فراخوان مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت ابن رزار جزری با مشارکت بیش از پنج هزار دانشآموز از هفت کشور جهان و تولید و ارسال یک هزار و هفتصد فیلم کوتاه پایان یافت و در مراسمی از منتخبین این مسابقه تجلیل خواهد شد.
مشارکت دانش آموزان هفت کشور جهان در سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور
مشارکت دانش آموزان هفت کشور جهان در سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور
به گزارش دیوان اقتصاد، در این دوره از مسابقه، دانشآموزان در یک فرصت 9 ماهه میبایست آثار و آزمایشهای علمی خود را تا پایان شهریورماه به دبیرخانه مسابقه دانش-آموزی نور ارسال می کردند. در این مدت پنج هزار و 122 دانشآموز در قالب 2 هزار و 183 گروه ثبت نام کردند و یک هزار و 733 فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد.
بعد از اتمام فراخوان شرکت در مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن رزار جزری، آثار دریافتی برای ارزیابی به تیم داوران انتقال پیدا کرد. داوران مسابقه دانش آموزی نور را، مربیان و معلمان باسابقه از نهادهای مختلف دانش آموزی تشکیل میدهند.
این دوره از مسابقه دانش آموزی نور، شاهد مشارکت چشمگیر دانش آموزان جهان اسلام از کشورهای عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان، افغانستان، ترکیه و ایران بود و بعد از اتمام داوری، اسامی منتخبین در پایگاه اینترنتی مسابقه، اطلاع رسانی خواهد شد.
مسابقه دانشآموزی نور به عنوان یکی از رویدادهای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در حوزه دانشآموزی هر سال یکبار برگزار میشود که هدف از برگزاری آن، ایفای نقش در انگیزش نسل نوجوان جهان اسلام، ایجاد افق های نوین در زمینه علم و فناوری و کمک به رشد استعدادهای درخشان است.
مسابقه دانشآموزی نور که هر ساله به نام و بزرگداشت یكی از دانشمندان بزرگ جهان اسلام برگزار میشود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانش آموزی نور؛گرامیداشت ابن هیثم» به مناسبت یک-هزارمین سال انتشار کتاب المناظر ابنهیثم، ریاضی دان و فیزیک دان شهیر جهان اسلام و اولین دانشمند فیزیک نور در جهان برگزار شد. موضوع این دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهارهزار دانشآموز در سراسر کشور را با ارسال 1650 فیلم ثبت کرد و از صاحبان 200 اثر برگزیده، تقدیر شد.
مسابقه دانشآموزی نور در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2015 نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمامی حوزههای علمی همچون فیزیک، شیمی، زیستشناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج هزار دانشآموز، دو هزار فیلم از آزمایشهای علمی خود را ارسال کردند و در آیین پایانی آن نیز از 100 گروه دانشآموزی منتخب، تقدیر شد.
دور سوم مسابقه دانش آموزی نور به نام و بزرگداشت ابن رزاز جَزَری در دو بخش مدارس و پژوهشسراها در حوزه رباتیک برگزار شد که الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بدون شک بنیان گذار مکانیزمهای مکانیکی در جهان بوده است که فراخوان این دور از مسابقه از ابتدای دی ماه سال گذشته منتشر شد و شهریورماه سال جاری پایان یافت. موضوع این دوره از مسابقه، ساخت فیلم های علمی کوتاه یک دقیقه ای توسط دانش آموزان با موضوع ساخت ساز و کارهای (مکانیزم های) حرکتی و آزمایش هایی در مباحث مختلف مکانیک بود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد