظم آن ناشی از نپرداختن دیون پیمانکاران است.
وی تاکید کرد: فعالان اقتصادی درباره ثبات هرچه بیشتر بازار انتظار دارند که تغییرات جدی و بنیادین در وزاتخانه‌ها اتفاق بیفتد؛ در این زمینه باید رصد دائم وزارتخانه‌ها و بازبینی، بازخوانی و حذف دستورالعمل‌هایی که با روح فضای کسب و کار منافات دارد در اولویت قرار گیرد.
سلطانی ادامه داد: توقع داریم دولتمردان به ارتقای کارایی و بهره وری خود بپردازند، دسترسی بخش خصوصی به مسئولان بیشتر شود و دولتمردان پاسخگوتر از گذشته باشند.
این عضو اتاق ایران اضافه کرد: برخی اوقات به مسئولان، «خادمان دولت» اطلاق می‌کنیم، بر این اساس مسئولان باید افراد متعهدی باشند که در عین تعامل با بخش خصوصی، به فعالتر کردن بدنه کارشناسی دولت و رفع و رجوع گلوگاه های وزارتخانه خود بپردازند.
وی گفت: برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی و برقراری ثبات و آرامش در بازار، دولت دوادهم باید اهتمام ویژه‌ای به پرداخت دیون پیمانکاران داشته باشد.
سلطانی یادآور شد: پدیده رکود اقتصادی، زنجیره‌ای است که در نهایت به دولت ختم می‌شود و بخش عمده رکود کنونی حاکم بر بازار ناشی از کوتاهی دولت در مطالبات پیمانکاران است.
وی خواستار ارتباط بیشتر بین صنعت و دانشگاه شد و گفت: در این زمینه استفاده از تجارب سایر کشورها می‌تواند مفید باشد؛ در برخی کشورها بخش خصوصی ملزم می‌شود تا بخشی از مالیات خود را به دانشگاه‌ها و مراکز علمی بپردازد و در مقابل آنها نیز پاسخگوی نیاز بخش خصوص‌ اند؛ این موضوع می تواند به مولد شدن اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری بیانجامد.
عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران درخصوص احیای اخلاق در دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: هرچند گام‌های خوبی در چند سال گذشته در این زمینه برداشته شده، اما تصور می‌کنم راهکار اصلی آن در دولت، بالا بردن حقوق و دستمزد کارکنان است؛ ضمن اینکه باید نظارت بیشتری بر حفظ اخلاقیات داشته باشیم.
وی ادامه داد: امروز شاهدیم برخی افراد دولتی وارد کسب و کارهای ناسالم شده اند؛ به عنوان مثال برخی رایزن های اقتصادی سفارتخانه ها، خود به دنبال فعالیت اقتصادی اند.
به گفته سلطانی، برای رفع این مشکلات باید استفاده از افراد کارا و متعهد در دستور کار دولت باشد و واحدها و ارگان های نظارتی، نظارت علمی را سرلوحه خود قرار دهند.
عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان فرآورده‌های سلولزی خاطرنشان کرد: در حوزه احیای اخلاق در کشور، هنوز کار زیادی باید انجام شود و به عبارتی یک عمر باید وقت صرف کرد و با صرف چند سال در یک دولت امکانپذیر نیست.
به گزارش ایرنا، مراسم تحلیف رئیس جمهوری روز شنبه 14 مرداد ماه از ساعت 17 تا 20 درمجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
«علیرضا رحیمی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور هیات‌های بیش از یکصد کشور در سطوح مختلف در مراسم تحلیف رئیس جمهوری قطعی و هماهنگ شده است، اعلام کرد، تاکنون حضور هفت رئیس جمهوری و هجده رئیس مجلس در مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری به قطعیت رسیده است.
به گفته وی، کشورهای 5+1 با هیات‌هایی از روسیه در سطح معاون رئیس جمهوری، فرانسه و آلمان در سطح وزیر مشاور در امور خارجه، انگلستان معاون وزیر خارجه و چین در سطح معاون نخست وزیر در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی همچنین اعلام کرد: از سازمان های مهم بین المللی حضور دبیران کل گروه D-8(سازمان همکاری‌های اقتصادی D8) و آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل ) و سازمان های بین المجالس اسلامی و آسیایی (APA) قطعی شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می افزاید: حضور خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی و نماینده عالی اتحادیه اروپا بیانگرعزم آن اتحادیه در حفظ و تقویت مناسبات برجامی و فرا برجامی فی‌مابین ایران و اتحادیه اروپا است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.