قیمت نفت باز هم کاهش یافت

قیمت نفت باز هم کاهش یافت

سه‌شنبه, می 10, 2022 - 11:20 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر قرنطینه‌های کرونایی در چین، دلار قوی و ریسک فزاینده رکود اقتصادی، به روند ریزشی روز گذشته ادامه داد و بیش از یک درصد سقوط کرد.

به گزارش دیوان اقتصاد، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۳۱ سنت معادل ۱.۲ درصد کاهش، به ۱۰۴ دلار و ۶۳ سنت رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۲۵ سنت معادل ۱.۲ درصد کاهش، به ۱۰۱ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید در حالی که اواسط معاملات تا مرز ۱۰۰ دلار و ۴۴ سنت هم عقب نشینی کرده بود.

قیمت نفت برنت روز دوشنبه پنج درصد و شاخص نفت آمریکا شش درصد سقوط کرد که بزرگترین سقوط روزانه این دو شاخص از مارس بود.

ریزش قیمت نفت منعکس کننده وضعیت بازارهای مالی جهانی است که در آن سرمایه‌گذاران به دلیل نگرانی نسبت به نرخ‌های بهره بالاتر و تاثیر آنها روی رشد اقتصادی، دارایی‌های پرریسک را رها می‌کنند.

ارزش دلار به بالاترین حد ۲۰ سال اخیر صعود کرد و نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر ساخت.

وارن پاترسون، مدیر تحقیقات کالای شرکت ING در این باره گفت: وضعیت کووید چین، افزایش نرخ‌ها و ریسک‌های رکود رو به رشد، به دارایی‌های ریسک‌دار کمک نمی‌کند.

جدیدترین آمار نشان داد رشد صادرات چین تک رقمی شده که ضعیف‌ترین نرخ رشد در دو سال گذشته بوده و تحت تاثیر گسترش محدودیت‌های کرونایی روی داده است.

قیمت نفت هفته گذشته پس از این که کمیسیون اروپا تحریم نفت روسیه را پیشنهاد کرد، صعود کرده بود اما تصویب این طرح در پی درخواست‌های اعضای شرقی اتحادیه اروپا برای دریافت معافیت و امتیاز، به تاخیر افتاده است. یک منبع آگاه اتحادیه اروپا گفت: پیش نویس جدید که در حال حاضر تدوین شده است، احتمالا ممنوعیت حمل نفت روسیه را در پی فشار یونان، قبرس و مالت برای نفتکشهای اتحادیه اروپا حذف می‌کند.

به گفته پاترسون، واضح است که اعضای اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند به توافق برسند که نشان می‌دهد ممکن است بسته جدید تحریم‌ها ضعیف‌تر از بسته اولیه باشد.

بازارهای مالی همچنین با نگرانی‌هایی در خصوص مشکلات اقتصادهای اروپایی در نتیجه ممنوعیت واردات نفت روسیه یا قطع عرضه گاز روسیه در یک اقدام تلافی جویانه، روبرو هستند.

مقامات آلمانی پنهانی در حال آماده شدن برای هر گونه توقف عرضه گاز روسیه هستند که می تواند شامل به دست گرفتن کنترل شرکت‌های مهم باشد.

یک اقتصاددان ارشد اظهار کرد: توقف عرضه گاز روسیه به آلمان، باعث رکود عمیق و از دست رفتن نیم میلیون شغل می شود.

مجارستان هم بر موضع خود برای عدم قبول دور جدید از تحریمهای پیشنهادی علیه روسیه تا زمانی که به نگرانی‌های این کشور رسیدگی نشود، پافشاری کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، در آمریکا، تحلیلگران در نظرسنجی هفتگی پیش بینی کردند ذخایر نفت، بنزین و سوخت‌های دیگر احتمالا هفته گذشته کاهش پیدا کرده‌اند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.