احتمال سوءاستفاده از کارت‌های اجاره‌ای بازرگانی

احتمال سوءاستفاده از کارت‌های اجاره‌ای بازرگانی

چهارشنبه, ژولیه 11, 2018 - 07:26 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رییس کل گمرک ایران نسبت به احتمال سوء استفاده از کارت های بازرگانی یکبار مصرف در صادرات هشدار داد

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، فرود عسگری استفاده حداکثری از ظرفیت های گمرک برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و تسهیل صادرات در شرایط تحریم را مهم ترین اولویت گمرکات خواند و تاکید کرد : در شرایط فعلی احتمال سوء استفاده از کارت های بازرگانی اجاره ای در صادرات نیز وجود دارد، با اینکه تاکنون از این کارت ها در واردات استفاده می شد اما اکنون احتمال استفاده در صادرات نیز وجود دارد.

عسگری در نشست مدیران ستادی و اجرایی گمرکات سراسر کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه هدف از تحریم های اقتصادی علیه ایران، تولید و اشتغال است باید گمرکات اجرایی بیشترین تلاش خود را برای کمک به رفع مشکلات ناشی از تحریم از طریق تسهیل فرایند گمرکی، ترخیص سریع و آسان کالاهای واحد های تولیدی به کار بگیرند. وی توضیح داد: نباید ترخیص کالاهای واحدهای تولیدی در پیچ و خم فرآیندهای اداری گیر کند. همه از گمرک انتظار کمک دارند و ما با تمام قوا و حتی خارج از نوبت آماده کمک هستیم.

معاون وزیر اقتصاد با قدردانی از زحمات تمامی کارکنان گمرک به ویژه در مناطق سخت و محروم گفت: بهبود معیشت کارکنان از برنامه های اولویت دار گمرک است و از معاونت توسعه مدیریت و منابع برای حل مشکلات معیشتی و رفاه کارکنان درخواست رسیدگی کرده ایم و این موضوع در اولویت برنامه های کاری این معاونت قرار دارد و من به طور منظم اقدامات انجام شده در این حوزه را شخصا پیگیری می کنم.

وی با اشاره به آمار تجارت خارجی در سال ۹۶ گفت: در ۹۶ سال خوبی را پشت سر گذاشتیم، حجم عملیات گمرکی در ارائه خدمات بسیار بالا بود. به طوری که گمرک برای ۱۰۰ میلیارد دلار کالا، خدمات گمرکی در بخش تجارت خارجی ارائه داد.

عسگری افزود: در سال گذشته ۴۷ میلیارد دلار صادرات با رشد ۶.۵ درصد، ۵۴ میلیارد دلار واردات با رشد ۲۴.۳ درصد و حدود ۱۰ میلیون تن ترانزیت با رشد ۲۸ درصدی داشتیم و توانستیم یکی از دستگاه های پیشتاز باشیم.

وی گفت: گمرک در اخذ حقوق ورودی و تامین منابع در آمدی دولت پیشرفت داشته و از سوی رییس جمهور و سایر مسوولان مورد تقدیر قرار گرفته است. به گفته رییس کل گمرک ایران، در سال ۹۶ در مجموع ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد از محل حقوق ورودی، ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل از مالیات ارزش افزوده و عوارض کالاهای وارداتی و ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان معافیت به واحدهای تولیدی اعطا شده که امیدواریم در سال ۹۷ بتوانیم تسهیلات بیشتری را جهت ارائه معافیت های گمرکی به واحدهای تولیدی داشته باشیم.

رییس کل گمرک در ادامه گفت: سال ۹۷ را خوب آغاز کردیم و به خصوص در صادرات وضعیت خوبی داریم و در واردات هم با وجود کاهش واردات خودرو تنها با رشد منفی ۲ درصد روبرو بوده ایم. وی گفت: در سه ماهه اول سال ۹۶، ۲۷ هزار دستگاه خودرو وارد شد که این رقم امسال به ۷ هزار دستگاه رسیده است.

وی با تاکید بر بهره گیری مناسب از تجربیات گذشته از جمله در زمان جنگ و تحریم های سال ۹۰ و ۹۱ افزود: امیدواریم بتوانیم با استفاده از این تجربیات از تمام ظرفیت های گمرک برای کمک به پشت سر گذاشتن شرایط خاص و کنونی استفاده کنیم.

عسگری در مورد تفاوت نرخ ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو به وجود زمینه هایی جهت احتمال بیش اظهاری اشاره کرد و گفت: گمرکات اجرایی توجه جدی به موضوع بیش اظهاری درباره واردات دارو و کالاهای اساسی داشته باشند. وی توجه دقیق و کامل گمرکات به سیستم های الکترونیکی ارزش و تعرفه به منظور جلو گیری از بیش اظهاری کالا را مورد تاکید قرار داد. رییس کل گمرک همچنین گفت: کالاها باید حداقل توقف را در انبارها داشته باشند.

وی تاکید کرد: در گمرکات اجرایی از ظرفیت بازرسی و بازبینی بیشتر استفاده شود. وی یکی از ابزارهای کنترلی در این زمینه را سامانه ها و سیستم های الکترونیکی موجود در گمرک دانست و گفت: در شرایط مشابه در سال ۹۰ و ۹۱، گمرک فاقد سیستم های پیشرفته کنونی بود، اما در حاضر با کمک سامانه های الکترونیکی و با استفاده از تصاویر ایکس ری می توانیم دقت و کنترل بیشتری داشته باشیم.

رییس کل گمرک ایران در مورد سوء استفاده از کارت های اجاره ای هشدار داد و گفت: احتمال استفاده از کارت های اجاره ای در صادرات نیز وجود دارد، تاکنون از این کارت ها در واردات استفاده می شد اما اکنون احتمال استفاده در صادرات نیز وجود دارد. البته خوشبختانه وزارت صنعت در حال کنترل و بررسی همه کارت های اجاره ای است تا جلوی تخلفات ناشی از این کار گرفته شود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.