توافق سفارت ایران و تاجران پاکستانی بر گسترش روابط تجاری بین دو کشور

توافق سفارت ایران و تاجران پاکستانی بر گسترش روابط تجاری بین دو کشور

سفارت جمهوری اسلامی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی در پاکستان در خصوص گسترش روابط تجاری بین دو کشور همسایه توافق کردند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان روز شنبه در دیدار با جمعی از اعضای اتاق بازرگانی و صنعت شهر صنعتی سیالکوت پاکستان، بر افزایش تبادلات تجاری بین دو کشور و عبور از حجم تبادلات تجاری یک میلیارد و دویست میلیون دلاری کنونی تا هدف مورد نظر به توافق رسیدند.
مهدی هنردوست با بیان اینکه شکوفایی روابط اقتصادی مکمل گسترش روابط سیاسی بین دو کشور است، گفت: از برادران در عرصه تجارت و اقتصاد پاکستان می خواهم تا در خصوص گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور اقدام کرده و از فرصت های پیش آمده استفاده بهینه را ببرند.
وی گفت : سفارت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کنسولگری ها در شهرهای مختلف پاکستان، آماده پاسخگویی به مشکلات تاجران و فعالان اقتصادی در پاکستان است .
هنردوست مشکل اصلی کاهش روابط تجاری را نبود اطلاعات بین فعالان عرصه تجارت بین دو کشور دانست و گفت: فرصت های زیادی برای تاجران پاکستانی در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و آماده ایم تا نقش رابط بین فعالان تجاری پاکستانی و ایران در بخش خصوصی و دولتی داشته باشیم .
سفیر کشورمان در پاکستان ادامه داد: اگر می گویم درهای تجاری ایران بر روی پاکستان باز است، نباید کوچک ترین شکی و تردید به آن داشته باشید .
سفیر کشورمان در پاکستان در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد : جمهوری اسلامی ایران، آماده توسعه همکاری با تاجران پاکستانی برای انتقال ترانزیتی کالاهای خود به کشور ثالث از طریق خاک ایران است .
هنردوست با اشاره به شهرت برخی تولیدات کشاورزی پاکستان گفت : برنج پاکستانی چه از نظر طعم و چه از نظر کیفیت در ایران مورد پسند مردم ایران است پس چرا جمهوری اسلامی ایران باید برنج مصرفی خود را از دیگر کشورها تامین کند .

*** تاکید هیات پاکستان بر لزوم حل مشکلات بانکی و صدور روادید
عضو اتاق بازرگانی و صنعت شهر سیالکوت نیز در این دیدار با بیان برخی مشکلات در مسیر توسعه تجارت بین دو کشور گفت : از میان صدها شرکت تجاری مختلف در شهر سیالکوت تنها 32 شرکت در ایران ثبت شده و متاسفانه موانع صدور روادید(ویزا) باعث شده تا ما کمتر بتوانیم به ایران سفر کنیم .
'رعنا رعیم رضا' در این دیدار با تشریح اهمیت تردد متوالی تاجران پاکستانی به ایران گفت : متاسفانه به دلیل برخی از مشکلات تاجران پاکستانی مجبورند تا از طریق کشور ثالث با ایران رابطه تجاری داشته باشند.
فعال اقتصادی پاکستان همچنین خاطرنشان کرد:تاجران ایرانی نیز همین عمل را انجام می دهند و این باعث می شود تا رابطه ها بین دو کشور به حداقل برسد و سود کمتری نیز ببرند .
در ادامه این دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت : دولت ایران برای مبادلات تجاری با دیگر کشورها به دلیل برخی از تحریمهای اقتصادی آمریکا ترجیج می دهد تا از واحدهای پولی یورو و ین ژاپن در تعاملات تجاری استفاده کند .
وی گفت : بر اساس توافقات صورت گرفته تاجران دو کشور می توانند با واحد پولی همدیگر نیز روابط تجاری داشته باشند .
هنردوست با اشاره به توافقات صورت گرفته بین بانک های مرکزی دو کشور خاطرنشان کرد:بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به بانک مرکزی پاکستان خواستار اعلام نام چند بانک پاکستانی برای ایجاد شعبه بانکی در تهران شده است اما تا کنون در این زمینه پاسخی دریافت نکرده ایم .
وی گفت : قرار بود بانک ملی ایران نیز در شهر کراچی شعب خود را دایر کند اما تاکنون به دلیل برخی موانع این کار هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است .
سفیر کشورمان همچنین بر اجرای خط لوله گاز بین دو کشور تاکید کرد و گفت : قطعا این پروژه می تواند اقتصاد پاکستان را شکوفا کند .
طرفین در ادامه رایزنی های خود ضمن اشاره به نقش بخش خصوصی دو کشور برای توسعه روابط صنعتی بر استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود تاکید کردند .
دو طرف در این دیدار همچنین بر استفاده از فرصتهای تازه اقتصادی ، تجاری و سرمایه گذاری و استفاده از تجربه های متقابل در بخشهای مختلف در راستای رفاه مردم دو کشور تاکید کردند.
شهر صنعتی سیالکوت در پاکستان که در شمال شرقی استان پنجاب و در دامنه کوه‌های پوشیده از برف کشمیر نزدیک رودخانه چناب واقع شده است، به عنوان شهر محل تولد علامه اقبال لاهوری و شهری که برندهای ورزشی مشهور جهان در آن تولید و صادر می شود، شناخته شده است.
شهر صنعتی 'سیالکوت 'در 125 کیلومتری شمال غربی لاهور واقع شده و تنها چند کیلومتر با منطقه تحت کنترل هند یعنی جامو فاصله دارد.
این شهر دارای تاریخچه‌ای چند هزار ساله بوده و تاکنون بارها بین اقوام و ادیان هندو، بودایی، فارسی، یونانی، افغان، ترک، سیک، مسلمانان و بریتانایی دست به دست شده تا این‌که بالاخره زیر نظر حکومت کشور پاکستان قرار گرفت.
جمعیت سیالکوت حدود یک میلیون نفر اعلام شده است و این شهر پس از لاهور و فیصل آباد به عنوان سومین مرکز اقتصادی در پنجاب محسوب می‌شود.
سیالکوت از طریق پایه بازرگانی این شهر با بورس لاهور در ارتباط است و چند بانک دولتی پاکستان نیز در این شهر شعبه دارند و بر اساس آمارها، پس از کراچی، سیالکوت دومین شهر پاکستان از نظر حجم درآمد ارزی به دلیل صادرات کالا محسوب می‌شود.
سیالکوت تاکنون بارها جایزه صادرکننده نمونه پاکستان را کسب کرده و یک بخش صنعتی و یک منطقه فرآوری صادرات داشته و از نظر درآمد سرانه، بالاترین رتبه را در میان شهرهای پاکستان دارد.
از مهم ترین صنایع سیالکوت می‌توان به لوله‌سازی، چرم، پوشاک چرمی، تجهیزات موسیقی، جراحی و دندان‌سازی، تجهیزات ورزشی شامل پوشاک هنرهای رزمی، دستکش، مدال، صندلی، عصا، کارد و چنگال، چاقوهای شکار، تفنگ های بادی و تفنگ های ساچمه‌ای اشاره کرد.
بر اساس آمارها، صادرات محصولات این صنایع سالانه میلیاردها دلار درآمد ارزی نصیب سیالکوت می‌کند.
همچنین بخشی از صنعت قطعه‌سازی خودرو پاکستان نیز در سیالکوت فعال است، ضمن اینکه بخش هایی مانند تولید مبل های چوبی و فولادی، محصولات لاستیکی، لوازم آشپزی، دوچرخه، تایر و تیوپ دوچرخه و کفش نیز در سیالکوت حضور پررنگی دارند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.