دینار جای دلار را در مبادلات با عراق می گیرد

دینار جای دلار را در مبادلات با عراق می گیرد

یک‌شنبه, نوامبر 18, 2018 - 09:47 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

سفیر ایران در عراق گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در مبادلات بانکی به صورت دلار، پیشنهاد مشترک استفاده از دینار عراق یا صادرات و واردات به صورت تهاتری است.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، سفیر ایران در عراق گفت: به علت مرز گسترده میان دو کشور و زمینه‌های متعدد برای مبادلات تجاری روزانه هزاران کامیون میان دو کشور در حال تردد هستند.

ایرج مسجدی افزود: تعاملات تجاری گسترده میان دو کشور در حالی است که از طرف آمریکا فشار‌های زیادی به عراق وارد می‌شود.

وی گفت: رئیس جمهور عراق تاکید کرده که این کشور خود را ملتزم به تحریم‌های آمریکا نمی‌داند.

سفیر ایران در عراق افزود: عراقی‌ها به گاز، برق، مواد غذایی و مواد صنعتی ایران نیاز دارند که اگر صادرات آن‌ها به عراق قطع شود نه تنها برای ایران بلکه برای دولت و ملت عراق هم مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.

مسجدی گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در مبادلات بانکی به صورت دلار، پیشنهاد مشترک استفاده از دینار عراق یا صادرات و واردات به صورت تهاتری است.

وی افزود: حجم مبادلات دو کشور هم اکنون 12 میلیارد دلار است و هدف گذاری 20 میلیارد دلاری آن قابل دسترسی است.

سفیر ایران در عراق گفت: طبیعی است که برخی طرف‌ها از گسترش روابط ایران با عراق ناراحتند.

مسجدی افزود: دولت عراق پس از شکست داعش در پی تحقق اهداف سیاسی داخلی و منطقه‌ای است.

وی گفت: دولت عراق در زمینه اقتصادی در پی سرمایه گذاری خارجی است و هم اکنون هزار و 200 پروژه را به ارزش یکصد میلیارد دلار عرضه کرده است.

سفیر ایران در عراق افزود: عراق از نظر خدمات فنی مهندسی و زیرساخت‌های اقتصادی بازار بسیار بزرگی برای ایران است.

مسجدی گفت: هم اکنون 79 شرکت ایران در قالب هشت میلیارد دلار قرارداد‌هایی را در زمینه ساخت نیروگاه، تصفیه خانه، هتل، ورزشگاه و خانه‌های سازمانی در دست اجرا دارند.

وی با اشاره به مزایای حضور شرکت‌های ایرانی در بازار عراق افزود: شرکت‌های ایرانی می‌توانند با ایجاد دفتر در عراق، مشارکت با عراقی ها، سرمایه گذاری یا انتقال بخشی از تولیدشان به عراق از مزایای حضور در بازار این کشور استفاده کنند.

سفیر ایران در عراق گفت: دولت عراق از سرمایه گذاری‌های کلان تولیدی و صنعتی در این کشور استقبال می‌کند و هدف آن‌ها ارتقاء سطح تولیدات داخلی و کاستن از واردات است.

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.