شورای پول و اعتبار در جلسه عصر سه شنبه (18 دی ماه ) «مقررات مربوط به بازار متشکل معاملات ارزی » را تصویب کرد.
شورای پول واعتبارمقررات بازارمتشکل معاملات ارزی را تصویب کرد
شورای پول واعتبارمقررات بازارمتشکل معاملات ارزی را تصویب کرد
به گزارش دیوان اقتصاد، در یک هزار و دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای پول و اعتبار که در محل ساختمان بانک مرکزی برگزار شد موضوع « بازار متشکل معاملات ارزی»، مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.
بر اساس این مصوبه به منظور ساماندهی و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارا، «بازار متشکل معاملات ارزی» تشکیل میشود تا ارزها در آن بصورت نقد مطابق مقررات این مصوبه و سایر مقررات مرتبط با آن در بستر الکترونیکی مورد معامله قرار گیرند.
همچنین شورای پول و اعتبار در جلسه چهارم دی ماه سال جاری دستورالعمل سپرده ریالی مبتنی بر ارز را در 14 ماده و 3 تبصره مورد تصویب قرار داد. طبق این دستورالعمل حساب سپرده سرمایهگذاری ریالی مبتنی بر ارز، نوعی حساب سپرده سرمایهگذاری مدتدار خاص ریالی است به درخواست متقاضی به صورت انفرادی یا مشترک افتتاح میشود.
در این نوع سپرده، بانک به عنوان وکیل سپردهگذار، سپرده تودیع شده را برای سرمایهگذاری ارزی به کار میگیرد. در سپرده عنوان شده، دریافت و پرداخت وجه صرفاً به ریال است و با استفاده از میانگین موزون نرخ اعلامی فروش نقدی ارز مندرج در سامانه نظارت ارز بانک مرکزی (سنا) در روز قبل از افتتاح حساب با میانگین موزون نرخ اعلامی خرید نقدی ارز در سامانه نظارت ارز بانک مرکزی (سنا) در روز قبل از بستن یا برداشت حسب مورد، مقدار ارز مبنا برای درج در حساب مزبور تعیین می شود.
** طرح اصلاح نظام بانکی در دستور کار است
در این پیوند، عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی نیز در پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: شورای پول و اعتبار دو ساز و کار مهم در خصوص ارز را به تصویب رساند؛ اولی «مقررات مربوط به راه اندازی بازار متشکل معاملات ارزی» و دومی «دستور العمل سپرده ریالی مبتنی بر ارز.»
«از اعضای شورای پول و اعتبار و نیز همکارانم که طی سه ماه تلاش و کوشش و با کسب نظر از صاحب نظران پولی و ارزی و فعالان و مسئولان بازار سرمایه نسبت به آماده سازی این طرح ها اقدام کردند، تشکر می کنم.»
رئیس شورای پول و اعتبار تاکید کرد: طرح اصلاح نظام بانکی و برنامه ریزی برای استفاده از عملیات بازار باز در اعمال سیاست های پولی نیز با دقت نظر و بررسی همه جانبه در جریان است که در صورت آماده شدن عملیاتی خواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد