تلاش وزارت راه برای توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت

تلاش وزارت راه برای توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت

وزیر راه و شهرسازی با هدف افزایش حجم ترانزیت، رفع موانع همکاری و گسترش همکاری‌های مشترک در بخش حمل و نقل با سفرای ۴ کشور سوریه، ارمنستان، رومانی و الجزایر دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش دیوان اقتصاد، دیدار سفرای ۴ کشور خارجی با «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی طی هفته گذشته ذیل سیاست توسعه بخش حمل و نقل و ترانزیت انجام و گفت‌وگوهای وزیر راه با مقامات سیاسی کشورهای سوریه، ارمنستان، رومانی و الجزایر انجام شد.

دولت سیزدهم‌ رویکرد خود در بخش حمل‌ونقل را به سمت گسترش ترانزیت و استفاده از ظرفیت‌ها در بخش جاده، ریل و دریا برنامه‌ریزی کرده است تا به بهترین شکل ممکن در راستای بهبود وضعیت اقتصادی بهره ببرد. این دیدارها به همت مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی طی جلسات کاری فشرده انجام شد، با دیدار با سفیر سوریه آغاز شد.

دیدار سفیر سوریه با وزیر راه و شهرسازی

دیدار با «شفیق علی دیوب»، سفیر جمهوری عربی سوریه از جمله برنامه های وزیر راه و شهرسازی ذیل سیاست توسعه روابط بود.

«رستم قاسمی» در این دیدار ضمن خوشامدگویی به سفیر سوریه گفت: اراده دولت جدید ایران تداوم و تحکیم همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بیش از پیش با دولت سوریه است و تمام تلاش خود را خواهم کرد که این مأموریت را به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک به نحو احسن به انجام برسانم. مهم‌ترین چالش ما در حوزه اقتصادی دو موضوع تبادلات بانکی و حمل‌ونقل است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در موضوع تبادلات بانکی، اقداماتی در حال پیگیری است، گفت: در حوزه حمل‌ونقل نیز که مشکل همیشگی دو کشور بوده، تمام تلاش‌مان را خواهیم کرد تا پویاتر از گذشته راه‌اندازی شود.

وی افزود: به احتمال زیاد آذرماه امسال پانزدهمین اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور در ایران برگزار شود که تشکیل کمیته پیگیری ضرورت دارد تا به فوریت در دستور کار دبیرخانه کمیسیون مشترک قرار بگیرد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: روابط ایران و سوریه فراتر از یک رابطه دیپلماتیک و برآمده از حس همدلی بین دو ملت بزرگ ایران و سوریه است.

وی ادامه داد: هرچند از لحاظ سیاسی و راهبردی این دو ملت بزرگ با یکدیگر ارتباط وسیعی دارند اما این رابطه در عرصه اقتصادی هویدا نیست و در واقع یک تعامل نامتوازن در دو حوزه اقتصادی و سیاسی به وجود آمده است. تمام سعی ما این است که این توازن را به وجود بیاوریم.

دیدار سفیر رومانی با وزیر راه و شهرسازی

دیدار با «میرلا کارمن کرگو» سفیر جمهوری رومانی در ایران نیز از جمله برنامه های وزیر راه و شهرسازی بود. رستم قاسمی در این دیدار با اشاره به سابقه همکاری ۱۲۰ ساله بین دو کشور به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند برای تداوم و تقویت روابط آینده، بر اصول سیاست خارجی دولت ایران مبنی بر احترام متقابل و صلح و دوستی میان ملت‌ها و تعامل سازنده و مؤثر با کشورهای جهان به ویژه با کشور دوست، رومانی در منطقه مهم بالکان و حوزه دریای سیاه تاکید کرد.

قاسمی با اشاره به قرار داشتن دیپلماسی اقتصادی در اولویت سیاست خارجی ایران و فراهم بودن شرایط برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری، گردشگردی در بخش‌های دولتی و خصوصی، برای برگزاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و رومانی بعد از یک وقفه طولانی اعلام آمادگی کرد.

لزوم انجام هماهنگی‌های لازم برای تشکیل کارگروه‌های جداگانه در حوزه‌های مختلف کشاورزی، حمل‌ونقل، انرژی، سرمایه‌گذاری و صنایع، بررسی امکان استفاده از ارزهای محلی دو کشور و گسترش خطوط اعتباری و روابط کارگزاری بین بانک‌های خصوصی و دولتی دو کشور برای تأمین مالی صادرات و واردات کالا از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین در این دیدار، موارد دیگری همچون استفاده از موقعیت ممتاز جغرافیای دو کشور برای ایجاد کریدورهای ترانزیتی و انرژی، دعوت از شرکت‌های بزرگ رومانی برای سرمایه‌گذاری مشترک و حضور فعال در بازار ایران و کشورهای همسایه و آسیای میانه، پیشنهاد صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به منطقه بالکان، پیشنهاد عضویت ایران در کریدور ابتکاری رومانی با عنوان دریای سیاه-دریای خزر (متشکل از کشورهای آذربایجان، گرجستان، بلغارستان و رومانی)، پیشنهاد عضویت رومانی در کریدور ابتکاری ایران با عنوان خلیج فارس-دریای سیاه (متشکل از کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و یونان) به بحث و مذاکره گذاشته شد.

دیدار سفیر ارمنستان با وزیر راه و شهرسازی

در دیدار «آرتاشس تومانینان» سفیر جمهوری ارمنستان با وزیر راه و شهرسازی نیز موضوعات مرتبط با ترانزیت و حمل‌ونقل بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ترانزیت و تردد جاده‌ای و مواردی چون تضمین امنیت و جریان روان ترانزیت ی ایران به ارمنستان و اتصال مستقیم راه‌آهن دو کشور، موافقتنامه تأسیس کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی خلیج-فارس-دریای سیاه و تاکید بر ضرورت تسریع نهایی کردن و امضای آن، پروژه بزرگراهی شمالی-جنوبی ارمنستان و آمادگی ایران برای مشارکت در این طرح، توسعه و تسهیل پرواز میان دو کشور و صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان، از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.

دیدار سفیر الجزایر با وزیر راه و شهرسازی

«عبدالمنعم احریز» سفیر جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر نیز با همین محتوا با «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

«رستم قاسمی» در این دیدار ضمن ابراز خشنودی از تداوم روابط دیرینه. تاریخی و دوستانه جمهوری اسلامی ایران و الجزایر و تاکید بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌ها با این کشور در تمام زمینه‌های اقتصادی- سیاسی و فرهنگی گفت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو کشور با توجه به وجود بسترهای سیاسی متناسب با سطح مناسبات و همکاری‌های اقتصادی نیست.

وی ادامه داد: با توجه بر تاکید رئیس جمهور ایران برای توسعه همکاری‌های بدون محدودیت با الجزایر، امیدواریم با تلاش‌های متقابل مسوولین و بخش‌های دولتی و خصوصی شاهد افزایش سطح تبادل و همکاری‌ها در تمام زمینه‌ها و به ویژه در حوزه اقتصاد میان دو کشور باشیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: خوشبختانه در دوره سفارت شما در تهران شاهد برگزاری کمیسیون عالی مشترک و کمیته سیاسی و تبادل متعدد هیأت‌های سیاسی، پارلمانی، اقتصادی و فرهنگی بوده‌ایم. البته در سال‌های اخیر به دلیل تحولات داخلی و شیوع ویروس کرونا سطح مبادلات هیأت‌ها به شدت کاهش یافته است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آمادگی این وزارت برای برگزاری چهارمین کمیته پیگیری همکاری‌های اقتصادی دو کشور گفت: توسعه مبادلات تجاری بین دو کشور به نفع دو طرف است و بهترین بهره از مناسبات حسنه سیاسی دو کشور، اتخاذ مواضع مشترک در قبال مسائل منطقه و از همه مهم‌تر اهتمام مسوولین عالی‌رتبه دو کشور برای نیل به این هدف خواهد بود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.