معاون برق و انرژی وزارت نیرو با بیان اینکه هنوز بدهی عراق بابت خرید برق از ایران تسویه نشده است، گفت: عراق درخواست کرده تا شبکه برق ایران با شبکه برق عراق سنکرون شود.
بدهی عراقیها بابت خرید برق تسویه نشد
بدهی عراقیها بابت خرید برق تسویه نشد
به گزارش دیوان اقتصاد،هوشنگ فلاحتیان در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سئوال که ظاهرا یک هیات عراقی با حضور در ایران درخواست سنکرون شبکه برق ایران با عراق را ارائه کرده است، آیا در حال حاضر این توانایی در عراق وجود دارد گفت: شبکه برق ایران با شبکه برق عراق متصل است و هنوز سنکرون نشده است، بنابراین طرف عراقی درخواست سنکرون شدن با شبکه برق ایران را ارائه کرده است.
وی افزود: با سنکرون شدن شبکه برق ایران با شبکه برق عراق مبادلات برق هم صورت میگیرد و در لحظهای برق صادر و در لحظهای دیگر هم برق وارد میشود، اما در حال حاضر ایران تنها صادرکننده برق به عراق است.
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که با این وضعیت آیا ایران نیازمند واردات برق از این کشور خواهد بود، خاطرنشان کرد: چنانچه شبکه برق ایران و عراق سنکرون شود میتوانیم از آنها برق هم وارد کنیم، بنابراین طرف عراقی علاقمند است که شبکه برق این کشور با شبکه برق ایران سنکرون شود.
*سنکرون شبکه برق ایران و عراق به شرط تایید کارشناسان فنی ایرانی
معاون برق و انرژی وزارت نیرو افزود:هنوز زیرساختهای صنعت برق عراق آمادگی 100 درصد ندارد که با شبکه برق ایران سنکرون شود، اما به هر حال طرف عراقی علاقمند به این اقدام است و ایران هم اعلام آمادگی کرده است اگر زیرساختهای آنها آماده شود به شرط تأیید کارشناسان فنی ایران آمادگی انجام سنکرون شبکه برق ایران با شبکه برق را داریم.
روز گذشته در دیدار فلاحتیان معاون برق و انرژی وزیر نیرو و عادل کاظم جریان معاون وزیر برق عراق در ساختمان شیشه ای وزارت نیرو مقرر شد تا شبکه برق دو کشور ایران و عراق اواسط نوامبر (آبانماه) سال جاری به صورت آزمایشی سنکرون شود.
*بدهی عراق به ایران بابت فروش برق هنوز پابرجاست
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که عراق از بابت خرید برق از ایران بدهی یک میلیارد و 200 میلیون دلاری داشت، از این مبلغ تاکنون چه میزان پرداخت شده است، گفت: در حال حاضر ایران به عراق در هر ساعت 1300 مگاوات برق صادر میکند، بنابراین ایران با آنها تعامل میکند که این بدهی به تدریج پرداخت شود.
وی افزود: عراق از این مبلغ یاد شده تاکنون 400 تا 500 میلیون دلار پرداخت کرده است.
فلاحتیان در پاسخ به این سؤال که عدم پرداخت بدهی آیا به مشکلات تبادل بانکی بازمیگردد یا اینکه طرف عراقی علاقه ای به پرداخت ندارد، گفت: قسمتی از این موضوع به شرایط عراق بازمیگردد و با توجه به افزایش هزینههای داخلی و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی ناخودآگاه باعث میشود تا توازن منابع و مصارف در عراق به هم بخورد و نقدینگی کاهش یابد.
وی افزود: به هر حال از یک سو جنگ با داعش و سایر مسائل داخلی و از سوی دیگر سختی در نقل و انتقال پول هم این مسائل را به وجود آورده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد