مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران درباره همکاری بانکهای خصوصی و صادرکنندگان گفت: با توجه به کاهش نرخ سود بانکی امیدواریم بانکهای خصوصی نیز خود را با شرایط تطبیق داده و به صادرات کمک کنند.
بانکهای خصوصی با کاهش نرخ سود صادرکنندگان را حمایت کنند
بانکهای خصوصی با کاهش نرخ سود صادرکنندگان را حمایت کنند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از نسیم اقتصاد، سیدکمال سیدعلی تصریح کرد: کشور در حال کاهش تورم و نرخ سود بانکی است و انتظار میرود همکاری لازم میان سیستم بانکی و صادرکنندگان صورت بگیرد تا بانکها بتوانند با نرخ سودهای کمتر صادرکنندگان را تامین مالی کنند.
او درباره پوشش خودروهای صادراتی خودروسازان نیز اظهار کرد: به تازگی خودروسازان درخواست پوشش ۱۰۰ میلیون دلاری صادرات خودروهای خود به بازارهای هدف را عنوان کردهاند که با توجه به ریسک کشورهایی که برای صادرات انتخاب کردهاند این درخواست مورد تایید قرار میگیرد.
سیدعلی ادامه داد: صادرات کشور در ۴ ماهه اخیر تا ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بالاتر از واردات، توانسته تراز تجاری مثبت را برای کشور رقم زند و منجر به ارزآوری و پوشش کامل ارز مورد نیاز واردات شده است.
او افزود: وقتی در ۴ ماه توانستیم ۱۶ میلیارد دلار صادرات داشته باشیم حتما افزایش ۱۰ میلیارد دلاری صادرات نسبت به سال قبل دور از دسترس نخواهد بود.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر آزادی بانک ها در خرید و فروش ارز آزاد، گفت: در این راستا بخشی از نیازهای صادرکنندگان برطرف میشود و اتکای بخش تجارت کشور به بانک مرکزی در اتاق مبادلات ارزی کمتر می شود.
او همچنین به پوشش نوسانات نرخ ارز توسط صندوق ضمانت صادرات ایران خبر داد و اظهار کرد: اگرچه هلدینگ ارزی وظیفه ذاتی سیستم بانکی است اما صندوق به همراه بیمهنامههای خود این محصول را ارائه خواهد کرد و نرخ کارمزد آن تا ماه آینده به صادرکنندگان اعلام خواهد شد.
سیدعلی از تسهیلات صندوق توسعه ملی در دو بخش ارزی و ریالی برای حمایت از صادرات خبر داد و گفت: دو میلیارد دلار در قالب اعتبار خریدار از سوی صندوق توسعه ملی اختصاص یافته که این ۲ هزار میلیارد تومان با نرخ ۱۶ درصد به صادرکنندگان پرداخت خواهد شد که با این روند امیدواریم بتوانیم صادرات کشور را در سال آینده به ۶۰ میلیارد دلار برسانیم.
او با بیان اینکه رتبه ریسک کشوری ایران با همکاری وزارت امور خارجه و بانک مرکزی یک پله کاهش یافته است، افزود: امیدواریم بتوانیم این رتبه را در اجلاس آتی که برگزار می شود یک رتبه دیگر نیز کاهش داده و به ۵ برسانیم. اگرچه باور ما این است که رتبه واقعی ریسک در ایران همانند گذشته در پله ۳ تا ۴ قرار می گیرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: خوشبختانه پرداخت به موقع بدهیهای ایران به نهادهای بینالمللی، بهبود شرایط سیاسی و افزایش درآمدهای حاصل از صادرات میتواند گامهای موثری برای بهبود رتبه ریسک ایران در مجامع بینالمللی باشد.
او همچنین با اشاره به برخی مشکلات امنیتی که در کشورهای اروپایی به دلیل حملههای تروریستی صورت گرفته، گفت: برخی حملات تروریستی که در کشورهای مختلف انجام شده ممکن است، صادرات ایران را به آن کشورها تحت الشعاع قرار دهد؛ اما صندوق ضمانت صادرات برای پوشش ریسکهای مربوط به تمام دنیا و از جمله کشورهای مذکور تابع ضوابط جهانی بوده و درجه ریسک هر بازار هدفی را با مقررات اتحادیه برن و OECD تطبیق خواهد داد.
سیدعلی ادامه داد: حتی در بازار پرریسکی همچون عراق که بسیاری از کشورها آن را برای پوشش ریسک صادرکنندگان شان نمیپذیرند نیز ایران وارد عمل شده و با توجه به ضوابط بینالمللی آنها را پوشش میدهد.
او تصریح کرد: وقتی که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد، برخی از مجامع بینالمللی و موسسات ارتباط سنجی دنیا رتبه ریسک این کشور را افزایش دادند یا حتی اتفاقات و ناامنیهای اخیر در دنیا نیز تاثیر زیادی در ارتباط با رتبه ریسک کشورها دارد که ایران آنها را لحاظ خواهد کرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: ریسکهای سیاسی از سوی صندوقهای ضمانت صادرات دنیا بیمه میشوند و ریسکهای امنیتی نیز بخشی از اقلام تحت پوشش صندوق ضمانت صادرات ایران است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد