دلار در بازار معاملات آسیایی روز دوشنبه تحتتاثیر آتشبس ۹۰ روزه جنگ تجاری میان ایالات متحده آمریکا و چین که دو روز پیش از سوی کاخ سفید اعلام شد، اندکی عقب نشینی کرد.
دلار عقب نشینی کرد
دلار عقب نشینی کرد
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، دو روز پیش کاخ سفید پس از پایان ملاقات روسای جمهور ایالات متحده آمریکا و چین اعلام کرد که این دو کشور به یک توافق جدیدی مبنی بر به تعویق انداختن سه ماهه تعرفههای گمرکی دست یافتهاند. بدین ترتیب ایالات متحده آمریکا به مدت سه ماه از وضع و افزایش تعرفههای گمرکی و واردات کالا خودداری خواهد کرد و از طرفی دیگر نیز چین توافق کرد که سطح واردات و خرید و محصولات آمریکایی را افزایش داده و تعرفههای گمرکی بر روی کالا و خودروهای آمریکایی را نیز بردارد. پیشتر ترامپ اعلام کرده بود که از اول ژانویه سال ۲۰۱۹ (آغاز سال نوی میلادی) قصد دارد بر روی ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفههای گمرکی و وارداتی را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش دهد.
در بازار معاملات آسیایی روز دوشنبه ارزهای امن همچون دلار آمریکا و ین ژاپن با اندکی کاهش ولی در عوض ارزهای پر ریسک نظیر دلار استرالیا و نیوزلند با ۰.۵ درصد افزایش روبرو شدند.
بر اساس گزارش رویترز، شاخص دلار نیز در برابر سایر ارزهای بزرگ جهان با ۰.۱۳ درصد کاهش در ۹۷.۱۴ واحد ایستاد و معامله شد.
رودریگو کاتریل، تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی ارز در NAB میگوید: آتشبس ۹۰ روزه جنگ تجاری میان چین و ایالات متحده آمریکا تغییرات و نوسانات بازارهای جهانی ارز را به سمت و سوی مثبتی هدایت کرده است، بنابراین انتظار میرود که تقاضا و تمایل سرمایه گذاران برای ارزهای امن نظیر دلار آمریکا و ین ژاپن اندکی کمتر شده و بجای آن به سمت و سوی ارزهای پر ریسکتری همچون دلار استرالیا و نیوزلند سوق داده شود.
دلار هم یک کاهش ۰.۵۴ درصدی در برابر یوان چین را تجربه کرد که این رقم از اول اکتبر تاکنون کمترین میزان آن بوده است.
ین ژاپن نیز در بازار معاملات آسیایی روز دوشنبه در حالی که دلار ۰.۲ درصد نسبت به ین افزایش پیدا کرد، با یک روند کاهشی در ۱۱۳.۶۸ دلار معامله شد.
یورو نیز تحت تاثیر فروش بیسابقه دلار توسط معامله گران بازار، با ۰.۱۶ درصد افزایش در برابر دلار در ۱.۱۳۳۳ دلار ایستاد.
دنیل بین، مدیر موسسه تحقیقاتی ارزهای جهانی در ANZ خاطرنشان کرد: هرچند که به نظر میرسد چین و آمریکا راه زیادی برای رسیدن به یک توافق همیشگی و دوجانبه باید طی کنند تا یکدیگر را راضی و متقاعد کنند تعرفه های گمرکی را افزایش نداده و روند تجارت و صادرات، واردات را تسهیل کنند. بنابراین به نظر نمی رسد که بازارهای جهانی ارز در طولانی مدت به همین منوال ادامه پیدا کند و دوباره دلار آمریکا رو به افزایش خواهد بود.
البته یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر بازارهای جهانی ارز، سیاست های تحکیم مالی بانک مرکزی ایالات متحده آمریکاست که پیشتر اعلام کرده بود در دسامبر سال جاری میلادی می خواهد برای چهارمین بار نرخ بهره را افزایش دهد.
مایکل مک کارتی، تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی ارز CMC markets میگوید دلار که در هفته گذشته تحت تاثیر اظهارات ژرومی پاول در خصوص احتمال افزایش نرخ بهره بسیار تحت فشار قرار گرفته بود، انتظار می رود در هفته جاری نوساناتی را تجربه کند.
پوند انگلیس نیز در بازار معاملات آسیایی روز دوشنبه تحت تاثیر افزایش نگرانیها در خصوص احتمال عدم موفقیت ترزا می، نخست وزیر بریتانیا برای جلب نظر و موافقت پارلمان این کشور درباره پیش نویس بریگزیت با ۰.۱ درصد کاهش در ۱.۲۷۴۰ دلار معامله شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد