دبیر علمی کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد توسعه از برگزاری این کنفرانس در روز 27 بهمن ماه امسال توسط انجمن مدیریت ایران با حمایت بانکپاسارگاد و دانشگاه خاتم خبر داد و محورهای آن را تبیین کرد.
تبیین محورهای کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد توسعه
تبیین محورهای کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد توسعه
بر اساس این خبر آذر صائمیان در جمع خبرنگاران ضمن توضیح در خصوص پیشینه انجمن مدیریت ایران گفت: انجمن مدیریت ایران یکی از قدیمیترین انجمنهای مدیریتی ایران است که در سال 1335 تأسیس شد. این انجمن در توسعه و ترویج علمی مدیریت، پیشرو بودهاست. اساتید و مدیران بزرگی در این انجمن همراه ما بودهاند که در حال حاضر بزرگترین سازمانهای تولیدی و صنعتی را چه در ایران و چه در اروپا و امریکا مدیریت میکنند. این انجمن افتخارات بسیاری را در کارنامه خود دارد اما آخرین دستاورد آن، اخذ رتبه ممتاز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دهمین سال پیاپی است. وی ادامه داد: یکی از رسالتهایی که در این انجمن تعریف شدهاست، ارایه ایدههای جدید، نوآور، خلاق و البته کاربردی در حوزه مدیریت است. به همین دلیل یکی از اقداماتی که در این انجمن انجام میدهیم، برگزاری کنفرانسهای علمی با رویکردهای پژوهشی، کاربردی و نوآورانه است. کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد توسعه یکی از همین کنفرانسهاست که دغدغه انجمن مدیریت بودهاست.
وی با بیان علل ورود انجمن به بحث فرهنگ سازمانی تصریح کرد: یکی از دغدغهها و مشکلات ما در سازمانها، این است که وقتی مشکلات و تنگناهایی که در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیش میآید، افراد بلافاصله آن را به دیگران منتقل کرده و آنها را مسئول میدانند. به عبارت دیگر هیچ مسئولیتی را در قبال مشکلات و مسائل نمیپذیریم. موضوع فرهنگ از اینجا اهمیت پیدا میکند که یک پیچیدگی را بین روابط فرد با خود، روابط فرد با محیط بیرونش و روابط فرد با سازمانی که با آن همکاری میکند، مطرح میشود. حتی در سطح گستردهتر این موضوع به روابطی که کشورها با هم دارند، مربوط میشود. وی در ادامه ضمن تشکر از مجید قاسمی رییس کنفرانس و همچنین دانشگاه خاتم برای همکاری بسیار خوبشان در برگزاری این کنفرانس ادامه داد: ما وقتی سازمانها را بررسی میکنیم، با یک چالش عمده مواجه میشویم و آن این است که ممکن است سازمانی موفق به کسب جایزه تعالی سازمانی شدهباشد و جوایز متعددی هم کسب کردهباشد ولی حال کارکنان و مدیران آن سازمان خوب نیست. باید بگوییم آنچه در نهایت خوب یا بد بودن شرایط یک سازمان را تعیین میکند، فرهنگ آن سازمان است. اگر یک سازمانی فرهنگ قدرتمندی دارد، موضوعاتی مانند سختکوشی، تعهد، شفافیت و ... در همه اعضای آن سازمان بهخوبی دیدهمیشود. ولی در سازمانهای دارای فرهنگ ضعیف، بیتعهدی و کارشکنی زیاد است و پاسخگویی در سطح پایینی قرار دارد.
وی با بیان این نکته که این کنفرانس در سه محور حوزه فردی، سازمانی و اجتماعی، به عنوان سه محوری که مکمل یکدیگر هستند، برگزار خواهد شد، افزود: در حوزه فردی بهبود نگرش فردی در راستای فرهنگ سازمانی مطلوب، نقش تحول و نوآوری در توسعه فرهنگ سازمانی، شخصیت، ویژگیها و قابلیتهای فردی در تحول فرهنگی و ارزشآفرینی در سازمان، در حوزه سازمانی تعلق، تعهد و وفاداری سازمان، نقش کارگروهی در توسعه فرهنگسازمانی، مولفههای محیط یادگیری در بهبود فرهنگسازمانی، اخلاق، ارزشها و فرهنگسازمانی در سازمانها، فرهنگسازمانی توسعهگرا و نقش الگوسازی سرآمدی در توسعه فرهنگ کسب و کار و در حوزه اجتماعی مدیریت مسئولیت اجتماعی، اثرات فرهنگ ملی بر فرهنگ سازمانی، بالندگی اجتماعی و عشق به میهن و فرهنگ ملی در آینده پژوهی از محورهای کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد توسعه است.
وی تأکید کرد: ارائه آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در فرهنگسازمانی با رویکرد توسعه، توسعه و ترویج فرهنگ سازمانی در نظام فکری فردی، سازمانی و اجتماعی، اشاعه مهارتهای نوین فرهنگی با تکیه بر ضرورتهای آیندهنگرانه و دستیابی به ارزشها و الگوهای مناسب رفتار حرفهای در توسعه پایدار، از اهداف برگزاری این کنفرانس است.
صائمیان به برنامههای جانبی کنفرانس یادشده اشاره کرد و گفت: ارائه تجربیات سازمانهای موفق در حوزه فرهنگ سازمانی و ارائه مقالات برتر دانشجویی در حوزه فردی، سازمانی یا اجتماعی از جمله این برنامهها خواهد بود. ضمن این که پنلهای تخصصی و کارگاههای آموزشی هم در حاشیه کنفرانس برپا خواهد شد.
وی با بیان این نکته که آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه کنفرانس، 15 دی ماه خواهد بود، اظهار داشت: مقالات عملی پژوهشی و مقالات کاربردی که حاصل تجربیات مدیران در سازمانها است میتواند به این دبیرخانه ارسال شود که در پایان از ارائه دهندگان مقالات برگزیده تجلیل خواهد شد.
دبیر کنفرانس تأکید کرد: مقالات برگزیده کنفرانس، در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) نمایه خواهد شد. لازم به ذکر است طبق بخشنامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مقالاتی را که در این پایگاه نمایه شوند دارای امتیاز پژوهشی و پایاننامه خواهند بود. همچنین مقالات در دو پایگاه کنسرسیوم محتوای ملی CIVILICA و مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری نمایه میشود.
وی با بیان این نکته که تمامی مطالب کنفرانس به صورت سیدی و کتاب در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: برای نخستین بار، تیمی در حال ارزیابی مدیریت مسئولیتاجتماعی هستند و بدین ترتیب، سازمانهای برتر در این زمینه، مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
صائمیان، تجلیل از سخنرانان برگزیده کنفرانس را هم از جمله برنامههای پیشبینی شده اعلام کرد و تصریح کرد: تاکنون 29 سازمان شامل دانشگاهها، سازمانها و انجمنهای تخصصی دارای مجوز از وزارت علوم، حمایت معنوی خود را از کنفرانس اعلام کردهاند و 23 سازمان، شرکت و بانک هم حامی مالی کنفرانس خواهند بود.
وی با تأکید بر این نکته که حامی اصلی کنفرانس، بانک پاسارگاد و دانشگاه خاتم هستند، یادآور شد: شرکت در کنفرانس برای دانشجویان برتر دانشگاهها، با ارایه مقاله هزینهای دربر نخواهد داشت.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد