پیشنهاد تاسیس بانک ایران و عراق را به دولت داده‌ایم

عضو هیات مدیره اتاق ایران و عراق:

پیشنهاد تاسیس بانک ایران و عراق را به دولت داده‌ایم

عضو هیئت مدیره اتاق ایران و عراق گفت: صنعت برق ایران در بین کشورهای جهان سوم حرف اول را می‌زند.

 

به گزارش دیوان اقتصاد،علیرضا کلاهی در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص صادرات برق گفت:‌ در صادرات ما دو نوع مقوله داریم یکی صادرات انرژی است که توسط دولت انجام می‌شود و دیگری خدمات فنی و مهندسی است که بخش خصوصی توانایی حضور در آن را در بالاترین کیفیت دارد.

علیرضا کلاهی افزود: ساخت نیروگاه، خطوط انتقال، احداث پست، صادرات کابل ،‌ترانسفورماتور ، از جمله توانایی‌های بخش خصوصی در این حوزه است با توجه به افزایش جمعیت و مصرف عراق برآوردی که ما داشتیم این است که سرمایه‌گذاری این کشور در این حوزه در سالهای آینده روند صعودی خواهد داشت.

وی ادامه داد: دولت عراق برای صادرات 11 میلیون بشکه نفت و گاز برنامه ریزی می‌کند و با استفاده از گزارش‌های سازمان بین المللی انرژی و برآوردی که ما داشتیم این کشور در 15 سال آینده 300 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این حوزه خواهد داشت که ما جزئیات آن را به رییس جمهور نیز ارایه کردیم.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: عراق به طور متوسط سالی دو میلیارد دلار در این حوزه سرمایه گذاری خواهد کرد درحالی که 15 درصد هزینه سرمایه گذاری در هر بخش مربوط به برق است حال با توجه به این گزارشات و اعداد و ارقام چه سهمی می‌توانیم از این بازار داشته باشیم  جای تامل دارد.

وی افزود : صنعت برق ایران در بین کشورهای جهان سوم حرف اول را می‌زند. ما 7 درصد معدن‌های مس جهان را که اصلی‌ترین مواد اولیه این صنعت است، در اختیار داریم. در حالی‌که ترکیه بدون داشتن حتی یک معدن سالی 5/2 میلیارد دلار صادرات دارد این در حالی است که ما تنها 150 میلیون دلار صادرات داریم.

کلاهی تصریح کرد: ما می‌توانیم صادرات خود را به عراق به بیش از یک میلیارد دلار افزایش دهیم حتی اگر سی تا چهل درصد این بازار را در اختیار بگیریم معادل 100 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی ما به عراق است چون آنها عمدتا با استفاده از منابع طبیعی و ارزش افزوده حداقلی است در حالی که در صنعت برق کالای ساخت محور حرف اول را می زند.

وی در خصوص مشکلاتی که در پرداخت حق العمل پیمانکاران به خصوص در حوزه فنی و مهندسی در عراق به وجود آمده گفت: جنگ با داعش و کاهش بودجه عراق باعث شد که این کشور در پرداخت  بدهی‌های خود به شرکت های فنی و مهندسی دچار مشکل شود.

وی ادامه داد: بحث تامین مالی هم در ایران هم بسیار تاثیر گذار است حتی اگر طرف مقابل خوش حساب باشد، تامین مالی حرف اول را می‌زند.

کلاهی گفت: یکی از راهکارهایی که ما به دولت پیشنهاد کردیم تخصیص خط اعتباری از صندوق توسعه صادرات جهت پشتیبانی است و دوم اینکه ایجاد یک بانک مشترک با عراق می‌تواند کمک زیادی به شرکت‌های ما بکند. ما اکنون بانک ایران ونزوئلا را داریم پس می‌توانیم بانک ایران و عراق نیز تاسیس کنیم. این بانک می‌تواند پروژه‌های این چنینی را فاینانس کند ضمن آن که چون این بانک به ایران اختصاص دارد می‌تواند سایر رقبا را حذف کند.

وی افزود: ما ایجاد چنین بانکی را به رئیس‌جمهور پیشنهاد دادیم و فکر می‌کنم در آینده نزدیک اجرایی شود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.