هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش وجود نداشته باشد

رئیس کل بانک مرکزی :

هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش وجود نداشته باشد

شنبه, دسامبر 10, 2016 - 12:28 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

سیف با اشاره به برنامه ریزی های بانک مرکزی برای حمایت از واحدهای تولیدی گفت: یکی از بحث هایی که با همکارانمان در نظام بانکی مطرح کردیم این بود که به هیچ وجه هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش نداشته باشند.

به گزارش دیوان اقتصاد،رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به بررسی مشکلات واحدهای صنعتی استان ها در کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید گفت: با معرفی این کارگروه ها، تاکنون 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 17 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت شده است.

 ولی الله سیف  در حاشیه بازدید از یک واحد تولیدی بخش خصوصی در استان فارس افزود: رقم سرمایه در گردش پرداختی تاکنون 12 هزار میلیارد تومان است و روند پرداخت ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به برنامه ریزی های بانک مرکزی برای حمایت از واحدهای تولیدی گفت: یکی از بحث هایی که با همکارانمان در نظام بانکی مطرح کردیم این بود که به هیچ وجه هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش نداشته باشند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در ابتدا بحث پرداخت 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به هفت هزار و 500 واحد تولیدی را در دستور کار داشتیم که بعد از مدتی تصمیم گرفتیم که با توجه به نقش واحدهای کوچک و متوسط در رشد اقتصادی که می تواند در دورافتاده ترین نقطه کشور زمینه رشد و توسعه اقتصادی را فراهم کند پرداخت تسهیلات را ادامه دهیم.

وی اظهار کرد: نظام بانکی ما ظرفیت پرداخت سالانه 450 هزار میلیارد تومان تسهیلات را دارد که سال گذشته حجم تسهیلات پرداختی نظام بانکی 417 هزار میلیارد تومان بود و امسال نیز پیش بینی می شود این رقم به نزدیک به 500 هزار میلیارد تومان برسد.

سیف گفت: کارگروههای استانی رفع موانع تولید در این رابطه توانسته اند نقش موثری داشته باشند و یکی از مصادیق آن ظرفیت هایی است که در استان فارس ایجاد شده است که جای قدردانی از استاندار به دلیل مدیریت خوبی که اعمال شد دارد.

وی اظهار کرد: هدایت درست منابع به سمت هدفی که وجود دارد که همان تولید و اشتغال است می تواند منجر به استفاده بهینه از منابع محدود شود که از این جهت نیز روند موجود مثبت است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بیش از 44 درصد دارایی های نظام بانکی دارایی های منجمد است و از حیز انتفاع برای اعطای تسهیلات خارج است.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که این دارایی ها را به چرخه فعالیت اصلی بانکی برگردانیم و تبدیل به تسهیلات نظام بانکی کنیم و این تلاش را نیز انجام داده ایم.

سیف اظهار کرد: باید بکوشیم تا 90 درصد دارایی های نظام بانکی دارایی های مالی و تسهیلاتی باشد که به بنگاههای اقتصادی و تولیدی داده شود که در این صورت ما نظام بانکی را کارا و اثرگذار می دانیم.

رئیس کل بانک مرکزی شنبه و در حالی که از سوی استاندار فارس همراهی می شد، در نخستین برنامه سفر به شیراز از یک واحد تولیدی بخش خصوصی بازدید کرد.

شرکت در همایش فصلی مدیران بانک ملت سراسر کشور و حضور در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان فارس از دیگر برنامه های رئیس کل بانک مرکزی در سفر به شیراز اعلام شده است.

نرخ فعالیت بانکداری و عدم ارتباط بین المللی ۲ مشکل نظام بانکی

رئیس کل بانک مرکزی کشور از نرخ بالای تمام شده فعالیت بانکداری و عدم ارتباط با سیستم بانکداری بین المللی به عنوان دو مشکل بزرگ نظام بانکی کشور یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه امروز نظام بانکی کشور باید با دنیا هماهنگ شود یادآور شد: متاسفانه از استاندارد روز دنیا عقب هستیم به همین دلیل نظام بانکی در حال حرکت به سمت اصلاح شدن است.

وی با اشاره به اینکه  سیستم بانکداری کشور امروز در مسیر اصلاح حرکت می کند تا با توجه به وضعیت برجام بتواند با بانکداری بین المللی هماهنگ شود، ادامه داد: ۲ مشکل بزرگ در نظام بانکی کشور وجود دارد که شامل نرخ بالای تمام شده فعالیت بانکداری و دیگر عدم ارتباط با سیستم بانکداری بین المللی است که با توجه به برجام موجود باید آن را اصلاح کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی کشور با بیان اینکه انتظارات ما از برجام برآورده نشده است، گفت: بخشی از این مهم به دلیل به روز نبودن نظام بانکی ما است که باید به سرعت آن را اصلاح و از برجام استفاده مثبت کنیم.

سیف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز نگاه دولت به بانکها منطقی است، گفت: طرح پرداخت های زودبازده و اشتغال با رقم ۳ میلیون تومان تصمیم کارشناسی نبود که خوشبختانه امروز از آن تصمیمات خبری نیست.

رئیس کل بانک مرکزی کشور تاکید کرد: تخصیص های تکلیفی مشکلات فراوانی را برای بانک ها ایجاد کرد که امروز ما آنها را پشت سر گذاشتیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.