در نشست «آشنایی شرکتهای دانشبنیان با بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس ایران» مباحثی همچون شرایط پذیرش در بازار SME، مزایای ورود به این بازار برای شرکتهای دانشبنیان و همچنین رفع چالشهای پیش روی این شرکتها از طریق ورود به بازار سرمایه، مطرح شد.
عدم توجه به حاکمیت شرکتی؛ مهمترین ضعف شرکتهای دانشبنیان
عدم توجه به حاکمیت شرکتی؛ مهمترین ضعف شرکتهای دانشبنیان
به گزارش دیوان اقتصاد، این که نشست با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حضور بیش از 40 نفر از مدیران عامل و نمایندگان شرکتهای دانشبنیان از سراسر کشور برگزار شد، دارای یک فضای آموزشی صمیمانه مبتنی بر تجربه بود که طی آن اهداف و خط مشیهای فرابورس برای کمک به تامین مالی اقتصاد دانشبنیان تشریح شد. همچنین مدیران شرکتهای دانشبنیان و نمایندگان فرابورس به تبادل دانش و اطلاعات در زمینه توسعه و تجاریسازی طرحها، ایدهها و مسائل استارتاپها پرداختند.
سارا سادات اخلاقی سرپرست پذیرش فرابورس ایران در آغاز نشست «آشنایی شرکتهای دانشبنیان با بازار SME ایران» یکی از اهداف اصلی فرابورس را فراهم کردن شرایط سهلتر برای پذیرش شرکتها در بازار سرمایه عنوان کرد و توضیح داد: فرایند پذیرش در فرابورس آسانتر از بورس بوده و با سرعت بیشتری صورت میگیرد که این مسئله نوعی مشوق برای جذب شرکتها به بازار سرمایه به شمار میرود تا بتوانند به جای شبکه بانکی از طریق بورس تامین مالی کنند.
اخلاقی در ادامه با اشاره به اینکه تا کنون 567 شرکت درخواست پذیرش به فرابورس ارائه دادهاند که 312 مورد از اینها به هیات پذیرش راه یافته و در نهایت 206 شرکت موفق به پذیرش شدهاند، گفت: از این میزان نیز 148 شرکت به مرحله درج رسیده و 107 شرکت نیز روی تابلو معاملات رفته و سهامشان را عرضه کردهاند.
وی با بیان اینکه طبق این آمارها 20 درصد از شرکتهای متقاضی پذیرش به مرحله عرضه سهام رسیدهاند، عنوان کرد: بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط شرایط پذیرش در بازار سرمایه را ندارند در حالی که این شرکتها 90 درصد از شرکتهای ثبتشده در کشور را شامل میشوند.
به گفته اخلاقی فرابورس همواره به دنبال دلایل این اتفاق بوده و اینکه چگونه میتوان درخواست ورود شرکتها به بازار سرمایه را مدیریت کرد؛ بر همین اساس با مطالعات صورتگرفته روی بازارهای جهانی و داخلی مشاهده کردیم که در دنیا برای حل این مشکلات، بازاری ویژه شرکتهای کوچک و متوسط وجود دارد؛ از این رو تصمیم بر آن شد در فرابورس ایران نیز بازاری ویژه SMEها راهاندازی شود تا از این رهگذر چالشهای پذیرش شرکتهای کوچک و متوسط در بازار سرمایه برطرف شود.
در بخش دیگری از این نشست، ابراهیم جمیلی مدیرعامل شرکتهای کیمیای زنجان گستران و زرین معدن آسیا که سهام آنها در فرابورس ایران معامله میشود به ارائه تجربیات خود در زمینه تامین مالی از طریق بازار سرمایه پرداخت و به شرکتهای دانشبنیان توصیه کرد از شرایطی که فرابورس از طریق بازار SME برای آنها فراهم کرده نهایت استفاده را ببرند.
ابراهیم جمیلی که چندین سال عضویت در هیات رئیسه اتاق ایران و ریاست اتاق بازرگانی زنجان را در کارنامه خود دارد، مهمترین ضعف شرکتهای دانشبنیان را ترس از شریک گرفتن و تقسیم قدرت، عدم توجه به حاکمیت شرکتی و در نتیجه عدم اتصال به بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: به همه شرکتهای دانشبنیان توصیه میکنم اگر تصمیم دارید مسیر توسعه و بزرگشدن را طی کنید بازار سرمایه به شما در این مسیر کمک میکند.
بخش پایانی این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص داشت که مدیران شرکتهای دانشبنیان حاضر در جلسه سوالات خود در خصوص فرابورس، ابزارهای نوین مالی و همچنین دغدغههای پیشرویشان برای جذب سرمایهگذاران را مطرح کردند.
گفتنی است تا کنون 4 نشست و کارگاه با همکاریهای صورتگرفته میان فرابورس ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در فرابورس به منظور آشناسازی شرکتهای دانشبنیان و همچنین شرکتهای کوچک و متوسط نوپا با روشهای تامین مالی از طریق بازار سرمایه و چگونگی حضور و پذیرش در بازار SME برگزار شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد