نقشه ۴ گوشه عملیاتی برای سال ۹۵

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران تشریح کرد:

نقشه ۴ گوشه عملیاتی برای سال ۹۵

یک‌شنبه, ژولیه 10, 2016 - 08:47 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در آستانه ۲۵ سالگی تاسیس این بانک به تشریح نقشه راه اگزیم بانک ایران در سال جاری پرداخت و دستاوردهای سال گذشته را نیز مورد بررسی قرار داد.

به گزارش دیوان اقتصاد، علی صالح آبادی، در دومین سال مدیریت خود در این بانک ضمن تبیین گزارش توصیفی و آماری از عملکرد سال 94 بانک توسعه صادرات، به ارائه چشم اندازی از اهداف عملی این بانک طی سال جاری پرداخت.
به گفته صالح آبادی بانک توسعه صادرات ایران طی سال جاری قرار است در چهار حوزه مهم قدم های بلندی بردارد. احیای روابط با بانک های بزرگ، افزایش اعتبار بانک، دریافت اعتبار از بانک های بزرگ و بهبود عملکردها در حوزه ضمانت نامه های ارزی از جمله این چهار موضوع بودند که مدیرعامل بانک توسعه صادرات بر آنها تأکید کرد.
احیای روابط با بانک های بزرگ: صالح آبادی در تشریح اولویت های عملیاتی سال 95 برای سیستم بانکی و بویژه بانک توسعه صادرات گفت: با توجه به ادامه نگرانی بانک های بزرگ اروپا و جهان از احیای مراودات بانکی با ایران یکی از مهم ترین برنامه های بانکی کشور در سال جاری توجیه نمودن این بانک ها برای ورود به مبادلات با بانک های ایران است. از عمده ترین این بانک ها که در دستور کار برای برقراری روابط قرار دارند دویچه بانک آلمان و کردیت بانک سوئیس هستند. وی افزود: تهعدات بانک های بزرگ جهان در زمان تحریم ها به اوفک آمریکا مبنی بر عدم ارتباط با بانک های ایرانی و همچنین واهمه آنها از تکرار جریمه های سنگین آمریکایی به جرم مبادله مالی و اعتباری با ایران مهم ترین دلایل کندی روند احیای روابط بانک های بزرگ جهان با کشورمان است. موضوع تطبیق با استانداردها و مقررات بین المللی نیز مانع دیگری در این مسیر محسوب می شود.
افزایش اعتبار بانک های ایران: صالح آبادی دومین اولویت بانکی در سال 95 را منوط به افزایش سطح موجودی حساب های ایران نزد بانک های خارجی عنوان کرد و گفت: در این خصوص لازم است با افزایش حساب های قبلی و مجدد احیا شده نزد بانک های خارجی، گردش مالی حسابهای خود را بالا ببریم و بدین ترتیب اعتبار بانک های ایرانی در سطح بین المللی را توسعه دهیم. وی ادامه داد: باید بتوانیم منابعی را که از گذشته در حساب های خارجی داشتیم، به مرور به حساب هایی نزد بانک های معتبر بین المللی منتقل نماییم که ممکن است این اقدام کمی زمان بر باشد اما موثر خواهد بود.
دریافت خطوط اعتباری: مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران همچنین گفت: سومین اولویت در دستور کار برای سال جاری دریافت خطوط اعتباری از بانک های خارجی است. تبادل خطوط اعتباری بین ایران و سایر کشورها اقدام مهمی به حساب می آید؛ لذا باید تلاش کنیم علاوه بر ارائه خطوط فاینانس و انواع دیگر خطوط اعتباری به طرف های تجاری و بانکی خود در جهت دریافت اعتبار از آنها نیز تلاش نماییم. خطوط اعتباری دریافتی می تواند در واردات مواد اولیه صنایع، واردات فناوری و تکنولوژی و تامین زیرساخت ها موثر واقع شود.
وی در ادامه چهارمین اولویت اجرایی بانکی را در حوزه ضمانت نامه های ارزی دانست.
صالح آبادی افزود: ما در بانک توسعه صادرات اهداف اجرایی حوزه بین الملل را فازبندی کرده ایم. عمده موارد اجرا شده در سال 94 در فاز یک این برنامه ریزی قرار دارند؛ همچنین بخشی از اولویت های ذکر شده برای سال جاری نیز در این فاز و بخشی در فازهای بعدی جای می گیرند.
این مقام مسئول گفت: پیش بینی می کردیم که در ماه های نخست اجرای برجام بانک های کوچک و متوسط به برقراری روابط مجدد با ایران اقدام کنند و بانک های بزرگ این مسیر را با کندی و احتیاط طی کنند و همین اتفاق هم در این چند ماه افتاد.
احیای روابط کارگزاری بانکی
صالح آبادی تشریح کرد: یکی از اولین اقدامات لازم برای آغاز مسیر پسابرجام اتصال مجدد به شبکه سوئیفت بود، این امر بویژه در مورد بانک هایی که پیش از تحریم رابطه خوبی با بانک های ایرانی داشتند دارای اهمیت بوده است. در این دوره بیش از 50 رابطه کارگزاری توسط بانک توسعه صادرات ایران برقرار شد و بسیاری از حسابهای ایرانی نزد این بانکها احیا شد.
وی افزود: برخی از بانک های اروپایی مانند بانک های ایتالیایی اخیراً وارد روابط مجدد با بانک های ما شده اند. کشورهای دیگر نظیر آلمان، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، اتریش، روسیه، عمان، کره جنوبی و هند نیز به عنوان شرکای مطرح تجاری و بانکی ایران به حوزه احیای روابط ورود کرده اند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: نکته دیگر در حوزه احیای روابط بین المللی بانکی و رفع تحریم ها کاهش هزینه نقل و انتقال پول بوده است. این موضوع بویژه در مورد پول هایی که از چین خارج می شده است مصداق دارد. همچنین آزادسازی اموال و منابع ایران نزد برخی بانک های خارجی با فعالسازی حساب های بانکی کشور در این دوران محقق شده است.
خبرهای خوب سال 94
این مقام مسئول مهم ترین اتفاقات سال 94 برای بانک توسعه صادرات را راه اندازی پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز) و همچنین باشگاه مشتریان بانک عنوان کرد و گفت: اتفاق مهم دیگر در حوزه بین المللی ارتقای رتبه اعتباری بانک توسعه صادرات در موسسه کپیتال اینتلیجنس بوده است؛ این رتبه طی دو مرحله از B به B+ و سپس به BB- ارتقا یافت.
وی با اشاره با اینکه رتبه اعتباری نهادهای مالی در هر کشوری نمی تواند از رتبه ریسک کل آن کشور فراتر رود افزود: ادامه مسیر ارتقای رتبه اعتباری به میزان زیادی تحت تاثیر رتبه اعتباری و ریسک ایران در فضای بین المللی خواهد بود.
گزارش آماری سال 94
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران تشریح کرد: منابع ریالی این بانک در سال 94 به نسبت سال قبل 157 درصد رشد داشته است، همچنین 67 درصد افزایش در بخش ارزی ذکر شده است.
صالح آبادی درباره میزان تسهیلات اعطایی بانک توسعه صادرات در سال 94 گفت: تسهیلات اعطایی به طرح ها شاهد 109 درصد رشد نسبت به سال قبل بوده و تسهیلات مربوط به سرمایه در گردش نیز 35 رشد داشته است. کل تسهیلات در این سال حدود 7000 میلیارد تومان بوده که به تفکیک شامل 26 هزار و 870 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش و 43 هزار و 650 میلیارد ریال تسهیلات به طرح ها است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات افزود: در سال 94 قراردادهای خوبی با صندوق توسعه ملی در بانک منعقد شد. در بخش ریالی 4000 میلیارد ریال قرارداد داشتیم که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش 4 برابری داشته است. همچنین در بخش عاملیت ارزی 672 میلیون دلار قرارداد داشتیم که تقریباً معادل سال قبل بوده است؛ در حوزه سپرده گذاری ارزی 800 میلیون دلار قرارداد با صندوق توسعه ملی ثبت شد که 7.5 برابر سال گذشته افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: خطوط اعتباری بانک توسعه صادرات که از بانک مرکزی دریافت شده است در سال 94 معادل 6 هزار و 800 میلیارد ریال بوده و به نسبت سال قبل (1800 میلیارد ریال) حدوداً 3 و نیم برابر شده است.
صالح آبادی افزود: مانده تسهیلات بانک در پایان سال 94 به 141 هزار و 380 میلیارد ریال رسید که نسبت به سال قبل 58 درصد افزایش را ثبت نموده است. مجموع تسهیلات ارزی و ریالی بانک توسعه صادرات در سال 94 به تفکیک شامل 22 هزار و 735 میلیارد ریال تسهیلات ریالی و یک میلیارد و 943 میلیون دلار تسهیلات ارزی بوده که در بخش ریالی مشابه سال قبل و در قسمت ارزی 105 درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول افزود: در بخش خدمات اعتبارات، اعتبار اسنادی و بروات صادراتی در سال 94،618 میلیون دلار ثبت شده است که به نسبت سال قبل 60 درصد رشد یافته است. همچنین در بخش اعتبار اسنادی و بروات وارداتی 2 میلیارد و 160 میلیون دلار اعتبار گشایش یافت که به نسبت 93 معادل 320 درصد رشد را ثبت نمود.
صالح آبادی ادامه داد: ما جزو معدود بانک هایی بودیم که موفق شدیم از فایننس چین استفاده کنیم؛ این امر موجب شد آمار ال سی بانک توسعه صادرات بالا برود و ما بتوانیم از این منابع برای طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری داخلی استفاده نماییم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات به اگزیم نیوز گفت: مانده خالص تعهدات بانک یعنی ضمانت نامه ها و اعتبارات اسنادی که بانک توسعه صادرات صادر کرده است در سال 94 جمعاً 66 هزار و 204 میلیارد ریال بوده و به نسبت سال قبل 58 درصد رشد داشته است.
به گفته وب یکی از بحث های مهم در بانک توسعه صادرات جذب منابع است. براساس آمار سال 94 مانده سپرده های ریالی نزد بانک به 13 هزار و 211 میلیارد ریال در این سال رسید و 81 درصد رشد را در مقایسه با سال 93 ثبت نمود.
صالح آبادی در پایان به بخش منابع ارزی بانک اشاره نمود و گفت: مانده سپرده های ارزی در پایان سال 94 معادل 1 میلیارد و 385 میلیون دلار بوده که 164 درصد رشد را به نسبت سال قبل تجربه کرده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.