یک کارشناس اقتصادی و بانکی سنگ اندازی بانک مرکزی در طرح بانکداری بدون ربا را مطرح کرد و با اعلام اینکه این طرح شتابزده نیست، گفت: بسیاری از کارشناسان و مسئولان بانکی، بدون آگاهی از مسیری که این طرح طی کرده است، آن را شتابزده خوانده اند.
سنگ اندازی بانک مرکزی در حذف ربا
سنگ اندازی بانک مرکزی در حذف ربا
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، امیراحمد ذوالفقاری کارشناس اقتصادی و بانکی درباره طرح اصلاح عملیات بانکی بدون ربا با حمایت از این طرح گفت: اطلاعات ارائه شده به روز نبود زیرا این اطلاعات برای اصلاح اولیه طرح در یک سال گذشته است ؛ طبق عقیده کارشناسان طرح جدید عملیات بانکداری بدون ربا توانایی برطرف سازی مشکلات روز سیستم بانکی را دارد.
وی با تشریح نوع تفکیک سپرده ها، ادامه داد : تمامی سپرده ها در مجموع به 5 نوع تقسیم بنده شده است که 3 نوع آن یعنی سپرده گذاری و سرمایه گذاری عام، سپرده گذاری خاص و انتشار اوراق بهادار از جمله مهمترین کاربردها را در نظام بانکی کشور دارد.
ذوالفقاری اظهار کرد: در این طرح برای شفافیت نظام بانکی، اقدامات مفیدی شده است که با گزارش دهی بانک ها از طریق سامانه ای معین، باید تسهیلات دهی هر بانک در آن ثبت و اطلاع رسانی شود ؛ این سیستم گزارش دهی حجم بالای تسهیلاتی که در شبکه بانکی وجود دارد، شفاف می کند ضمن آنکه دیگر تسهیلات برای خانواده ها و بنگاه های کوچک و متوسط غیرممکن می شود.
این کارشناس اقتصادی و امور بانکی درباره انتقادهایی مبنی بر شتابزده بودن این طرح نیز تصریح کرد: با توجه به سیری که طرح عملیات بانکداری بدون ربا داشته است، بسیاری از کارشناسان و مسئولان بانکی، بدون توجه و آگاهی از این مسیر، این طرح را شتابزده خوانده اند.
وی افزود: نخستین ورود جدی به طرح عملیات بانکداری بدون ربا، آغاز طرح اولیه آن در صحن علنی مجلس در یک سال گذشته بود که یک فوریت آن تصویب شد تا فعالیت های بعد از آن که نظیر بررسی های تخصصی است، شروع شود.
ذوالفقاری با اشاره به علل تاخیر این طرح، ادامه داد: مهمترین علت تعلل در ارائه این طرح، تاخیر بانک مرکزی در ارائه لایحه اصلاح نظام بانکداری بدون ربا بود که در بازه های زمانی از ارائه آن سرباز زدند و حتی تا همین امروز نیز لایحه ای از سوی بانک مرکزی ارائه نشده است.
وی درباره اینکه اهمیت قواعد شریعت در نظام بانکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: لزوم اجرایی سازی قواعد شریعت که عملیات بانکی منطبق بر آن باشد بسیار حیاتی است ضمن آنکه افراد متخصص و شورای فقهی با عنایت از آسیب شناسی های سابق کار خود را در این شورا انجام می دهد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد