سهم قابل توجه شرکتهای دولتی از سودهای بانکی

سهم قابل توجه شرکتهای دولتی از سودهای بانکی

دوشنبه, سپتامبر 19, 2016 - 19:34 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مساله تسهيلات کم بها و نرخ سودهای بانکی از موضوعات مهم در اقتصاد است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تریبون، محمودرضا غفوری، کارشناس مسایل بانکی در رابطه با کاهش سودهای سپرده های بانکی به "تريبون" گفت: این مسائل یک بخش ظاهری و یک بخش باطنی دارد وبرخی می گویند کاهش سودهای بانکی می تواند باعث افزایش فعالیت های غیر مولد و سوداگرانه در کشور شود، به این صورت که مردم به دلیل کاهش سودها پول های خود را از بانک درآورده و وارد فعالیت های غیر مولد می شوند؛ که این امر تنها ظاهر قضیه است و می تواند درست باشد.
وی ادامه داد: در باطن قضیه باید به المان های اقتصادی توجه کرد که در تمام دنیا تعریف های مخصوصی دارد و نمی توان خارج از آن صحبت کرد. نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد اما باید بین نرخ سودها و تسهیلات سپرده هایمان با نرخ تورم در کشور یک رابطه منطقی برقرار باشد، به عنوان مثال در سال های گذشته ما نرخ 45 درصدی را تجربه کرده‌ایم و در سه سال گذشته شاهد کاهش این رقم به زیر 10 درصد بوده‌ایم و بالطبع زمانی که نرخ تورم تا این میزان کاهش پیدا کرده است نرخ سودهای بانکی هم باید کاهش داشته باشد. اگر برخی از سیاست‌ها تداوم پیدا کند ما می توانیم در طول مدت یک سال آینده و یا کمی بیشتر شاهد نرخ های تک رقمی در شبکه بانکی کشور باشیم.
این کارشناس مسایل بانکی اظهار داشت: نکته این امر در اینجاست که بسیاری از افرادی که موافق پرداخت تسهیلات ارزان اند، مخالف کاهش نرخ سپرده بانک ها هستند؛ دلیل آن هم واضح است، چرا که افرادی نزد بانک ها سپرده‌هایی دارند و سودهای خاصی نیز دریافت می کنند، لذا آنها تمایل دارند به شکل‌های مختلف پول هایی را نزد بانک ها با بالاترین میزان سود سپرده گذاری کنند و از طرف دیگر تسهیلات ارزان قیمت دریافت کنند. باید گفت که این امر یک تناقض کامل است و در هیچ جای دنیا ما شاهد چنین امری نبوده ایم.
غفوری افزود: متاسفانه تمام سیاست هایی که دولت، شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی برای تعدیل این امر و منطقی کردن این نرخ ها دنبال کرده است، مخالف نظرات بدنه دولت بود، البته این مخالف ها رسمیت پیدا نکرده است اما بسیاری از شرکت ها و سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به دولت که گردش های مالی هنگفی هم دارند، خلاهای مالی خود را از طریق اخذ سودهای کلان از موسسه های مالی تامین می کنند و من می گویم ای‌کاش دولت بر سازمان های وابسته خودش نظارت هایی را اعمال کند.
وی نظارت دولت در این زمینه را موثر دانست و عنوان کرد: با یک نظارت جامع دولت می تواند دریابد که رقم قابل توجهی از سودهایی که بانک ها پرداخت می کنند، متعلق به این شرکت ها بوده که به خاطر پوشش ضعف های مالی شان از این ترفند استفاده می کنند. اگر قرار است که ما شاهد پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و تک رقمی در کشور باشیم، باید بپذیریم که تسهیلات کم بها را سپرده های کم بها باید جبران کرد.
این کارشناس مسایل بانکی افزود: ممکن است برخی بر این باور باشند که در این صورت از جذابیت قضیه کم خواهد شد اما ما بازار دیگری داریم که افرادی می خواهند سرمایه گذاری کنند می تواند در آن بازار حضور پیدا کرده و سرمایه گذاری کنند. باید گفت که حضور در شبکه سپرده بانک ها ریسک کمتری دارد اما در بازارهای دیگری مانند بازار سرمایه ما سودهای قابل توجهی داریم که بهترین حالت این است که بخشی از این منابع وارد بازار سرمایه شده و در آنجا گردش داشته باشد. اما این امری که متاسفانه دولتمردان ما کمتر به آن توجه می کنند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.