بانک مرکزی با اعلام افزایش ۳۴ درصدی سپرده های مدت دار بانکها، از افزایش ۳۰ درصدی نقدینگی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ خبر داد.
بدهی دولت ۱۸.۶ درصد بیشتر شد
بدهی دولت ۱۸.۶ درصد بیشتر شد
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، بانک مرکزی در گزارشی با اشاره به افزایش ۳۴ درصدی سپرده های مدت دار، از کاهش بدهی بانکها به این بانک خبر داد. حجم نقدینگی در اسفندماه ۱۳۹۴ به رقم ۱۰۱۷۲.۹ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سال قبل از آن (۱۳۹۳) ۳۰ درصد رشد نشان می دهد.
حجم پول در این مدت ۱۳۶۷.۱ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال ۹۳ برابر ۱۳.۲ درصد رشد را تجربه کرده است، ضمن اینکه میزان شبه پول نیز در این مدت ۸۸۰۵.۸ هزار میلیارد ریال بوده که رشد ۳۴.۲ درصدی را نشان می دهد.
نگاهی به خالص دارایی ها و بدهی های بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی در این مدت حکایت از آن دارد که در مدت یاد شده مجموع دارایی بانک ها به رقم ۲۰۴۰۲.۸ هزار میلیارد ریال رسیده که رشد ۲۵.۲ درصدی را نسبت به سال ۹۳ نشان می دهد.
این دارایی ها شامل دارایی خارجی، اسکنان و مسکوک، سپرده های قانونی و دیداری نزد بانک مرکزی، بدهی بخش دولتی اعم از دولت و شرکت های دولتی، بدهی بخش غیردولتی و سایر دارایی بانک ها است.
آمار این بخش نشان می دهد بدهی های بخش دولتی به رقم ۱۲۱۸.۳ هزار میلیارد ریال رسیده که ۱۱۹۱.۳ هزار میلیارد ریال آن مربوط به دولت بوده، ۱۸.۶ درصد رشد داشته و ۲۷ هزار میلیارد ریال آن مربوط به شرکت ها و موسسات دولتی است که در این بخش شاهد کاهش ۲۳.۹ درصدی نسبت به سال ۹۳ هستیم.
درباره بدهی بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز این آمار حکایت از ان دارد که سپرده های بخش غیردولتی به رقم ۹۸۰۰.۹ هزار میلیارد ریال رسیده است که رشد ۳۱.۲ درصدی را نسبت به سال ۹۳ نشان می دهد.
سهم سرمایه گذاری مدت دار از این بخش ۸۱۸۷.۴ هزار میلیارد ریال و بخش قرض الحسنه ۴۶۹.۸ هزار میلیارد ریال است که به ترتیب ۳۴.۲ درصد و ۲۰.۲ درصد رشد را نشان می دهد. بدهی بانک ها به بانک مرکزی نیز به رقم ۸۳۶.۱ هزار میلیارد ریال رسیده که کاهش ۲.۶ درصدی را نشان می دهد که ۱۶.۶ درصد آن مربوط به بانک های تجاری، ۶۸.۵ درصد مربوط به بانک های تخصصی و ۱۴.۹ درصد مربوط به بانک های غیردولتی است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد