هیات وزیران مصوب کرد مبلغ ۴ هزار و ۷۹۳ میلیارد ریال و همچنین تسهیلات بانکی ارزان قیمت به منظور جبران خسارتهای بخش کشاورزی ناشی از سیل فروردین ماه در استانهای گلستان و مازندران اختصاص یابد.
اختصاص تسهیلات بانکی ارزان به کشاورزان سیلزده گلستان و مازندران
اختصاص تسهیلات بانکی ارزان به کشاورزان سیلزده گلستان و مازندران
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، بر این اساس از مجموع ۴ هزار و ۷۹۳ میلیارد ریال مبلغ ۳ هزار و ۲۱۳ میلیارد ریال برای استان گلستان و مبلغ یک هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال برای استان مازندران به منظور جبران خسارتهای بخش کشاورزی که صددرصد تخریب شدهاند، به صورت کمک بلاعوض به خسارت دیدگان در استانهای یادشده در اختیار استانداری مربوطه قرار میگیرد تا با لحاظ پوشش بیمهای واحدهای خسارت دیده برابر مقررات هزینه شود.
همچنین مبلغ ۲۲ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان (با سود و کارمزد ۴ درصد) با راهبری بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل به این دو استان تعلق میگیرد که از این میزان ۱۷ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال به استان گلستان و ۴ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال به استان مازندران پرداخت میشود. لازم به ذکر است بدهی و معوقات و چک برگشتی احتمالی آسیبدیدگان به بانکها مانع از دریافت این تسهیلات نخواهد بود.
وزارت جهاد کشاورزی موظف است ظرف مدت دو هفته از ابلاغ این تصویب نامه نسبت به تدوین دستورالعمل اجرایی نحوه و چگونگی پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت با هماهنگی وزارت کشور اقدام کند. بانک مرکزی نیز موظف است اصل تسهیلات دریافتی کشاورزان خسارت دیده ناشی از سیل را به مدت سه سال امهال کند.
سازمان برنامه و بودجه کشور پرداخت یارانه سود و مانده مطالبات معوق شامل اصل و سود تسهیلات اعطایی به خسارتدیدگان این تصویب نامه را تضمین و تعهد مینماید که هزینههای یاد شده را پس از اعلام بانک مرکزی در لایحه بودجه سال بعد پیشبینی و منظور نموده و به شبکه بانکی پرداخت کند و این تضمین نافی مسئولیت بانکهای عامل در وصول مطالباتشان نیست.
وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامهریزی استانهای ذیربط موظفند گزارش عملکرد این تصویبنامه را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند. وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور موظفند خسارات وارده بخش کشاورزی ناشی از سیل در سایر استانها را بررسی و پیشنهاد مربوط را به هیئت وزیران ارائه کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد