رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشریح فروش اوراق در بازار سرمایه، آخرین وضعیت بورسی شدن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را تشریح کرد.
رشد سرمایه گذاری غیرمستقیم با افزایش نهادهای مالی
رشد سرمایه گذاری غیرمستقیم با افزایش نهادهای مالی
به گزارش دیوان اقتصاد،مجید عشقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روند ورود سرخابیها به بورس اظهار کرد: آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده سرخابیها، مدارک و مستندات نزد سازمان بورس در حال بررسی است و در صورت وجود ابهام در صورتهای مالی منوط به رفع ابهام و اقدامات لازم از طرف باشگاههای مزبور است.
وی با تاکید بر اینکه شفافیت یکی از مهمترین فاکتورهای ثبت نزد سازمان بورس است، گفت: همچنین برنامههای آتی دو باشگاه باید به طور کامل قابل افشا باشد که بعد از انجام مراحل اداری قابل ثبت نزد سازمان بوده و سپس جهت پذیرش در بازارهای بورس و فرابورس بررسی میشوند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در پاسخ به این سئوال که چرا انتشار اوراق هجمههای زیادی را در پی داشته است، توضیح داد: واقعیت این است که اوراقی که توسط دولت فروخته شده، تماماً صرف بازپرداخت اوراق دولت قبل شده است. به طور میانگین ماهیانه حدودا ۱۰ هزار میلیارد تومان از اوراق دولت قبل بازپرداخت شده است.
عشقی تاکید کرد: ضمن اینکه مکرر مشاهده شده که عملیات بازار باز با فروش اوراق اشتباه گرفته میشود در صورتی که عملیات بازار باز فرآیندی معمول است که توسط بانک مرکزی انجام میشود و به بورس ارتباطی ندارد.
وی با بیان اینکه علاوه بر سازمان بورس، در دولت سیزدهم نیز عزم و اراده جدی در راستای حمایت از تولید و سودآوری شرکتهای سهامی وجود دارد، گفت: زیرا دولت هم میداند که رونق بازار سرمایه دو اثر جدی را به دنبال خواهد داشت؛ نخست میتواند بخش عمدهای از داراییهای دولت را محافظت کند و ثانیاً سبب افزایش سرمایه سهامداران حاضر در این بازار میشود.
جزییات ارایه عرضه اولیه در صندوق سرمایه گذاری
رییس سازمان بورس گفت: برای تشویق سهامداران خرد حقیقی به سرمایهگذاری غیر مستقیم، ضرورت دارد نهادهای مالی بزرگی و مجهزی داشته باشیم به گونه ای آنها بتوانند محصولات و خدمات متنوعی را در اختیار سرمایهگذاران قرار دهند.
مجید عشقی رییسی درمورد سرمایه گذاری سهامداران به شیوههای غیرمستقیم، اظهار کرد: برای تشویق سهامداران خرد حقیقی به سرمایهگذاری غیر مستقیم لازم است نهادهای مالی بزرگی داشته باشیم به گونه ای آنها بتوانند محصولات و خدمات متنوعی را به سرمایه گذاران ارایه دهند، اکنون تسریع بخشی در صدور مجوزهای سبدگردانی و تامین سرمایه با همین قصد در حال انجام است.
وی در مورد عرضه های اولیه جدید در بازار سهام نیز بیان کرد: یکی از مباحثی که اکنون در مورد عرضههای اولیه مطرح می شود آن است که این عرضهها را به صندوقهای سرمایهگذاری تخصیص دهیم تا سهامداران برای کاهش ریسک خود از طریق آنان اقدام کنند که این مساله نیز خود معایب و مزایایی دارد.
رییس سازمان بورس اضافه کرد: از معایب سرمایهگذاری مستقیم در عرضه اولیه میتوان به تخصیص سهام شرکتهای کوچک به تعداد بسیار قابل توجهی از سهامداران اشاره داشت که این امر به مرور زمان سبب کاهش بازدهی و نقدشوندگی سهام شرکت میشود، اما از سوی دیگر مزیت این امر آن است که از آنجایی که مدیران این صندوقها اشخاص متخصص در حوزه بازار سرمایه هستند به طور قطع سهام هایی را خریداری میکنند که ریسکش برای سهامدار کمتر باشد، به گونهای که بیشترین بازدهی را با خرید آن سهم به دست آورند.
عشقی افزود: عده ای بحث رانت را میان شرکتهای صندوق سرمایه گذاری در صورت تخصیص سهام عرضه های اولیه به آنان مطرح می کنند که این امر صحت ندارد زیرا دارندگان این واحدها علاوه بر آنکه تعداد قابل توجهی را تشکیل می دهند، مدیرانشان نیز از بدنه بازار سهام هستند پس به منظور جلب اعتماد سهامدار سعی دارند تا از تخلفات به دور باشند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد