ساخت 72.5 مگاوات نیروگاه بادی تا قبل از اوج بار سال 1401 در دستور کار است که یک نیروگاه 2.5 مگاواتی بادی تاکنون به بهرهبرداری رسیده و ساخت 3 نیروگاه بادی دیگر نیز در منطقه میل نادر، خواف و درح در 3 استان شرقی کشور ادامه دارد.
ساخت 3 اَبَرنیروگاه بادی در شرق کشور
ساخت 3 اَبَرنیروگاه بادی در شرق کشور
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، یکی از دهها وجهههایی که میتواند نوید پیشرفت یک کشور را مخابره میکند، تصویر پرههای عظیم بر فراز ستونهای بلند سفیدرنگ است که در پهنه یک دشت از باد وزیده شده زمینه تامین انرژی برق را فراهم میآورد.
نیروگاههای بادی به عنوان مشخصکننده سطح پیشرفت یک کشور، زمانی علاوه بر فضای روانی به طور موثر نمایان پیشرفت یک کشور است که ساخت آن نیز در کشور دنبال شود. در همین راستا شرایط برای آغاز بومیسازی تجهیزات توربینهای بادی از ابتدای دهه 90 آغاز شده است.
در همین راستا یکی از شرکتهای داخلی (مپنا) که تکنولوژی ساخت توربینهای بادی را در کشور را منحصرا در اختیار دارد، به عنوان پیشران حوزه انرژی کشور در قالب ماموریت به 3 شرکت زیرمجموعه خود فرآیند ساخت توربین بادی را آغاز کرد و امروز به تولید توربینهای بادی 2.5 مگاواتی رسیده است.
این توربینها با ارتفاع 85 متری توان فعالیت در بادهایی با حداقل سرعت نامی 11.5 متر بر ثانیه تا 25 متر بر ثانیه را دارا هستند. لازم به تاکید است که ساخت توربینهای 4 و 4.5 مگاواتی نیز در گام بعدی داخل برنامه قرار گرفته و در آینده نزدیک به جمع واحدهای نیروگاهی کشور میپیوندد.
فرآیند ساخت نیروگاههای بادی در کشور تنها به مرحله ساخت توربین در مقیاس صنعتی خلاصه نشده و با راهاندازی خط تولید انبوه هم اکنون فرآیند ساخت مزارع نیروگاه بادی در کشور بر اساس توربینهای بومیسازی شده در دستور کار قرار گرفته است.
در همین راستا به استناد آخرین اطلاعات موجود از پروژههای نیروگاه بادی کشور در قالب برنامه 10 هزار مگاواتی انرژی تجدیدپذیر وزارت نیرو هم اکنون در قالب ساخت 3 نیروگاه بادی واقع در منطقه «میل نادر» استان سیستان و بلوچستان، «خواف» استان خراسان رضوی و منطقه «درح» واقع در خراسان جنوبی پیگیری میشود. همچنین اخیر یک نیروگاه 2.5 مگاواتی بادی نیز در منطقه خواف به بهرهبرداری رسیده و در حال تولید برق است.
*نیروگاه بادی میل نادر به پیشرفت 68 درصدی رسید
بر اساس آخرین اطلاعات مستند از وزارت نیرو، نیروگاه بادی میلنادر به ظرفیت 50 مگاوات به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور واقع در شمال غرب شهر زابل پیشرفت فیزیکی 68 درصد را تجربه میکند.
بر مبنای این اطلاعات، همه پیسازی توربینهای در نظر گرفته شده در منطق میل نادر به سرانجام رسیده است، همچنین نصب 11 توربین بادی به طور کامل به سرانجام رسیده و تجهیزات اصلی واحد 12 نیروگاه میلنادر نیز به منطقه ارسال شده است.
بر اساس برنامه وزارت نیرو به منظور ارتقای 60 درصدی ظرفیت تجدیدپذیر کشور تا پیش از اوج بار سال 1401، این پروژه قرار است، در تیرماه سال جاری به اتمام برسد.
*آخرین وضعیت نیروگاه بادی درح
یکی دیگر پروژههای بادی در دست بهرهبرداری کشور نیروگاه بادی درح با ظرفیت 50 مگاوات است، این پروژه در استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند واقع شده و فرآیند ساخت آن در اردیبهشت ماه سال 1399 آغاز شده است.
در همین راستا بر اساس آخرین پیشرفت فیزیکی ثبت شده، 43.5 درصد از فرآیند ساخت پروژه مذکور شامل تکمیل پیسازی 4 واحد و همچنین ارسال تجهیزات 2 واحد به کارگاه به اتمام رسیده است.
بر اساس برنامه وزارت نیرو برای تامین اوج بار سال 1401، قرار است 4 واحد نیروگاه بادی درح به ظرفیت 10 مگاوات در خردادماه سال 1401 برای تولید برق به مدار بیاید.
*جزئیات دقیق از پروژه نیروگاه بادی خواف
آخرین نیروگاه بادی در دست احداث کشور، نیروگاه بادی 50 مگاواتی خواف است، این نیروگاه که فرآیند ساخت آن از مهر ماه سال 1400 آغاز شده است، در شهرستان خواف استان خراسان رضوی واقع شده است.
بر اساس آخرین گزارشها تا تاریخ 8 اردیبهشت ماه سال 1401، کلیه تجهیزات 2 واحد در کارگاه بوده و حمل بخشی از تجهیزات اصلی 2 واحد دیگر نیز انجام شده است. همچنین عملیات عملیات ساختمانی 4 واحد نیز به اتمام رسیده و نصب تجهیزات واحد 1 هم تمام شده است. با توجه به اقدامات انجام شده پیشرفت این پروژه معادل 57 درصد اندازهگیری شده است.
لازم به تاکید است، بر اساس برنامه وزارت نیرو، 10 مگاوات از این واحد نیروگاهی در تیر ماه سال 1401 به مدار آمده و صنعت برق را به منظور تامین پایدار انرژی در تابستان سال جاری یاری میدهد.
*بهرهبرداری از 72.5 مگاوات نیروگاه بادی در دولت سیزدهم
با توجه به جزئیات ارائه شده ساخت 70 مگاوات نیروگاه بادی در کشور تا پیش از رسیدن به اوج بار سال 1401 در کنار نیروگاه 2.5 مگاواتی افتتاح شده واقع در منطقه خواف زمینه بهرهبرداری از 72.5 مگاوات نیروگاه بادی تولید داخل را در کشور مهیا میکند.
بر این اساس با وجود بومی بودن این فناوری در کشور و همچنین وجود ظرفیت بینظیر ساختگاه این نیروگاهها در کشور به خصوص در کریدور بادی شرق واقع در مرز ایران و افغانستان توجه به این نوع از انرژی تجدیدپذیر توانایی برداشت بار بزرگی از تامین برق پایدار را داشته و با توجه به رویکرد دولت سیزدهم، شکوفایی در این حوزه بسیار در دسترس قرار گرفته است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد