گسترش فعالیت‌های میربیزنس بانک مسکو پس از برجام

گسترش فعالیت‌های میربیزنس بانک مسکو پس از برجام

دوشنبه, ژولیه 25, 2016 - 17:15 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

عضو هیأت مدیره و معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران گفت: شرکت‌های روسی طرف قرارداد شرکت‌های ایرانی اعم از صادرکننده یا واردکننده کالا و خدمات می‌توانند با ارائه مدارک موردنیاز وفق ضوابط محلی نزد میربیزنس بانک افتتاح حساب نموده و از خدمات بانک مذکور بهره‌مند گردند.

 

به گزارش دیوان اقتصاد، غلامرضا پناهی با اشاره به روند رو به گسترش مبادلات تجاری با کشور روسیه درخصوص تسهیل مراودات بانکی و نقل و انتقالات پولی میان تجار و فعالان اقتصادی دو کشور و همچنین آخرین وضعیت خدمات قابل ارائه به مشتریان در شرایط کنونی اظهار داشت:. سپرده‌گیری از شرکت‌ها، صدور حوالجات داخلی و خارجی، ثبت (گشایش) پاسپورت معامله با جمهوری اسلامی ایران، گشایش اعتبارات اسنادی و صدور ضمانتنامه‌ بانکی و نیز پرداخت تسهیلات تجاری (با رعایت شرایط و مقررات) و سایر عملیات بانکی از جمله خدمات میربیزنس بانک به شرکت‌های روسی است.

 وی افزود: شرکت‌های ایرانی طرف قرارداد شرکت‌های روسی و یا کشورهای آسیای میانه با ترجمه مدارک شرکت ایرانی و یا غیرایرانی خود به زبان روسی و تأیید آن‌ها توسط سفارت روسیه در تهران و ارائه سایر مدارک موردنیاز می‌توانند نزد میربیزنس بانک افتتاح حساب نموده و همچون شرکت‌های محلی از خدمات بانک یادشده استفاده کنند.

پناهی ادامه داد: تمامی بانک‌های ایرانی اعم از دولتی و خصوصی که با میربیزنس بانک ارتباط کارگزاری داشته و دارای حساب هستند، ضمن تأمین وجه در حساب‌های خود نزد بانک مذکور از محل ارزهای قابل ابتیاع، علاوه بر صدور حواله و یا گشایش اعتبار اسنادی به روبل روسیه به مقصد هر یک از بانک‌های روسی و نیز کشورهای آسیای میانه، می‌توانند با تأمین وجه نزد بانک ملی هامبورگ به صورت یورویی، حواله و یا پوشش اعتبارات اسنادی عهده میربیزنس بانک صادر نمایند. همچنین بانک‌ها می‌توانند از سایر خدمات بانک مذکور از جمله سپرده‌گذاری کوتاه و میان‌مدت نزد این بانک، معاملات بین‌بانکی و تبدیل ارزهای قابل قبول، ابلاغ، تأیید و معامله اسناد و نیز پرداخت اعتبارات اسنادی در داخل و خارج از روسیه (آسیای میانه)، صدور ضمانتنامه‌های بانکی و قبول ضمانتنامه‌های متقابل و ... بهره‌مند شوند.

 وی با تشریح دو روش دریافت وجوه حاصل از صادرات به روسیه و آسیای میانه برای صادرکنندگان ایرانی گفت: در روش اول خریدار کالا از بانک خود (و یا میربیزنس بانک) درخواست انتقال وجه با تبدیل آن به ریال نموده و بانک فرستنده وجوه موردنظر را از طریق میربیزنس بانک به مقصد حساب ریالی صادرکننده نزد هر یک از بانک‌های ایرانی حواله می‌نماید. بدین ترتیب میربیزنس بانک با تبدیل ارز به ریال به نرخ صرافی در ایران معادل ریالی وجه دریافتی را به حساب ذینفع نزد بانک ایرانی در سریعترین زمان ممکن منتقل خواهد کرد. گفتنی است نرخ تبدیل ارزها به ریال (شامل روبل روسیه و یورو) با توجه به تغییرات نرخ در بازارهای جهانی و نیز بازار آزاد تهران متغیر است.

عضو هیأت مدیره بانک ملی ایران گفت: در روش دوم در صورتی که صادرکننده ترجیح ‌دهد وجوه حاصل از صادرات خود را به ارز (یورو و یا روبل روسیه) در ایران دریافت نماید، خریدار کالا از طریق بانک خود و یا میربیزنس بانک درخواست انتقال وجه به ارز موردنظر صادرکننده را نموده و میربیزنس بانک پس از دریافت وجه و عنداللزوم تبدیل آن به ارز درخواستی، آن را به حساب ارزی ذینفع در ایران نزد هر یک از بانک‌های ایرانی حواله خواهد کرد. وی افزود: صادرکنندگان کالا از محل ارز دریافتی در حساب خود که دارای منشأ خارجی است می‌توانند طبق ضوابط و مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به واگذاری به غیر و یا انتقال مجدد ارز به خارج اقدام کنند.

پناهی تأکید کرد: بدیهی است انتقال وجه از شرکت‌های روسی به اشخاص غیرروسی از طریق سیستم بانکی تابع ضوابط و مقررات واردات کالا و خروج ارز از فدراسیون روسیه بوده و متقاضی انتقال وجه باید این ضوابط را با ارائه مستندات قابل قبول و شفاف، به طور کامل رعایت کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.