رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: بازنگری در قوانین ۳ ساله گذشته در حوزه تجارت و صادرات موضوع مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
لزوم تعدیل نرخ ارز آزاد و نیما
لزوم تعدیل نرخ ارز آزاد و نیما
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، محمد لاهوتی در نشست هماندیشی رؤسای اتاقهای بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان با وزیر صمت، اظهار کرد: از سال ۹۷ به بعد علی رغم افزایش نرخ ارز که باید خود را در افزایش صادرات نشان میداد با بخشنامههای خلق الساعه باعث کاهش صادرات غیرنفتی شد و کشور از این فرصت مهم محروم شد. برای جلوگیری از سلب این فرصتها باید نگاههای گذشته اصلاح شود.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: رسیدگی به موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده بسیار مهم است زیرا این فرایند نزدیک یک سال طول میکشد صورت گیرد و در این مدت مبالغ هنگفتی از صادرکنندگان فریز میشود در حالی که همین افراد باید تسهیلات ۲۷. ۲۸ درصدی از بانکها بگیرند. رفع این مشکل به بازگشت نقدینگی و بهبود وضعیت تولید و صادرات کمک میکند.
وی ادامه داد: بازنگری در قوانین ۳ ساله گذشته دیگر موضوع مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
لاهوتی گفت: اختلاف نرخ ارز آزاد و نیما معضل مهم صادرکنندگان کوچک و متوسط است که موجب شده نتوانند ارز خود را به سامانه عرضه کنند. تعدیل نرخ ارز آزاد و نیما را حل کنید.
وی افزود: ابلاغیه ۱۷۷ که صادرات در مقابل واردات و واگذاری ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان را مورد توجه قرار داده بعد از ۳ سال ابلاغ شد اما به سهولت اجرا نمیشود. طبق این ابلاغیه باید ظرف ۴۸ ساعت ارز تأیید میشد اما الان ماهها طول میکشد. رفع این مشکل به بازگشت ارز صادراتی کمک زیادی میکند.
لاهوتی گفت: اعلام لیست مشخصی برای ارز حاصل از صادرات نیز الزامی است. الان لیست ۳ هزار قلم اعلام شده درحالیکه اگر به کل کالاهایی که ثبت سفارش دارند تعمیم داده شود میتواند مشکل رفع تعهد ارزی را حل کند زیرا در این صورت به سهولت میتوان ارز را در اختیار واردکننده گذاشت و وزارت صمت نیز با ابزار ثبت سفارش نظارت کند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران به مشکل صادرکنندگان سال ۹۷ نیز اشاره و اظهار کرد: این افراد در مورد رفع تعهد ارزی با تعلیق کارتهای بازرگانی مواجه شده اند، از این روز هر چه زودتر باید این موضوع سال ۹۷ حل شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد