تا پایان پاییز چه روندی در انتظار نرخ دلار است؟!

تا پایان پاییز چه روندی در انتظار نرخ دلار است؟!

قیمت دلار در اواسط مهرماه با نوسانات هیجانی روبه‌رو شد به طوریکه طی ده روز ابتدایی مهر ماه در محدوده ۳ هزار و ۸۹۵ تا ۳ هزار و ۹۲۰ تومان نوسان کرده، از روز دوازدهم ماه گذشته با افزایش همراه شد.

به گزارش دیوان اقتصاد،کارشناس ارشد بازار آتی ارز و سکه، ضمن بیان این مطلب در گفتگو با پایشگر عنوان کرد: دلار در دوازدهمین روز مهرماه اولین نوسان دو رقمی پاییزی را تجربه کرد و با ۱۶ تومان افزایش به بهای ۳ هزار و ۹۴۰ تومان رسید. این روند افزایشی تا نیمه ماه با روند ملایمی پیگیری شد و در این تاریخ قیمت دلار روی عدد ۳ هزار و ۹۶۲ تومان قرار گرفت. با این حال، پس از این تاریخ با حجم نوسانی مواجه شد که در کمتر از دو روز مرز روانی ۴ هزار تومانی را شکست و حتی در برخی معاملات فردایی به آستانه ۴ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. در حالی که پس از این نوسانات، انتظارات افزایشی معامله‌گران دلار بیش از پیش افزایش یافته بود، به یکباره دامنه تغییرات قیمت دلار به‌ شدت کاهش یافت.

نیما کرامت در ادامه افزود: قیمت دلار در تاریخ ۲۱ مهر روی عدد ۴ هزار و ۳۵ تومان قرار گرفت. پس از ثبت این قیمت، این ارز بیشتر در ابتدای مرز ۴ هزار تومانی نوسان کرد اما در هفته انتهایی ماه مهر نوسانات دو رقمی نداشت.

وی تاکید کرد: عوامل مختلفی برای رشد قیمت دلار وجود دارد که از این میان ۴ مورد برجسته ‌تر است و عبارتند از، پیش‌ رو بودن تقاضای ژانویه، انتظار افزایش تقاضای تجاری در انتهای پاییز، بالا رفتن انتظارات افزایشی معامله‌گران و ریسک ‌های سیاسی و جوسازی معامله‌ گران پیرامون آن.

کرامت در ادامه سخنان خود به تشریح دلایل روند صعودی دلار پرداخت و گفت: طبق تجربه سنوات گذشته هرچه به ژانویه نزدیکتر شویم، میزان تقاضای شرکت‌ های تجاری برای تهیه دلار افزایش پیدا می‌کند. این شرکت‌ ها برای تسویه‌ حساب‌ های دلاری خود در آستانه پایان سال میلادی نیاز به تهیه ارز دارند و ورود آنها به بازار، قیمت دلار را هر سال تحریک می‌کند.

وی ادامه داد: در کنار این مساله، با نزدیک شدن به پایان پاییز بسیاری از تجار سعی می‌کنند که فرآیند واردات خود را تکمیل کنند؛ چراکه تمایل دارند، پیش از پایان سال شمسی کالاهای خود را آماده ورود به بازار کنند. پس از عبور دلار از مرز ۴ هزار تومانی، انتظارات افزایشی در بازار بالاتر رفته است و به تبع آن خریدهای ارزی رشد خواهد کرد.

کرامت خاطر نشان کرد: پس از شکست سطح ۴ هزار تومانی نمودارها از گرایش بیشتر قیمت به افزایش در میان‌ مدت حکایت دارند. ریسک‌ های سیاسی آخرین احتمال غیربنیادی است که می‌تواند روند قیمت دلار در بازار را تحت ‌تاثیر قرار دهد ، تصمیم کنگره در مورد برجام مهم‌ترین عامل سیاسی خواهد بود که می‌تواند روند قیمت دلار را تحت‌ تاثیر قرار دهد.

این کارشناس ارشد بازار آتی سکه و ارز در خاتمه گفت: دولت خود تمایل به بالا رفتن قیمت دارد و همین موضوع عامل مهمی برای افزایش قیمت دلار است، در حالی که این موضوع بارها و بارها توسط مسئولان دولتی و بانک مرکزی تکذیب شده است. اما به طور کل به نظر می رسد روند افزایشی دلار طی۲ ماه باقی مانده از پاییز نیز ادامه دار باشد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.