شرط تاثیرپذیری بازار سرمایه از کاهش نرخ سود بانکی

شرط تاثیرپذیری بازار سرمایه از کاهش نرخ سود بانکی

دوشنبه, اوت 14, 2017 - 09:41 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر نرخ تسهیلات اعطایی به صنایع و بنگاه‌ها در پی کاهش نرخ سود بانکی کم شود و بنگاه‌ها با معطلی کمتری آن را دریافت کنند، می‌توان به رونق بورس در میان مدت امیدوار بود.

به گزارش دیوان اقتصاد، ابراهیم خلیلی در گفتگو با ایبِنا در خصوص دلایل رشد شاخص بورس در تیرماه امسال ، افزود: بدون شک پایان یافتن فصل مجامع یکی از دلایل این رشد است؛ چرا که به طور سنتی ویژگی فصل مجامع در بازار سرمایه کشور این است که به‌صورت معمول شرکت‌ها اقدام به تقسیم سود نقدی می‌کنند که این موضوع موجب می‌شود تا پس از بازگشایی، نمادهای معاملاتی با افتی بیش از سود تقسیمی مواجه شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بر این اساس معامله‌گران ترجیح می‌دهند پیش از برگزاری مجامع از ترکیب سهامداری شرکت‌ها خارج و پس از بازگشایی دوباره نماد، اقدام به خرید سهام کنند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر بر اساس گزارشات ارائه شده، برخی شرکت‌ها با زیان مواجه می‌شوند که این عامل نیز موجب می‌شود تا سهامداران در فصل مجامع با احتیاط بیشتری اقدام به خرید و فروش سهام کنند که این امر نیز باعث می‌شود تا در فصل مجامع به صورت سنتی شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات در بازار باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بنابراین پایان فصل مجامع فرصتی را فراهم می‌کند تا سرمایه‌گذاران دوباره اقدام به ورود به بازار و خرید و فروش سهام کنند و از این نظر رشد شاخص بورس و حجم معاملات در تیرماه به دور از انتظار نیست.
وی همچنین در خصوص تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر معاملات بازار سرمایه اظهار داشت: به دلیل جذاب نبودن بورس در شرایط کنونی بعید به نظر می‌رسد با کاهش نرخ سود بانکی نقدینگی از سمت بانک‌ها به سوی تالار شیشه‌ای روانه شود و از این نظر نباید توقع رونق معاملات بازار سهام در پی کاهش نرخ سود بانکی را داشت.
خلیلی ادامه داد: با وجود این، نکته قابل توجه در خصوص تاثیرپذیری بازار سرمایه از کاهش نرخ سود بانکی این است که اگر نرخ تسهیلات اعطایی به صنایع و بنگاه‌ها نیز در پی کاهش نرخ سود بانکی کم شود و بنگاه‌ها با معطلی کمتری این تسهیلات را دریافت کنند، از این جهت می‌توان به رونق بورس در میان مدت امیدوار بود.
وی همچنین در خصوص انتظارات فعالان بازار سرمایه از کابینه اقتصادی دولت دوازدهم گفت: بدون شک مهمترین مطالبه فعالان اقتصادی و بورسی از مردان اقتصادی دولت جدید توجه به بخش خصوصی و تلاش برای خروج اقتصاد از رکود است؛ چرا که زمانی که اقتصاد به رونق بیفتد بازار سرمایه نیز از رکود خارج شده و شاهد ورود نقدینگی به این بازار خواهیم بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.