عضو هیئتمدیره شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن از ورود برات الکترونیکی به بازار خبر داد.
برات الکترونیکی به بازار آمد
برات الکترونیکی به بازار آمد
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، موضوع تأمین مالی همواره یکی از مشکلات بنگاه ها بهمنظور راه اندازی و تأمین سرمایه در گردش است اما بانکهای کشور به دلیل تنگنای اعتباری، انبوه تسهیلات معوق و همچنین سرمایهگذاری در بخشهایی که اکنون با رکود مواجه است قادر به پاسخگویی به تمام نیازهای بنگاه ها در بحث تأمین مالی نیستند. ازاینرو ایجاد سامانه و پلتفرمهای نوین برای تأمین مالی میتواند منجر به افزایش تولید، راهاندازی کسبوکارهای نوین و همچنین ایجاد اشتغال پایدار در کشور شود.
بر همین اساس برای رفع ایم مشکل سامانه سککوک راه اندازی شده است. اما سککوک چیست؟
" سککوک" یکی از سامانههایی است که با ایجاد یک زنجیره تولید تا مصرف و همچنین تأمین مالی در تمام بخشها ازجمله تأمین مواد اولیه و ایجاد اعتبار برای مصرفکنندگان بهمنظور خرید محصولات این سامانه میتواند نقش مؤثری در شکوفایی اقتصادی کشور داشته باشد.
فردوس باقری، عضو هیئتمدیره شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن در خصوص سامانه سککوک ، اظهار داشت: این سامانه یک بستر ملی به منظور گسترش تعاملات خریدوفروش در کسبوکارهای مختلف است.
وی با اشاره به مشکلات تأمین مالی در بنگاهها، تصریح کرد: با توجه به معضلاتی که کسبوکارها در خرید اعتباری و تأمین منابع در نظام مالی با آن مواجه هستند، سامانه سککوک بهمنظور رفع این مشکل مجهز به ابزار مالی تحت عنوان برات الکترونیکی شده است تا بعد از ایجاد زیرساخت انجام معامله بتواند تبادل پیشفاکتور و صورتحساب در مرحله انتهایی پرداخت دین خریدار به فروشنده را از طریق سند برات انجام دهد.
باقری افزود: برات الکترونیکی با پشتیبانی امضای دیجیتال با مباحث قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک تطبیق دادهشده و در حال حاضر به مرحلهای رسیده است که بحث خرید دین بهوسیله ابزار برات را در شبکه بانکی با مشارکت بانک ملی و پستبانک فراهم کرده است.
وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون به چه میزان سند برات در این سامانه صادرشده است، اظهار داشت: نزدیک به دو ماه از فعالیت این سامانه میگذرد و در این مدت ۴۰۰ میلیون برات در این سامانه صادر و پیشبینی ما این است که حداقل ظرف یک ماه آینده بتوان ۴۰۰ میلیون برات دیگر در این پلتفرم صادر شود.
عضو هیئتمدیره شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن بابیان اینکه صندوق حمایت از سرمایهگذاریهای صنایع کوچک در حال حاضر با این سامانه فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: بنگاههای SME میتوانند با مراجعه به این صندوق و تهیه ضمانتنامه خرید کالا به ظرفیت پلتفرم سککوک، خریدهای خود را از عرضهکنندگان داخل این سامانه انجام و از سند برات بهمنظور پرداخت بدهیها خود در این روند استفاده کنند.
باقری افزود: این سامانه همچنین با صندوق حمایت از صنعت زنبورداری در مرحله انعقاد قرارداد است.
ترکیب B2B و B2C در سامانه سککوک
وی بابیان اینکه سککوک ترکیبی از پلتفرم B2B و B2C است ، اذعان کرد: سامانه سککوک بهصورت B2B بین بنگاهی و بهمنظور عرضه کالا به مصرفکنندگان از بازار B2C نیز بهره برده است که در پروژههای بانکهای مختلف با شکل و شمایل متفاوت در این سامانه پیادهسازی شده است بهطور مثال در بانک ملی، “ملی بازار” بر روی بستر سککوک بازارB2C را تأمین میکند و در پستبانک نیز “پستبانک مارکت” این کار را انجام میدهد.
باقری تصریح کرد: بازار B2C بر روی پلتفرم سککوک بدین منظور تعبیهشده که مردم بتوانند از ابزار نظیر کارت اعتباری با پشتیبانی بانک برای خرید کالاهایی که در این سامانه تولید میشود، بهرهبرداری کنند. حسن این کار، این است که با این روند یک زنجیره تأمین مالی بههمپیوسته به وجود میآید که در نقطه B2C مردم و مصرفکنندگان و در نقطه B2B نیز بهصورت مستقیم بنگاهها و فروشندگان از سند برات الکترونیکی برای مبادلات در این پلتفرم استفاده میکنند.
افزایش تأمین مالی در کشور با سامانه سککوک
وی گفت: امکانی که سککوک ایجاد میکند، افزایش تأمین مالی در کشور است و بهطور مثال اگر هزار میلیارد تومان در این سامانه از قدرت خرید اعتباری کارت اعتباری استفاده شود حداقل تا سه هزار میلیارد تومان ظرفیت تأمین مالی برای بنگاهها به وجود میآید.
باقری ادامه داد: زیرا در این شبکه، زنجیره تولید تا مصرف بهطور کامل وجود دارد و خرید اعتباری با سند برات الکترونیکی میتوان از مصرفکننده به فروشگاه و ازآنجا به سمت تأمینکننده و زنجیره تأمین مواد اولیه حرکت کرد.
وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی در پلتفرم سککوک بر اساس اعتماد طرفین و ریشههای بازار سنتی است، گفت: روش تأمین مالی در این سامانه بر اساس اعتماد طرفین و همچنین ضمانتنامهای که صندوقهای ضمانتی و بانکهای طرف قرارداد این سامانه صادر میکنند، است.
استفاده از زنجیره بلاک بهمنظور احراز هویت و سندیت معامله
عضو هیئتمدیره شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن اظهار داشت: در فاز دوم سککوک که اکنون در مرحله پایلوت است میخواهیم با استفاده از فناوری بلاک چین و زنجیره بلاک برای احراز هویت و سندیت معامله در زنجیره برات بهرهبرداری کرد.
باقری افزود: براتهای الکترونیکی موجود در این سامانه قابلیت تائید دین در شبکه بانکی را دارند و بهمنظور جلوگیری از جعل در این سامانه، در زمان رجوع دارنده و ذینفع برات به شبکه بانکی باید از یک امکانی برای احراز هویت مالک برات بهره برد.
استفاده از ظرفیت ارزهای رمزنگاری در فاز دوم سککوک
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت ارزهای رمزنگاری در پلتفرم سککوک در مرحله دوم در دستور کار قرار دارد که اکنون در حال بررسی و مطالعه محیط پایلوت با هماهنگی پستبانک و وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات برای استفاده از این امکان در این بستر است.
وی در خصوص پیشبینی خود از پیوستن بانکهای دیگر به این سامانه گفت: با بانک صنعت و معدن و صندوق کارآفرینی امید مذاکرات خوبی شده است و بهصورت تقریبی تمام بانکها بعد از اطلاع از مزایای این پلتفرم ارزشافزودههای این سامانه را تائید کردهاند و انتظار ما این است که ظرف ۶ ماه آینده ۵ الی ۶ بانک بزرگ کشور به این زنجیره میپیوندند.
وی با تأکید بر اینکه افزایش توان نظام بانکی در این زنجیره سککوک منجر به کاهش بخشی از تقاضای تسهیلات موجود در کشور میشود، تصریح کرد: طرحهای حمایتی دولت و همچنین مصوباتی که در زمینهٔ تسهیلات حمایتی و سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی و توسعهای در این بخش است یکی دیگر از مباحث مطرحشده در این سامانه است.
امضای تفاهمنامه با سککوک برای حمایت از اشتغال در SME ها نواحی صنعتی
باقری با اشاره به تفاهمنامهای که سککوک با سازمان صنایع کوچک و مجموعه پستبانک امضا کرده، گفت: یکی از موضوعات این تفاهمنامه توسعه و حمایت اشتغال در SME ها نواحی صنعتی است که با تصویب قانون مجلس و آئیننامه دولت قرار شده ۱۰ درصد از بودجه در این بخش به بنگاههای کوچک مستقر در نواحی صنعتی اختصاص یابد، که امیدواریم در انتها امسال و اوایل سال آتی بتوان این ظرفیت را در پلتفرم سککوک و همچنین روش تخصیص و جاری شدن آن سامان دهیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد