مشکلات کشور ما به یکدیگر متصل است و همچون یک سیستم عمل می کند که اجزا آن بر یکدیگر اثر متقابل می گذارند.
صنعت باید به نظام بانکی بین المللی متصل شود
صنعت باید به نظام بانکی بین المللی متصل شود
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از اخبار پولی مالی، مسعود دانشمند، دبیرکل وعضو هیأت رئیسه خانه اقتصاد ایران در پیرامون مهمترین مشکلات صنایع کشور گفت: تامین مالی، قانون کار، بهره وری، کیفیت تولید، غیر رقابتی بودن بازار داخلی، ثبات قوانین صادراتی، نرخ ارز و نظام بانکی کشور از جمله مشکلاتی هستند که صنایع کشور با آن دست به گریبان اند.
دانشمند ادامه داد: سطح بهره وری کشور ما حتی با کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست؛ بهره وری به این معنا است که ما تا چه اندازه از سرمایه، فضای تولید و نیروی کار استفاده مفید می کنیم و همچنین نسبت داده به ستانده به چه میزان است. در بهره وری، این موضوع که چقدر به یک سیستم امکانات می دهیم و در مقابل تا چه اندازه از سیستم خروجی دریافت می کنیم، بررسی می شود.
وی تصریح کرد: عمدتا کارخانه داران ما مواد اولیه مود نیاز خود را برای یک سال خریداری کرده و به عنوان بهره وری سرمایه در انبارهای خود ذخیره و انباشت می کنند که در نتیجه آن سرمایه می خوابد و ضایعات بالا می رود. در مقابل استدلال تولیدکنندگان ما این است که چون قوانین داخلی ثبات ندارد، بنابراین هر زمان که امکان خرید وجود داشته باشد، اقدام به این کار می کنیم.
دبیرکل و عضو هیأت رئیسه خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه مشکل بهره وری به نظام بانکی و قوانین بازرگانی خارجی بر می گردد؛ به اخبار پولی مالی اذعان داشت: به عنوان نمونه اگر به وضعیت صنعت خودرو در کشور نگاهی بیاندازیم، درمی یابیم که به علت پایین بودن سطج کیفیت، بالا بودن قیمت و هزینه های تولید؛ خودروهای تولید شده ما یارای رقابت در بازار جهانی را ندارند. بالا بودن هزینه های تولید هم به پایین بودن بهره وری نیروی انسانی، سرمایه و همچنین ماشین آلات به کار گرفته شده برمی گردد.
وی به مشکلات موجود در صنعت نساجی کشور هم اشاره ای داشت و گفت: اینکه ما در محصولات نساجی حتی قادر نیستیم در بازار داخلی با محصولات وارداتی از ترکیه و پاکستان رقابت کنیم؛ به دلایل متعددی چون کهنگی ماشین آلات، نبود سرمایه گذاری، پایین بودن بهره وری، نبود تکنولوژی مناسب و ... بر می گردد که در نتیجه آن منسوجات در بازار غیر رقابتی شده اند.
دانشمند با بیان اینکه ما نیازمند اصلاح قانون کار و نظام بانکی کشور هستیم؛ اذعان داشت: به منظور تحقق این امر باید به نظام بانکی بین المللی متصل شد. در حالی نرخ بهره در کشور ما بالا است که در سایر کشورها نرخ بهره سپرده در حد یک تا 2 درصد تعیین شده است. اگر قرار باشد نرخ بهره 15 درصد باشد، طبیعتا بانک ها در حدود 20 درصد تسهیلات ارائه می کنند، که با چنین شرایطی نمی توان با کشورهای همسایه رقابت کرد.
وی تاکید کرد: مشکلات کشور ما به یکدیگر متصل است و همچون یک سیستم عمل می کند که اجزا آن بر یکدیگر اثر متقابل می گذارند. در حال حاضر کشور مانند یک فرد سرطانی است که بیماری به تمام بدن او سرایت کرده است.
دانشمند گفت: به دلیل مشکلات زیادی که در کشور وجود دارد؛ امکان نو شدن خط تولید برای صاحبان واحدهای تولیدی و کارخانجات وجود ندارد، حال فرض کنید که این اقدام هم صورت گرفت آیا کالاهای تولیدی می توانند با محصولات قاچاق موجود در بازار رقابت کنند؟ عمدتا قاچاقچیان به دمپینگ روی می آورند و در نتیجه تولید کننده داخلی را از صحنه خارج می کنند.
وی عنوان کرد: صنعت کشور یادآور این بیت سعدی است که؛ خانه از پای بست ویران است / خواجه در بند نقش ایوان است. به هر حال لازم است بنیان صنعت کشور درست شود و فرایند تولید از پایه مورد بازنگری قرار گیرد.
دانشمند تصریح کرد: در کشور ما تنها صنایع پتروشیمی است که تولید خوبی دارد و محصولات آن رقابتی است و در بازار جهانی به فروش می رسد که البته ممکن است این صنعت نیز سرنوشتی مشابه سایر صنایع پیدا کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد