آشنایی با انواع بیمه‌های دریایی و ویژگی‌های آن‌ها

آشنایی با انواع بیمه‌های دریایی و ویژگی‌های آن‌ها

سفر و حمل و نقل دریایی همیشه با خطرات خاص خود رو به رو است. زمانی که کشتی همراه با محموله‌ای بزرگ روی آب حرکت می‌کند توانایی کنترل و محافظت از کشتی به حداقل خود می‌رسد. به همین دلیل شرکت‌های بیمه انواع بیمه دریایی را برای مشتریان خود در نظر گرفته‌ و خسارات و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی در حمل و نقل دریایی را پوشش داده‌اند.

به گزارش دیوان اقتصاد، معمولا شرکت‌های بیمه‌ای که در ایران فعالیت می‌کنند شرایط و ویژگی‌های بیمه دریایی خود را بر اساس بیمه‌ نامه‌های انستیتوی شرکت‌های بیمه لندن تنظیم و ارائه می‌کنند. به همین دلیل چنین بیمه‌هایی را از معتبرترین بیمه‌های دنیا می‌توان به شمار آورد. در ادامه مطلب شما را با انواع بیمه دریایی، مزایا و شرایط استفاده از آن‌ها آشنا خواهیم کرد. با کارشناسان بیمه آسماری در ادامه مطلب همراه باشید.
بیمه حمل و نقل دریایی چیست؟
نقش واردات و صادرات را در تحکیم پایه‌های اقتصادی کشور نمی‌توان نادیده گرفت. بنا بر این باید ضمانتی وجود داشته باشد که در صورت وارد شدن خسارت به محموله‌های بزرگ کالا در طی جابه‌جایی به صورت زمینی، هوایی و دریایی، بتوان آن را به شکلی قانونی جبران کرد.
در قرارداد بیمه دریایی که بین شرکت بیمه و مشتری بسته می‌شود شرکت بیمه متعهد می‌شود خساراتی که به کالای بیمه شده در طی حمل محموله یا وقوع حادثه‌ای روی آب وارد شده است را جبران و پرداخت نماید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که این بیمه تنها مربوط به کالایی است که به دلیل وارد شدن آسیب به وسیله نقلیه یا بروز حادثه‌ای آسیب دیده است و شامل موارد دیگر نخواهد شد. شرایط چنین بیمه‌هایی براساس اصول و مقررات بازارهای بیمه به صورت جهانی درآمده است تا انجام مبادلات اتکایی هم در این زمینه تسهیل شده باشد. یکی از کاربردی‌ترین بیمه‌های دریایی که بیمه آسماری با شرایط ویژه آن را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد بیمه کشتی است که با کلیک روی لینک می‌توانید از ویژگی‌ها و مزایای این بیمه باخبر شوید.
فرانشایز در بیمه به چه معنا است؟
پیش از آن که با انواع بیمه دریایی آشنا شویم باید معنی کلمه رایج فرانشایز در صنعت بیمه را درک کنیم. فرانشایز به معنای مبلغ مشخص‌ شده‌ای از خسارت است که در طی قرارداد شرکت بیمه از پرداخت آن معاف خواهد بود. در واقع فرانشایز محدوده مبلغ پرداختی شرکت بیمه به بیمه‌گذار را در قرارداد مشخص می‌کند.
بیمه دریایی از بین رفتن تمام کالا
بیمه از بین رفتن تمام کالا یکی از مهم‌ترین بیمه‌های دریایی است که در طی آن بیمه‌گر متعهد می‌شود در صورت نابودی محموله، خسارت آن را جبران کند. این بیمه فقط برای اقلام خاصی مثل سیمان و غلات که به صورت فله‌ای مبادله می‌شوند کاربرد دارد. چنین بیمه‌ای تنها شامل شرایطی می‌شود که بار به طور کامل نابود شود و اگر قسمتی از محموله سالم بماند نمی‌توانید از این بیمه استفاده کنید. این بیمه را با نام بیمه تشریفاتی نیز می‌شناسند و در مدت زمان کوتاهی به عنوان بیمه گمرکی به دلیل تحت پوشش قرار گرفتن کالاهای صادراتی نیز نامیده می‌شد.
انواع مختلف از بین رفتن کالا در حمل و نقل دریایی
یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای استفاده از این بیمه در نظر بگیرید این است که نحوه نابودی کالا چگونه بوده است. اگر بار بیمه شده به دلیل بروز حوادث، ارزش خود را به طور کامل از دست بدهد یا دچار تغییر ماهیت شود به این حالت از بین رفتن فرضی محموله گفته می‌شود. برای مثال اگر بار برنج باشد و با خیس شدن در آب دیگر قابل استفاده نباشد صاحب بار از این بیمه می‌تواند استفاده کند. در صورتی که بار به طور کامل در اثر حوادثی مثل آتش‌سوزی یا وازگونی در دریا به طور کامل نابود شود آن را از بین رفتن کامل کالا می‌گویند و بیمه کننده باید خسارت‌های مربوط به آن را پرداخت کند.
بیمه نامه دریایی F.P.A
در بیمه نامه اف پی ای علاوه‌بر ۳ شرط اصلی بیمه‌ نامه شرایط دیگری نیز برای بیمه شونده در نظر گرفته شده است. در این نوع بیمه تعهدات شرکت بیمه را می‌توان کاهش یا افزایش داد و حتی خسارات جزئی را از شرایط پرداخت شرکت بیمه حذف کرد. در بیمه باربری و بیمه حمل و نقل دریایی می‌‌توان محموله را از زمان خروج کالا از انبار در محل بارگیری براساس شرایط ذکر شده تا زمان تخلیه بار در مقصد بیمه کرد و در صورت بروز حادثه، خسارت وارد شده را از شرکت بیمه دریافت کرد. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید تعهدات کارفرما است. در چنین بیمه‌ای کارفرما تنها در مقابل خسارات بزرگ متعهد به پرداخت می‌شود و برای خسارات کوچک، مبلغی را پرداخت نخواهد کرد.
بیمه نامه دریایی W.A
بیمه نامه دبلیو ای نسبت به اف پی ای جامع‌تر است و طی آن شرکت بیمه متعهد می‌شود که علاوه‌بر خسارات عمومی بعضی از خسارات خصوصی را هم پرداخت کند. در چنین بیمه‌ای مبلغ خسارت وارد شده به محموله باید از فرانشایز تعیین شده در قرارداد بیشتر باشد. در بیمه دبلیو ای تنها در صورتی می‌توان از خسارات جزئی مانند شکست، خسارت دریافت کرد که بیمه‌گذار مبلغ بیشتری را برای آن‌ها پرداخت و آن‌ها را در متن قرارداد ذکر کند. این بیمه نسبت بیمه‌هایی مثل بیمه اتومبیل، شخص ثالث، کشتی و غیره با جزییات حقوقی و مالی زیادی همراه است به همین دلیل بهتر است برای بستن قرارداد آن‌ها با دقت بیشتری عمل کنید.
بیمه دریایی آسماری؛ ساده‌ترین راه جبران خسارت در حمل و نقل‌های دریایی
بیمه کشتی و بیمه باربری از مهم‌ترین بیمه‌هایی هستند برای جابه‌جایی محموله‌ها در دریا از آن‌ها استفاده می‌شود. بیمه آسماری شرایط ویژه‌ای را برای مشتریان خود در نظر گرفته است تا بتوانند با آرامش خیال محموله خود را انتقال دهند. اگر به دنبال بهترین بیمه دریایی هستید همین الان درخواست خود را برای دریافت مشاوره ثبت کنید. مشاوران حرفه ای ما مشتاق شنیدن صدای گرم شما و پاسخگویی به سوالات هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می توانید با شماره تلفن ۰۲۱۴۳۴۱۷ تماس حاصل کنید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.