مکانیزم پرداخت مالی بین ایران و عراق در جلسه بین همتی رئیس کل بانک مرکزی ایران و علی العلاق رئیس کل بانک مرکزی عراق در بغداد تعیین و جزییات آن به امضا دو طرف رسید.
توافق در مورد مکانیزم پرداخت بدهی های عراق به ایران
توافق در مورد مکانیزم پرداخت بدهی های عراق به ایران
به گزارش دیوان اقتصاد، همتی که به منظور انجام مذاکرات بانکی به کشور عراق سفر کرده است؛ شب گذشته در دیدار با همتای عراقی خود ضمن ابراز امیدواری درخصوص ارتقای سطح روابط مالی بین دو کشور، گفت: کشور عراق بزرگ ترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران است و لازمه دوام این ارتباط میان دو کشور، روابط بانکی است.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و ناخشنودی دولت ترامپ از این مهم تصریح کرد: آمریکا با راه انداختن جنگ اقتصادی علیه ایران تلاش گسترده ای برای برهم ریختن اوضاع اقتصادی و سیاسی ایران به عمل آورد اما با تمهیدات اندیشیده شده از سوی جمهوری اسلامی ایران، خوشبختانه توطئه های دشمن خنثی شده و در حال حاضر ثبات لازم بر اقتصاد ایران حاکم است.
همتی در ادامه یادآور شد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای روسیه، ترکیه، هند و چین و دیگر کشورها به راهکارهای مناسب مالی برای مبادلات دست یافته است. وی گفت: اکنون نیز اطمینان دارم با همکاری دولت عراق و نیز با پیگیری هر چه سریع تر مناسبات اقتصادی و ایجاد کانال مالی پرداخت به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.
همچنین در این دیدار علی العلاق، رییس کل بانک مرکزی عراق نیز ضمن خیرمقدم به دکتر همتی، رییس کل بانک مرکزی کشورمان، این دیدار را ادامه توافقات مالی دو کشور خواند و آن را زمینه ساز تقویت همکاری اقتصادی دو کشور دوست دانست. وی گفت بانک مرکزی عراق تمام تلاش خود را برای رفع موانع همکاری های اقتصادی دوکشور به کار خواهد برد.
همچنين براساس توافقات انجام گرفته، بدهی های ناشی از صادرات گاز و برق به عراق براساس دستور پرداخت بانک مرکزی ایران پرداخت یا منتقل می شود و درآمدهای صادرات آتی نیز در همین چارچوب مورد استفاده قرار می گیرد. در این جلسه که بيش از چهار ساعت طول کشید در مورد نحوه انتقال ارز صادرکنندگان خصوصی کشورمان نیز توافقاتی انجام شد که امید می رود با نهایی شدن آن مشکل برگشت درامدهای ارزی صادرکنندگان رفع شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد