پسازآنکه خبر بحران آنفولانزای حاد پرندگان در کشور توسط دیوان اقتصاد منتشر شد مسئولان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به این خبر واکنش نشان دادند.
آیا آنفولانزای حاد پرندگان قربانیان بیشتری میگیرد؟
آیا آنفولانزای حاد پرندگان قربانیان بیشتری میگیرد؟
به گزارش دیوان اقتصاد،ماجرا از آنجائی آغاز شد که خبر قرنطینه شدن 6 نفر در یک مرغداری در ساوه توسط دیوان اقتصاد و به نقل از یک منبع آگاه منتشر شد و مسئولان وزارت بهداشت بلافاصله این خبر را تکذیب کردند.
بیتوجهی دولت به اطلاعرسانی صحیح در زمینه بیماری آنفولانزای حاد پرندگان در روزهای اخیر با انتقاد فراوان مردم و کارشناسان بهداشتی و درمانی مواجه شده و مردم این پنهانکاری را عاملی بر شیوع بیشتر بیماری در سطح کشور میدانند.
گزارشها از مناطق مختلف کشور حاکی است که بسیاری از مناطق کشور با این بیماری درگیر شده و تاکنون میلیونها قطعه مرغ به دلیل ابتلا به بیماری آنفولانزای حاد پرندگان معدوم شدهاند.
هرچند مسئولان در هشدارهایی مردم را به عدم خرید مرغ زنده ترغیب کردهاند اما شدت بحران به حدی است که خبرهای رسیده از درگیری انسان با این بیماری در برخی شهرها نیز حکایت دارد.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در واکنش به خبر احتمال ابتلای چند نفر به این بیماری گفته است:موردی از ابتلا یا فوت به علت آنفلوانزای پرندگان در انسان در کشور مشاهده نشده است
وی افزود:همه موارد ابتلا به آنفلوانزا، از نوع فصلی است که در فصل سرما همانند سالهای گذشته شیوع پیدا میکند که میزان شیوع آن نسبت به سالهای قبل تفاوتی نداشته و شایعات مربوط به فوت یا ابتلا به آنفلوانزای پرندگان در انسان که منتشرشده است کذب است و واقعیت ندارد.
جوابیه وزارت بهداشت درباره عدم ابتلای انسان به بیماری آنفولانزا به بیماری آنفولانزای حاد H1N1 در حالی منتشر میشود که یک منبع آگاه دراینباره به خبرنگار دیوان اقتصاد گفت:بر اساس اعلام دکتر محمود سروش رئیس مرکز مراقبت و کنترل بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک نشست محرمانه تاکنون عده زیادی از کادر درمانی شبکههای بهداشت در اثر آنفولانزای حاد فوت کردهاند که البته مرگ دو پزشک و یک پرستار در این زمینه تایید شده است.
همچنین یک منبع آگاه در مرکز بهداشت شهرستان زرندیه استان مرکزی با تایید صحت خبر دیوان اقتصاد درباره قرنطینه کارکنان مرغداریهای این شهرستان گفت:صحت این خبر مورد تایید است و تنها در یکی از مرغداریهای شهرستان 84 هزار قطعه مرغ معدوم شده و تست آنفولانزای حاد پرندگان در این واحد مثبت بوده است.
وی درباره کارکنان این مرغداری تصریح کرد:همه آنها نکات ایمنی را دریافت کرده و واکسن و دارو گرفتهاند.
به گفته این منبع آگاه همه کارکنان مرغداری که در محوطه اصلی و محل حضور مرغها بودهاند هماکنون در قرنطینه هستند و حتی کارکنان مرکز بهداشت این شهرستان که برای بررسی اوضاع و کنترل محیط به محل اعزامشده هماکنون در مرغداری گرفتارشده و تحت تدابیر شدید قرنطینهای قرار دارد.
وی افزود:مواردی از ابتلا به آنفولانزای پرندگان در مرغداریهای کوچک نیز گزارششده که در این مجموعهها نیز در حال بررسی هستیم.
این منبع آگاه با بیان اینکه از مدتها پیش شبکه بهداشت و درمان به دامپزشکی اعلام کرده بود که نسبت به واکسیناسیون کارکنان مرغداریها اقدام کنند اظهار کرد:اقدام بهموقع برای واکسیناسیون از سوی دامپزشکی انجامنشده هرچند که تعداد واکسنی هم که داده میشود بسیار کم است و برای همه کافی نیست.
وی درباره میزان مرگ کارکنان مراکز بهداشت هم این موضوع را تایید کرد و گفت:مرگ کارکنان مراکز بهداشت در کشور زیاد است و این گروه بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.به همین دلیل باید واکسیناسیون هر چه سریعتر انجام شود.
وی دلیل پنهانکاری این مطالب را ضرورت عدم ایجاد ترس در مردم دانست و افزود:آموزش باید به مردم داده شود اما مسئولان معتقدند نباید مردم را بترسانیم.
پیگیریهای دیوان اقتصاد از شهرها و استانهای کشور حاکی است در حال حاضر همه مرغداریهای استان قم با بیماری آنفولانزای حاد پرندگان درگیر شدهاند و مسئولان هنوز هم تلاش دارند با پوشاندن اصل خبر و نگاهداشتن مردم در بیخبری موضوع را تحت کنترل خود درآورند این در حالی است که بر اساس تجربههای گذشته کشور درصورتیکه مردم از موضوع و بحرانی باخبر باشند میتوانند با مشارکت فعال خود زمینه پیشگیری از بحرانهای حادتر را فراهم کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد